Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Έκλεισε αμέσως το γυμναστήριο ο Καρβαλιάλ - Αποφασίζει με το μάτι, όχι με εργομετρικά - Τι θα κάνει με Φορτούνη"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-05 18:29:00

"Έκλεισε αμέσως το γυμναστήριο ο Καρβαλιάλ - Αποφασίζει με το μάτι, όχι με εργομετρικά - Τι θα κάνει με Φορτούνη"!

του Γιώργου Κτενά
"Έκλεισε αμέσως το γυμναστήριο ο Καρβαλιάλ - Αποφασίζει με το μάτι, όχι με εργομετρικά - Τι θα κάνει με Φορτούνη"!

Ποια είναι η φιλοσοφία του νέου προπονητή των Πειραιωτών; Ο βοηθός του στον Αστέρα Τρίπολης, Παναγιώτης Τζαναβάρας, μίλησε στο Sportdog.gr και μας μετέφερε τη δική του άποψη για τον έμπειρο κόουτς που ανέλαβε τους Πειραιώτες!

Ολυμπιακός: Με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα επικοινώνησε το sportdog, βοηθό του Κάρλος Καρβαλιάλ στον Αστέρα Τρίπολης σε όλη την περίοδο της θερινής προετοιμασίας αλλά στην αρχή τής αγωνιστικης περιόδου 2008-09, προκειμένου να μάθουμε πράγματα για τον νέο προπονητή των Πειραιωτών.

Γιατί τότε ήταν η πρώτη φορά που ο Κ. Καρβαλιάλ είχε βγει εκτός Πορτογαλίας για να εργαστεί και, όπως μας είπε ο Π. Τζαναβάρας, έφερε έναν αέρα αλλαγής και ανανέωσης στην προπόνηση. Ποιο ήταν το σύστημα που χρησιμοποιούσε, τι έλεγε για τη φυσική κατάσταση των παικτών και ποιες αλλαγές θα κάνει στον Ολυμπιακό; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

"Μου ζήτησε να κλείσουμε το γυμναστήριο - Δεν ήθελε να κάνουμε εργομετρικά - Λίγα ξερά τρεξίματα στις προπονήσεις"

"Είχε φέρει δύο συνεργάτες Πορτογάλους, δικούς του. Δούλεψε το πορτογαλικό μοντέλο προπόνησης, ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με αυτά που ξέραμε εμείς. Μου είχε κάνει εντύπωση που είπε να κλείσουμε το γυμναστήριο γιατί δεν ήθελε καθόλου βάρη, ασκήσεις με όργανα. Επίσης δεν ήθελε και εργομετρικά, που συνηθίζαμε τότε να κάνουμε", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος προπονητής και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ήταν της πορτογαλικής φιλοσοφίας, που δεν ήθελαν εργομετρικά και δύναμη και μου έλεγε ότι με το μάτι, μέσα στο γήπεδο δηλαδη, θα διαπιστώσουμε τη φυσική κατάσταση των παικτών".

Τι ξεχώριζε στην προπόνηση που έκανε;

"Τεχνικοτακτική ήταν η προπόνηση περισσότερο, με λόγια ξερά τρεξίματα. Μου έλεγε ότι αυτό ήταν το μοντέλο παιχνιδιού που θα είχαμε. Δεν ήταν απρόσιτος στις προπονήσεις, κοντά και συλλογικά στους παίκτες ήταν".

"Έτσι του αρέσει να παίζει - Φυσική κατάσταση και σύστημα στον Ολυμπιακό - Τι θα κάνει με τον Φορτούνη"

Πώς του άρεσε να παίζει;

"Στον Αστέρα παίζαμε 4-2-3-1, ίσως να άλλαζε σε 4-3-3 στη διάρκεια του αγώνα. Κλασσικό πορτογαλικό ποδόσφαιρο, με κατοχή μπάλας, μεταβιβάσεις και γενικά πορτογαλικό στιλ".

Ο Καρβαλιάλ έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο στον Ολυμπιακό - Πιστεύετε ότι μπορεί να τα καταφέρει;

"Μετά από 15 χρόνια ένας προπονητής σίγουρα θα είναι πολύ έμπειρος και ώριμος. Αν θα τα καταφέρει εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση της ομάδας, πόσο πρέπει να πειράξει την ομάδα, αλλά και τακτικά αν θα βρει το κατάλληλο σχήμα και τους κατάλληλους παίκτες για το σύστημα που θέλει".

Την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε Πορτογάλο προπονητή, ο Κώστας Φορτούνης είχε βρεθεί εκτός ομάδας.

"Μπορεί να βάλει τον Φορτούνη στα άκρα ή πίσω από τον επιθετικό, με τη φόρμα που έχει δεν γίνεται να τον αφήσει εκτός. Οι Πορτογάλοι συνήθως σε αυτούς σχηματισμούς βασίζονται, 4-2-3-1 ή 4-3-3. Λογικά αυτό θα κάνει και στον Ολυμπιακό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλύψεις Άλβες για Κορδόν και μεταγραφές - "Πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και ξανά στο Champions League"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags