Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Δικαίωση Ιβάν Σαββίδη - Γι’ αυτό ρίχνει 3 εκατομμύρια, ξεπέρασε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-12 14:56:00

Δικαίωση Ιβάν Σαββίδη - Γι’ αυτό ρίχνει 3 εκατομμύρια, ξεπέρασε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

του Λάζαρου Γεωργίδη
Δικαίωση Ιβάν Σαββίδη - Γι’ αυτό ρίχνει 3 εκατομμύρια, ξεπέρασε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Το πλάνο του Δικεφάλου μετά από χρόνια δείχνει να αποδίδει και σίγουρα στην Τούμπα μπορούν να αισθάνονται πλέον απόλυτα ικανοποιημένοι. Τα χρήματα του ιδιοκτήτη αυτή τη φορά έπιασαν τόπο!
 

Σε πολύ καλό φεγγάρι βρίσκεται ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, κάτι που παραδέχτηκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου πρόσφατα σε δηλώσεις του. Ο Ρουμάνος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι φέτος διαθέτει ένα εξαιρετικό ρόστερ, με πλήθος επιλογών στη διάθεσή του, και με τη φόρα/αύρα που έχει αποκτήσει η ομάδα στην Ευρώπη, φαίνεται ότι έχει και το ψυχολογικό υπόβαθρο για να κάνει μεγάλα πράγματα.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, όμως, υπάρχει μια ακόμα σημαντική παράμετρος που δείχνει ότι ο Δικέφαλος κάνει καλή δουλειά. Παράμετρος που είναι πολύ σημαντική και θα είχε ισχύ ακόμα κι αν η πρώτη ομάδα αγωνιστικά δεν πήγαινε καλά. Και εξηγούμαστε: Ο Ιβάν Σαββίδης τα τελευταία πολλά χρόνια ρίχνει ένα σεβαστό, μεγάλο ποσό κάθε χρόνο στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Ποιο είναι αυτό το ποσό; Μπορεί και να ξεπερνάει τα 3 εκατ., ενδεικτικό του ότι στην ομάδα υπολογίζουν πολύ όσα γίνονται στις ακαδημίες.

Κι εδώ είναι η πληροφορία που υπάρχει από τη Θεσσαλονίκη και θέλει τα νέα παιδιά (και κυρίως τους γονείς τους!) να επιλέγουν τις ακαδημίες τού Δικέφαλου για να στείλουν τα παιδιά τους, σε σχέση με εκείνες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ! Γιατί η δουλειά που γίνεται στη συμπρωτεύουσα είναι εξαιρετική, υπάρχει η υποδομή (ξενοδοχεία κ.λπ.) για να φιλοξενηθούν παιδιά ακόμα και εκτός Θεσσαλονίκης και, το κυριότερο, υπάρχει ανάδειξή τους που φτάνει μέχρι την πρώτη ομάδα!

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ήταν παίκτες με εκτόπισμα στην 11άδα ακόμα και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αν και δεν είναι μόνο αυτοί. Γιατί στο τρέχον ρόστερ της πρώτης ομάδας υπάρχουν και οι Τζίμας, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Τσιγγάρας και Τζίμας, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα παραδείγματα των Δημήτρη Πέλκα και Χρήστου Τζόλη. Οι οποίοι όχι μόνο αναδείχθηκαν από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ αλλά έκαναν και μεταγραφές σε ομάδες του εξωτερικού.

Στόχος του ΠΑΟΚ, άλλωστε, είναι να φτάσει η στιγμή που θα βγάζει μαζικά δικά του παιδιά από την υποδομή του συλλόγου, προκειμένου να αποφεύγει τις πολλές και δαπανηρές μεταγραφές αλλά και για να γνωρίζει από πρώτο χέρι τι παίρνει. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ιβάν Σαββίδης ρίχνει 3 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στις ακαδημίες και με τον ρυθμό που ξεπετάγονται τα ταλέντα στην πρώτη ομάδα, φαίνεται ότι ίσως να μην είναι μακριά από τη στιγμή που θα το καταφέρει...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags