Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Διδάκτορας Βίντα, λείπει ο... Ιωαννίδης της ΑΕΚ- Η σύγκριση θυμώνει τους Ολυμπιακούς - Δυσεύρετος ο Αϊτόρ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-05 13:08:00

Διδάκτορας Βίντα, λείπει ο... Ιωαννίδης της ΑΕΚ - Η σύγκριση θυμώνει τους Ολυμπιακούς - Δυσεύρετος ο Αϊτόρ!

Οι Μιχείες

Τι αλλάζει ο Γιοβάνοβιτς για να πάρει πρωτάθλημα μετά από 12 χρόνια; Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την Ένωση που τα βρήκε ζόρικα απέναντι στον Άρη, αλλά πήρε μία σημαντική νίκη με τον κορυφαίο της φετινής σεζόν, αναρωτιέται πώς νιώθουν οι οπαδοί των Πειραιωτών βλέποντας τους Βίντα-Μουκουντί σε σχέση με τους Ντόη-Ρέτσο και εξηγεί πόσο ανεβάζει το Τριφύλλι ο Ισπανός εξτρέμ.

Τέλος του πρώτου γύρου με  τους δυο "δικεφάλους" να παίζουν ως γηπεδούχοι και να κερδίζουν στο φινάλε της χθεσινής αγωνιστικής. Πολύ πιο εύκολα ο ΠΑΟΚ την αξιόμαχη Λαμία, πιο δύσκολα η ΑΕΚ τον Άρη. Ο μόνος δηλαδή που την πάτησε ήταν ο "παγιδευμένος" Ολυμπιακός, στο κύκνειο άσμα του Μαρτίνεθ. 

ΑΕΚ: Ήταν δεδομένο πώς θα έβρισκε γερά ζόρια κόντρα στον Άρη του Μάντζιου (που είναι σφικτός και καλός στην κυκλοφορία), μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι πολύ υψηλών εντάσεων, απέναντι σε μία καλή ομάδα της Premier League όπως η Brighton. Και αποδείχθηκε ευτύχημα για τους κιτρινόμαυρους πως είχαν μία ημέρα ξεκούρασης παραπάνω σε σχέση με τον Ολυμπιακό που έπαιξε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής αλλά και ότι δεν είχαν την ταλαιπωρία ταξιδιού. Γιατί ακόμη και έτσι η Ένωση εμφανέστατα δεν μπορούσε να αλλλαξει ταχύτητα στο παιχνίδι της αφού τα... πόδια ήταν βαριά. Πήγε να μπλέξει το χθεσινό μάτς για τους Πρωταθλητές αλλά τελικά κέρδισαν με το ισχνό 1-0. Η αξία αυτής της επιτυχίας της είναι ακόμα μεγαλύτερη επειδή ο αντίπαλος της μόλις την προηγούμενη αγωνιστική είχε καταφέρει να εγκλωβίσει (μάλιστα με σχετική άνεση) τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, κερδίζοντάς τον με το καθαρό 2-0...

ΒΙΝΤΑ/ΜΟΥΚΟΥΝΤΙ: Την διαφορά μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο κοινό crash test που λεγόταν Άρης, έκανε μεταξύ άλλων και οι κεντρικοί αμυντικοί τους, με τους κιτρινόμαυρους να μην επιτρέπουν πολλά στον "δαίμονα" Μορόν. Ο Μουκουντί είναι όντως top για το επίπεδο της Superleague και ο Βίντα με μια λέξη... ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ("εγκέφαλος"- προσωπικότητα-ηγετικός αλλά και... σκόρερ όταν... χρειάζεται, όπως χθες). Γιατί από την ΑΕΚ λείπει αφόρητα ο... περσινός δικός της Ιωαννίδης, Λιβάι Γκαρσία κι ενώ ο ακριβοπληρωμένος Πόνσε παραμένει σε χαμηλές πτήσεις. Παρεμπιπτόντως αν είσαι οπαδος του Ολυμπιακού και κοιτάξεις το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ, Βίντα - Μουκουντι και μετά εκείνο των Ρέτσο - Ντόι, λογικό να σε πιάσει πρώτα θλίψη και μετά θυμός!!!

ΣΙΜΑΝΣΚΙ/ΠΙΝΕΔΑ: Είναι οι... βιονικοίάνθρωποι του κόουτς Αλμέιδα. Μέσα σε τέσσερα 24ωρα έβγαλαν δυο σημαντικά ματς, με ταχυδύναμη στα κόκκινα από την αρχή μέχρι το τέλος τους. Ειδικά ο Πολωνος από την στιγμή που βρέθηκε στα πιτς ο "διόσκουρος" του Γιόνσον παίζει και τρέχει συνέχεια non stop σε βαθμό να... τρομάζεις μην πάθει κάποια θλάση. Όσον αφορά στον Γκατσίνοβιτς επιβεβαίωσε πως είναι... ντεφορμέ, κάτι που κρατάει πάνω από μήνα! Η ΑΕΚ πάντως είναι η μοναδική ομάδα από τις 4 διεκδικήτριες του φετινού τίτλου που σε καμία στιγμή της τρέχουσας σεζόν δεν κατάφερε να παίξει πλήρης. Και οι Λιβάι - Αραούχο - Γιόνσον αποτελούν τεράστιες απουσίες, πόσο μάλλον όταν λείπουν και οι τρεις. Παρόλα αυτά... τερμάτισε δεύτερη και σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, σε αυτόν τον (πρώτο) γύρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Για δεύτερη σερί σεζόν κάνει υψηλού επιπέδου πρωταθλητισμό και για δεύτερη σερί σεζόν βγαίνει... πρωταθλητής χειμώνα. Φέτος βέβαια χωρίς την περσινή μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους τρεις συν διεκδικητές του τίτλου, αλλά αυτό ίσως του βγεί και σε καλό, τον αποσυμπιέσει λίγο στον δεύτερο γύρο. Ο τίτλος βέβαια θα κριθεί ξανά στα play off και στα συνεχόμενα ντέρμπι, εκεί δηλαδή που η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν τα πήγε καλά σε αυτόν γύρο. Μην ξεχνάμε πώς για να τερματίσει πρώτος στο μισό της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος έχει πάρει 2 βαθμούς στα χαρτιά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης που διακόπηκε λόγω της... διάσημης κροτίδας με το σκορ στο 1-1. Χωρίς αυτούς θα ισοβαθμούσε σήμερα με τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση, πίσω από ΑΕΚ και Ολυμπιακό! Το καλό για τον Παναθηναϊκό σε αυτό τον πρώτο γύρο ήταν πως έβγαλε πειστική αντίδραση αμέσως μετά τις ήττες από ΑΕΚ, Αρη και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, βάζοντας συνολικά 13 γκολ σε Αστέρα, Ατρόμητο και ΟΦΗ. Το τριφύλλι , επίσης, όπως έχουμε αναλύσει, παίζει διαφορετικά σε σχέση με πέρσι. Με τον Γιοβάνοβιτς να τοποθετεί την ομάδα του ψηλά μέσα στο γήπεδο έτσι ώστε να είναι πιο δημιουργική και πιο παραγωγική σε σχέση με πέρσι, που έχασε το πρωτάθλημα γιατί στα play off δεν μπορούσε να κερδίσει. Με την τέταρτό-πέμπτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος δεν παίρνεις τίτλο κι αυτό ήθελε να βελτιώσει από την αρχή της σεζόν ο κόουτς του τριφυλλιού, ποντάροντας πως θα είναι έτοιμοι όταν φέτος θα μπουν ξανά στην τελική ευθεία. 

ΑΙΤΟΡ/ΒΙΛΕΝΑ: Μέχρι τότε πάντως υπάρχει χρόνος για να ρολάρει και να του βγει στο γήπεδο η πιο ακριβή φετινή μεταγραφή του, ο ποιοτικός Βιλένα (ήταν καλός στο μοίρασμα της μπάλας κόντρα στον ΟΦΗ) και κυρίως ο Αιτόρ να ξαναγίνει ο εξτρέμ που έκανε την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα για τους " πράσινους" μέχρι να τραυματιστεί. Για να συμβεί αυτό όμως, ο Ισπανός θα πρέπει να τεσταριστεί μέσα από συνεχόμενα παιχνίδια . Ο Αιτόρ μετά την Βιγιαρεάλ έπαιξε και κόντρα στον ΟΦΗ και η εμφάνισή του ήταν το καλύτερο νέο για τον Παναθηναϊκό. Γιατί ο κανονικός Αιτόρ είναι ένας εξτρέμ που κάνει... στράκες - και δυσεύρετος - στην Superleague. Γρήγορος, ντριμπλέρ, δημιουργός αλλά και εκτελεστής. Αν ο μέχρι τώρα εκπληκτικός Ιωαννίδης συνεχίσει έτσι και το 2024 και έχει δίπλα του τον... γνωστό Αιτόρ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αισιοδοξεί βάσιμα πως θα αλλάξει την τύχη του στην σειρά των ντέρμπι και έτσι ίσως καταφέρει να πάρει ένα πρωτάθλημα μετά απο μια 12ετία. Κάτι που λογικό είναι να τον γεμίζει άγχος κάθε φορά που θα... σφίγγουν τα γάλατα. Αρκεί βέβαια να πάρει και έναν βασικό αριστεροπόδαρο στόπερ...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καρφάρα" Καραπαπά για ΑΕΚ και διαιτησία - "Ζήτησε" πέναλτι για τον Άρη - "Σπρώχνει λιγότερο από Ρέτσο;" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags