Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Ένα διαμάντι που δεν ήξερε ότι είχε ο ΠΑΟΚ ο Φερέιρα - Έρχεται για βασικός ο Ουίλιαμ, έπαιξε 40 ματς το 2023"
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-12 12:37:00

"Ένα διαμάντι που δεν ήξερε ότι είχε ο ΠΑΟΚ ο Φερέιρα - Έρχεται για βασικός ο Ουίλιαμ, έπαιξε 40 ματς το 2023"

του Γιώργου Κτενά
"Ένα διαμάντι που δεν ήξερε ότι είχε ο ΠΑΟΚ ο Φερέιρα - Έρχεται για βασικός ο Ουίλιαμ, έπαιξε 40 ματς το 2023"

Η πρώτη μεταγραφή του Ιανουαρίου και γιατί δεν πέτυχε στον Δικέφαλο ο Πορτογάλος που ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο, αλλά έφυγε σαν αποτυχημένος από την Τούμπα!

Η Παλμέιρας κατέκτησε για 12η φορά στην Ιστορία της το πρωτάθλημα Βραζιλίας, μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Κρουζέιρο, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν - Ο Έντρικ βρήκε δίχτυα λίγο πριν ταξιδέψει στην Ισπανία για να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύελλα ενθουσιασμού στην ομάδα του.

Αρχιτέκτονας αυτής της νέας επιτυχίας για την Παλμέιρας είναι ο Πορτογάλος, πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπελ Φερέιρα, που έχει οδηγήσει την ομάδα του Σάο Πάολο στην κατάκτηση δυο Λιμπερταδόρες, δύο πρωταθλημάτων, ενός Κυπέλλου, δύο πρωταθλημάτων Παουλίστα (που είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα), Σούπερ καπ Βραζιλίας και το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα.

Ο Πορτογάλος, τώρα, έχει μπει στο στόχαστρο της Αλ Σαντ, του Κατάρ, προκειμένου να γίνει προπονητής της - Μάλιστα, οι Καταριανοί είναι πρόθυμοι να τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή του πλανήτη, καθώς προσφέρουν συμβόλαιο 33 εκατομμυρίων.

Η Αλ Σαντ θα δώσει τα 3 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα στο συμβόλαιό του και τα υπόλοιπα στον Πορτογάλο προπονητή και το sportdog επικοινώνησε με τον Άκη Αχλατλή, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία για να σχολιάσει το θέμα.

"Αυτό άλλαξε ο Φερέιρα στην Παλμέιρας και πήρε πρωτάθλημα - Διαμάντι που δεν το ανέδειξε ο ΠΑΟΚ" - Στέλνει στη Ρεάλ επιθετικό-φωτιά

"Φαίνεται ότι θα πάει στην Αλ Σααντ για να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο. Τεράστια επιτυχία αυτό που κατάφερε, δεν το έχει καταφέρει κάνεις αυτό. Στη θέση του θα έφευγα τώρα, πήρε και φέτος το πρωτάθλημα χωρίς να έχει ιδιαίτερα καλή ομάδα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για το μυστικό της επιτυχίας:

"Είχε χάσει τρεις βασικούς παίκτες και από το 4-3-3 που έπαιζε, το γύρισε σε 3-5-2 και έβαλε δίπλα στον επιθετικό τον Έντριγκ. Δίπλα σε άλλον επιθετικό δηλαδή και όχι μόνο του στην κορυφή τής επίθεσης όπως έκανε όταν έπαιζε 4-3-3. Με αποτέλεσμα ο Έντρινγκ να γίνει ένας άλλος παίκτης, να τραβήξει όλη την επίθεση και, στην ουσία, να είναι αυτός του έδωσε το πρωτάθλημα".

Παρόλα αυτά στον ΠΑΟΚ υπάρχουν φωνές ακόμα και σήμερα που υποστηρίζουν ότι δεν ταίριαζε στην ομάδα.

"Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι δεν έπιασε επειδή δεν πήρε κάποιον τίτλο, αλλά ίσως να ήταν ένα διαμάντι που ο σύλλογος δεν ήξερε πώς να το αναδείξει. Αλλά μιλάει πάντα με καλά λόγια για τον ΠΑΟΚ ο Φερέιρα. Ίσως ήθελε κι άλλον χρόνο, γιατί και στην Παλμέιρα άργησε για να πετάξει η ομάδα και να πάρει πρωτάθλημα. Το πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες που κατέκτησε είναι πολύ τυχερο, για παράδειγμα".

"Στον ΠΑΟΚ και βασικός ο Ουίλιαμ - Γρήγορος, κεφαλιές, βοηθάει στην επίθεση - Πιο ισορροπημένος σε σχέση με Μπάμπα Ραχμάν"

Το παιχνίδι που κατέκτησε τον τίτλο η Παλμέιρας ήταν εναντίον της Κρουζέιρο, του Ουίλιαμ - Δεξιού μπακ που έχει συνδεθεί έντονα το όνομά του με τον ΠΑΟΚ.

"Είχε όρο στο συμβόλαιο αυτόματης ανανέωσης αν πιάσει συγκεκριμένες συμμετοχές αλλά μάλλον δεν θα μείνει στην Κρουζέιρο για αυτό. Φαίνεται ότι θα έρθει στον ΠΑΟΚ. Θα πιάσει στην Ελλάδα, προέρχεται από πολύ καλή σεζόν, είναι γρήγορος μπακ, δύσκολα θα χάσει φάση. Ενώ δεν είναι ψηλός, δεν χάνει κεφαλιές και θα βοηθήσει στην επίθεση, αλλά δεν είναι Μάτος για να σκοράρει με το κεφάλι. Συνεργατικός, παίκτης ομάδας, γρήγορος, θα βγει στην επίθεση. Η ομάδα του δεν τον βοηθησε πολύ επιθετικά, για αυτό και δεν έχει καλά νούμερα φέτος".

Τι θα δώσει στον ΠΑΟΚ;

"Θα δώσει ανταγωνισμό στον Σάστρε και μπορεί να παίξει άνετα βασικός, αν είναι φρέσκος. Αν και έχει πολλά παιχνίδια ήδη, σχεδόν 40 ματς έχει παίξει μέχρι στιγμής μέσα στο 2023. Αυτός, τώρα, χρειάζεται έναν μήνα ξεκούραση".

Είναι ένας "Μπάμπα Ραχμάν από δεξιά", που ψάχνει ο ΠΑΟΚ;

"Ο Μπάμπα είναι πολύ ορμητικός επιθετικά αλλά στην άμυνα είναι επισφαλής. Ο Ουίλιαμ είναι περισσότερο ισορροπημένος".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags