Σαντιάγκο Έσε: Αντίστροφη μέτρηση ώστε ο Αργεντίνος μέσος του Ολυμπιακού να πάρει πολωνικό διαβατήριο, μιας και όπως σημειώνει το onet.pl έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού και η γιαγιά του γεννήθηκε στην Πολωνία, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα υπάρξει τελική απόφαση. 

«Ο Έσε έκανε αίτημα για την πολωνική υπηκοότητα επειδή του το ζήτησε η ομάδα του. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ξένους στο ρόστερ του και ρώτησε τους μη Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές του, εάν έχουν ρίζες στην Ευρώπη. Όλα αυτά για να εξασφαλίσουν, σε περίπτωση θετικής έκβασης της υπόθεσης, τα προνόμια που θα έχουν οι αθλητές με ευρωπαϊκή υπηκοότητα. 

Αυτό αφορά τον περιορισμό των ξένων που μπορούν να αγωνίζονται στη Super League. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ, κάθε ομάδα μπορεί να έχει οκτώ παίκτες μη κοινοτικούς στο ρόστερ της, αλλά οι τρεις πρέπει να είναι κάτω των 23 ετών. Ο Έσε βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία, αλλά από τον επόμενο χρόνο θα περάσει το ηλικιακό όριο.

Δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, από την οποία θα ευνοηθεί κυρίως ο Ολυμπιακός. Όλα τα δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί και πλέον υπάρχει αναμονή. Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό, και κανένας δεν σκέφτεται το αντίθετο, τότε ο προπονητής της εθνικής Πολωνίας θα έχει θεωρητικά την πιθανότητα να κάνει περισσότερες επιλογές. Ο Έσε θα έχει τα έγγραφα που θα του δίνουν το δικαίωμα να παίξει με τους Πολωνούς. Το αν θα το χρησιμοποιήσει ή όχι, είναι άλλο θέμα», αναφέρει το ρεπορτάζ για τον Σαντιάγκο Έσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο όνομα στόπερ που ζήτησε ο Καρβαλιάλ - "Μόνο δανεικός στον Ολυμπιακό - Καλύτερος από Ρέτσο" (Vid)