Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε δηλώσεις μετά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και στάθηκε στο φλέγον θέμα της οπαδικής βίας, μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια του Ρέντη. Ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι η μέχρι σήμερα στρατηγική δεν απέδωσε καρπούς και τόνισε ότι δε λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

Το σχόλιο του Πρωθυπουργού:

«Όταν παίρνουμε αποφάσεις στην κυβέρνηση δεν μετράμε τη δημοτικότητα των αποφάσεων. Δεν κάνουμε πολιτική με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις. Είναι σαφές ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου χρειάζονταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις. Είναι επίσης σαφές πως τα μέτρα που είχαμε πάρει δεν ήταν αρκετά.

Από εκεί και πέρα, η ορθότητα των μέτρων μας θα φανεί στην πορεία, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και να επιστρέψουμε στους Έλληνες να απολαμβάνουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου μακριά από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μη ψάχνουν πάλι αντίπαλο... στον τελικό του χρόνου οι Παναθηναϊκοί - Από ξεγραμμένος, ισχυρός ο ΠΑΟΚ" (Vid)