Facebook Pixel Άρης: Περίπτωση που θυμίζει Μορόν για Άρη - Νορβηγός winger στη λίστα Μάντζιου - 10 γκολ και 9 ασίστ σε 30 ματς! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-10 14:06:00

Περίπτωση που θυμίζει Μορόν για Άρη - Νορβηγός winger στη λίστα Μάντζιου - 10 γκολ και 9 ασίστ σε 30 ματς! (Vid)

Sportdog Team
Περίπτωση που θυμίζει Μορόν για Άρη - Νορβηγός winger στη λίστα Μάντζιου - 10 γκολ και 9 ασίστ σε 30 ματς! (Vid)

Αξιοπρόσεκτο όνομα στα "ραντάρ" των Κίτρινων για τις θέσεις των εξτρέμ.

Η περίπτωση του Εμίλ Σέιντ παραμένει στην κορυφή των επιλογών του Άρη για το αριστερό άκρο της επίθεσης και μέσα στις επόμενες ώρες θα φανεί αν το αγωνιστικό project που έχουν παρουσιάσει οι «κίτρινοι» θα πείσει τον Νορβηγό winger υπό την προϋπόθεση συμφωνίας και με τη Σασουόλο η οποία διατηρεί τα δικαιώματά του.

Η πρώτη απόπειρα προσέγγισης του 22χρονου ποδοσφαιριστή έγινε το περασμένο καλοκαίρι, τότε όμως ο Σέιντ πίστεψε στην παροχή ευκαιριών στην ιταλική ομάδα και προτίμησε να επιμείνει στο ιταλικό Πρωτάθλημα. Εξι μήνες αργότερα το άλλοτε wonderkid της Ρόζενμποργκ άλλαξε άποψη καθώς ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο δεν ξεπέρασε τα 200 αγωνιστικά λεπτά και τις μόλις τέσσερις συμμετοχές με τελευταία αυτή της 28ης του Οκτώβρη απέναντι στην Μπολόνια. «Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πληροφορίες περί του ενδιαφέροντος του Αρη, αντιλαμβάνομαι όμως ότι ο Εμίλ θέλει να αλλάξει περιβάλλον γιατί δεν έχει χρόνο συμμετοχής στη Σασουόλο», είπε στη «Μ» ο Νορβηγός δημοσιογράφος, Σόντε Σκόντσεν, ο οποίος σκιαγράφησε τον 22χρονο συμπατριώτη του. 

«Ο Εμίλ είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής αλλά και ανθεκτικός καθώς μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης. Δυστυχώς, έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι καθώς στη Σασουόλο δεν είχε τον ρόλο που ενδεχομένως θα περίμενε. Είναι διεισδυτικός παίκτης με ικανότητα στη δημιουργία αλλά και στο γκολ, αυτά τα στοιχεία έδειξε τουλάχιστον στο διάστημα που ήταν στη Ρόζενμποργκ. Θα έλεγα επίσης ότι είναι λίγο απρόβλεπτος για τον αμυντικό της πλευράς στην οποία αγωνίζεται γιατί έχει πλουραλισμό κινήσεων. Στη Σασουόλο δεν είχε τις ευκαιρίες που περίμενε και νομίζω ότι ψάχνει ένα περιβάλλον το οποίο θα τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη για να επανέλθει στο προσκήνιο», συμπλήρωσε.

Ο Σέιντ μεταγράφηκε στη Σασουόλο έναντι 2.85 εκατ. ευρώ έπειτα από την εντυπωσιακή σεζόν (2020-21) όπου είχε δέκα γκολ και εννιά ασίστ σε 30 αγώνες με τη φανέλα της Ρόζενμποργκ. Το ίδιο επιβλητική ήταν η παρουσία του και στην προκριματική φάση του ConferenceLeague της επόμενης χρονιάς αναγκάζοντας την ιταλική ομάδα στην καταβολή ενοικίου 500.000 ευρώ για να την χρονιά 2021-22 και στη συνέχεια την καταβολή του παραπάνω ποσού για την αγορά των δικαιωμάτων του. Ωστόσο, στην ιταλική ομάδα δεν βρήκε ρόλο.

Η περίπτωσή του θυμίζει την αντίστοιχη του ΛορένΜορόν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τίθεται θέμα σύγκρισης της καριέρας του καθενός. Οπως όμως ο Ισπανός αναζητούσε απελπισμένα ένα νέο περιβάλλον δράσης και είδε την καριέρα του να αναγεννιέται μέσα από την παρουσία του στον Αρη, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Νορβηγό καθώς δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα αποχώρησης από τη Σασουόλο. Οπως είχε αναφέρει η «Μ» εκ των συμμάχων των «κίτρινων» στην υπόθεση είναι και το γραφείο εκπροσώπησης του παίκτη αλλά προέχει να βρεθεί φόρμουλα με την ιταλική ομάδα. Το τελευταίο έχει την αξία του καθώς στον Αρη δεν έχουν σκοπό να αποκτήσουν τον παίκτη δίχως ρήτρα αγοράς στην οποία θα μπορούν να ανταποκριθούν και προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν το ποσό που είχε επενδύσει η Σασουόλο.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags