Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τελική εισήγηση Γιοβάνοβιτς σε Αλαφούζο - Ο 11αδάτος παίκτης που ζήτησε - "Ακυρώθηκε" μεταγραφή του ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-07 17:04:00

Τελική εισήγηση Γιοβάνοβιτς σε Αλαφούζο - Ο 11αδάτος παίκτης που ζήτησε - "Ακυρώθηκε" μεταγραφή του ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου
Τελική εισήγηση Γιοβάνοβιτς σε Αλαφούζο - Ο 11αδάτος παίκτης που ζήτησε - "Ακυρώθηκε" μεταγραφή του ΠΑΟ!

"Κλείδωσε" η πρώτη προσθήκη για τον Γενάρη στο Τριφύλλι. Ο Σέρβος προπονητής θέλει άμεσα έναν παίκτη που θα εντάξει στο βασικό του πλάνο, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις ακυρώνουν τον αρχικό του σχεδιασμό. Ανατροπή πλάνου!

Σε πολύ καλό φεγγάρι βρίσκεται ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα, ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ευχαριστημένος με όσα βλέπει στις προπονήσεις και τους αγώνες. Μάλιστα, υπάρχουν τρία όπλα που θα αξιοποιήσει ενόψει της συνέχειας και θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο η ομάδα!

Η μεταγραφή που θα αλλάξει την 11άδα

Αυτό που έχει θέσει ως στόχο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο πεπειραμένος προπονητής, είναι να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός έναν στόπερ για την 11άδα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Χόρντουρ Μάγκνουσον είχε σοβαρό τραυματισμό, η ομάδα έχει θέσει ως προτεραιότητα εδω και μήνες να έρθει ένας στόπερ ηγέτης.

Πόσο εύκολο είναι να συμβεί αυτό τον Γενάρη είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι, καθώς η αγορά είναι κλειστή και δεν υπάρχουν παίκτες που να υπολογίζονται από τις ομάδες τους και να παραχωρούνται. Από την άλλη πλευρά αν δεν υπολογίζονται, ίσως να χρειάζονται χρόνο για να βρεθούν σε φόρμα κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση το ένα από τα τρία όπλα στα οποία υπολογίζει ο Γιοβάνοβιτς, είναι ο στόπερ που θα έρθει.

Εξτρέμ με γκολ - Χαφ που μπορεί να παίξει από 6άρι μέχρι 10άρι!

Πέρα από τον στόπερ, ο Ιβάν θέλει η ομάδα να αποκτήσει και έναν εξτρέμ που να σκοράρει. Αλλά οι τελευταίες εξελίξεις ίσως να ανατρέψουν αυτά τα δεδομένα. Ποιες είναι αυτές οι εξελίξεις; Η αγωνιστική ανάσταση του αϊτόρ που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον παλιό εαυτό του - Τον παίκτη που ήταν πριν ακόμα τραυματιστεί, που κουβαλούσε την ομάδα στις πλάτες του και σκόραρε. Αν συνεχίσει έτσι πραγματικά δεν υπάρχει λόγος για να έρθει παίκτης στη θέση του.

Ο χαφ που παίζει από 6άρι μέχρι 10άρι υπάρχει ήδη στην ομάδα και δεν είναι άλλος από τον Βιλένα! Ο πεπειραμένος Ολλανδός άσος είχε έρθει το περασμένο καλοκαίρι με τετραετές συμβόλαιο στο Τριφύλλι, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη στον χώρο του κέντρου.

 

Και μπορεί στην αρχή να μην είχε ενθουσιάσει αλλά τώρα φαίνεται ότι έχει προσαρμοστεί πλήρως και για αυτό έχει αγωνιστική άνοδο. Στην καριέρα του έχει δώσει λύσεις με επιτυχία στις θέσεις 6, 8 και 10, καθώς είναι δεδομένη η ποιότητά του, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας και, μάλιστα, για 15 παιχνίδια!

"Κουβαλάει την μπάλα και σκοράρει - Χρειάζεται γκολ για να δεθεί στον Παναθηναϊκό - Δεν είναι κομήτης"

"Πέρσι ήταν ηγέτης στην Σαλερνιτάνα, έπαιζε αριστερός ενδιάμεσος στο 4-3-3, τρίτος χαφ όταν έπαιζε 3-5-2 και σε πολύ επιλεγμένα παιχνίδια έπαιζε και μπροστά από την άμυνα, για να πάρει την πρώτη πάσα. Σε καποια ματς είχε παίξει σε 4-2-3-1 είχε παίξει ως ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό", ανέφερε μέσω του sportdog ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννούλας, άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου στην Ιταλία, που πέρσι είχε δει σε περισσότερα από 30 ματς τον Βιλένα με τη φανέλα της Σαλερνιτάνα και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ήταν παίκτης που κουβαλούσε την μπάλα, έβαλε και γκολ. Πιο πολύ αριστερός ενδιάμεσος στο 4-3-3 ήταν, που το παίζει κάποιες φορές ο Γιοβάνοβιτς. Δύσκολα να του δώσει πιο επιθετικό ρόλο βέβαια, εκτός κι αν σε καποια ματς στη Λεωφόρο στο 4-2-3-1 μπορεί να είναι ο παίκτης πίσω από τον επιθετικό".

Πώς τον βλέπεις στον Παναθηναϊκό;

"Στα τελευταία ματς το παλεύει, χρειάζεται ένα γκολ για να ανοιχτεί και ψυχολογικά, για να πάρει και το πουσάρισμα από την εξέδρα. Γιατί θα δεθεί και με την εξέδρα - Κι ένα γκολ θα βοηθήσει για να αποκτήσει μεγαλύτερο δέσιμο. Ο Παναθηναϊκός του έχει κάνει 4ετές συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει ότι τον πιστεύει. Έχει στοιχεία, ήταν hot prospect της Φέγενορντ, στα 21 έπαιξε εθνική Ολλανδίας. Αν ήταν κομήτης θα είχε χαθεί, αυτός έπαιξε σε πολλά ματς και αυτό κάτι σημαίνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις με Ιωαννίδη και Άιντραχτ - "Φρέσκο" ρεπορτάζ! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags