Facebook Pixel ΑΕΚ - Άρης: MVP Σιμάνσκι, ο καλύτερος Πισάρο που έχουμε δει - Κανένα άγχος για Αλμέιδα - Παραλίγο... ρεκόρ οι αλλαγές!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-04 23:33:00

MVP Σιμάνσκι, ο καλύτερος Πισάρο που έχουμε δει - Κανένα άγχος για Αλμέιδα - Παραλίγο... ρεκόρ οι αλλαγές!

του Γιώργου Θεοδωράκη
MVP Σιμάνσκι, ο καλύτερος Πισάρο που έχουμε δει - Κανένα άγχος για Αλμέιδα - Παραλίγο... ρεκόρ οι αλλαγές!

Σαν να έβλεπαν το παιχνίδι με την Μπράιτον σε επανάληψη στη Φιλαδέλφεια. Η Ένωση δεν μπόρεσε να "καθαρίσει" το ματς, αν και θα μπορούσε να το κάνει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αργεντινός τεχνικός πάντως είναι καθησυχαστικός και σίγουρος για όσα έρχονται...

Η ΑΕΚ "καθάρισε" ακόμα ένα κρίσιμο παιχνίδι επικρατώντας με 1-0 του Άρη και παραμένοντας στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, από τον οποίο απέχει έναν βαθμό. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν τόσο καλά για την Ένωση στο πρώτο ημίχρονο, όμως το δεύτερο ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Στο πρώτο μέρος οι Κιτρινόμαυροι δεν κινήθηκαν στα στάνταρ που μας έχουν συνηθίσει σε εντός έδρας αναμετρήσεις. Το εξαιρετικό αμυντικό στήσιμο του Άρη δυσκόλεψε την ομάδα του Αλμέιδα, ο οποίος με τη σειρά του επέλεξε να μην κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς απέναντι στη Μπράιτον. Μετά από ένα εξαιρετικά απαιτητικό από πλευράς έντασης παιχνίδι, η ΑΕΚ έμοιαζε να έχει έλλειμμα δυνάμεων.

Δίχως να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή στην ανάπαυλα ο Αλμέιδα, είδε τον απίστευτο φέτος Βίντα να τον "ξελασπώνει" για ακόμα μία φορά. Ο Κροάτης πέτυχε το 4ο γκολ του σεζόν, καλύπτοντας για ακόμα μία φορά την αδυναμία της υπόλοιπης ομάδας να "καθαρίσει" τα ματς, εξαιτίας της σπατάλης κλασικών ευκαιριών.

Το γκολ έδωσε τη δυνατότητα στον Αλμέιδα να φρεσκάρει την ΑΕΚ, προχωρώντας άμεσα σε τρεις αλλαγές, που έπαιξαν καταλυτικός ρόλο στη συνέχεια. Οι Πισάρο, Άμραμπατ και Πόνσε μπήκαν στο 64' και παραλίγο να κάνουν το αδιανόητο.  Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα οι τρεις τους συνεργάστηκαν πιθανότατα στις πρώτες επαφές τους με την μπάλα, αλλά ο Πόνσε νικήθηκε από τον Κουέστα σε κεφαλιά. Θα ήταν ένα ιδιότυπο και... απίθανο ρεκόρ αν έμπαινε αυτό το γκολ!

 

Η τριάδα των νεοεισελθόντων σε συνδυασμό με τον ακούραστους Σιμάνσκι και Πινέδα (ειδικά ο πρώτος έκανε τα πάντα στο γήπεδο, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση) είχαν ως αποτέλεσμα οι Κιτρινόμαυροι να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να απειληθούν ελάχιστα έως το φινάλε. Μάλιστα, σχεδόν κάθε καταβασιά άρχισε να... μυρίζει στο διάστημα 65'-80', όμως είτε η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα είτε οι Κιτρινόμαυοι τα χαλούσαν  στην τελική. Λες και παρακολουθούσαν οι φίλοι της ομάδας το ματς με τη Μπράιτον σε... επανάληψη!

Τουλάχιστον, το θετικό για τους Κιτρινόμαυρους είναι ότι δημιουργούν φάσεις και έχουν παίκτες που δεν... χάνονται στα ματς, αντιθέτως κυνηγούν το γκολ. Ο Πόνσε με το που μπήκε, συμμετείχε σε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, ο Γκατσίνοβιτς το έψαχνε από την αρχή, όπως και οι Πινέδα, Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος. Αυτός είναι ο λόγος που ο Αλμέιδα παρουσιάζεται καθησυχαστικός κάθε φορά που τον ρωτούν για τις χαμένες ευκαιρίες. Θεωρεί πως δεν αργεί η στιγμή που η ομάδα του θα "ξεκλειδωθεί" σε αυτόν τον τομέα, οι επιθετικοί θα ανέβουν ψυχολογικά και θα πάρουν μπρος.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Σιμάνσκι ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, βγάζοντας... ατελείωτη ενέργεια παρά το 90λεπτο που έκανε με τη Μπράιτον. Ο Μάνταλος έκανε επίσης γεμάτη εμφάνιση, την οποία θα μπορούσε να συνδυάσει με ένα φοβερό γκολ αν δεν έκανε εκπληκτική απόκρουση ο Κουέστα. Ο Πισάρο μάλλον πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ ο Πόνσε -λογικά- δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα άστοχος εφόσον έχει τοποθετήσεις όπως οι αποψινές και συνεχίσει να εκτελεί από πλεονεκτικές θέσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags