Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Σπάει όλα τα... κοντέρ ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη - Απίστευτο επίτευγμα στην φετινή βαθμολογία της UEFA (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-15 18:48:00

Σπάει όλα τα... κοντέρ ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη - Απίστευτο επίτευγμα στην φετινή βαθμολογία της UEFA (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Σπάει όλα τα... κοντέρ ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη - Απίστευτο επίτευγμα στην φετινή βαθμολογία της UEFA (ΦΩΤΟ)

Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ είναι αναμφισβήτητα πρωτόγνωρη για ελληνική ομάδα. Ο Δικέφαλος τερμάτισε πρώτος στον ομιλό του με πέντε νίκες και μία ισοπαλία και 16 βαθμούς, φτάνοντας 13 σερί ματς αήττητος.

 

ΠΑΟΚ: Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα της γενικής βαθμολογίας της UEFA βάσει της φετινής συγκομιδής και συγκεκριμένα βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 3.600 βαθμών! Έχει αφήσει πίσω του πολλούς και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις Καραμπάγκ, Φερεντσβάρος και Αϊντχόβεν που είναι μπροστά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην βαθμολογία αυτή την φετινή όπως και στο γενικότερο ranking δεν υπολογίζονται οι νίκες στα προκριματικά των διοργανώσεων, με τον ΠΑΟΚ να συλλέγει κατά την διάρκεια των ομίλων αυτούς τους 3.600 βαθμούς έως τώρα. Το απόλυτο ρεκόρ για τον Δικέφαλο όπως φαίνεται και στην βαθμολογία είναι αυτό της προπέρσινης αγωνιστικής σεζόν όπου έφτασε του 4.375 βαθμούς, παίζοντας μέχρι και τα προημιτελικά του Conference League κόντρα στην Μαρσέιγ. Δεν είναι και τόσο μακριά από αυτή την επίδοση της σεζόν 21/22 και ίσως με μια πρόκριση από την φάση των «16» να του δώσει αυτούς τους 775 βαθμούς που του λείπουν για να φτάσει σε εκείνα τα επίπεδα ξανά.

Σε ό,τι αφορά την συνολική βαθμολογία της UEFA, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να ανεβαίνει. Έχει μπει πλέον στην πρώτη 50αδα των ομάδων με την νίκη επί της Ελσίνκι και για την ακρίβεια βρίσκεται στην 48η θέση με 10.000 βαθμούς απολογισμό έως τώρα στην πενταετία. Η ανοδική πορεία στο ranking για τον ΠΑΟΚ άρχισε από το 21/22 και συνεχίζεται φέτος.

Επίσης, με την νίκη απέναντι στην Ελσίνκι οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν στα ταμεία τους το ποσό των 500.000 ευρώ που ειναι το πριμ της νίκης από την UEFA για κάθε ομάδα που κερδίζει στην διοργάνωση στην φάση των ομίλων. Με αυτά τα χρήματα, ο ΠΑΟΚ αγγίζει τα 8.500.000 ευρώ έσοδα για φέτος, χωρίς σε αυτό το ποσό να προσμετράται το market pool.

Για την ακρίβεια όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα ο Δικέφαλος φέτος για τα πρώτα 12 του παιχνίδια στην Ευρώπη έχει βάλει στα ταμεία του 8.345.500 ευρώ, όντας η τρίτη ομάδα με τα περισσότερα έσοδα στο Conference League μετά από την Βικτόρια Πλζεν και την Κλαμπ Μπριζ με πολύ μικρή διαφορά.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στον ΠΑΟ - Λίγος για την Ευρώπη - "Έπεισαν" τον Γιοβάνοβιτς για Λοντίγκιν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags