Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Το αριστούργημα του Λουτσέσκου μπορεί να πάρει πρωτάθλημα - 42 γκολ και 25 ασιστ από οκτώ παίκτες!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-15 18:28:00

Το αριστούργημα του Λουτσέσκου μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα - 42 γκολ και 25 ασιστ από οκτώ παίκτες!

Οι Μιχείες
Το αριστούργημα του Λουτσέσκου μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα - 42 γκολ και 25 ασιστ από οκτώ παίκτες!

Η διαφορά από Ολυμπιακό, η ανανέωση Μουργκ και ο Τάισον. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την εντυπωσιακή εικόνα του Δικεφάλου μέσα στο γήπεδο, εξηγεί γιατί θα ήταν άλλη ομάδα χωρίς τον Ρουμάνο προπονητή στον πάγκο και προβλέπει ότι με τρεις ποιοτικές μεταγραφές, μπορεί να... χτυπήσει τίτλο.

Φίλοι και εχθροί του ΠΑΟΚ και του Λουτσέσκου... τους βγάζουν πλέον το καπέλο-κάποιοι μάλιστα... υποκλίνονται-και το κυρίαρχο γενικό ερώτημα των τελευταίων ημερών είναι για το αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ. 

Η δική μου απάντηση είναι "ναι" εφόσον συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και ενισχυθεί με δυο, τρεις στοχευμένες προσθήκες, με παίκτες συγκεκριμένης θέσης (σίγουρα έναν βασικό δεξιό μπακ), χαρακτηριστικών και ποιότητας! Παρακάτω υπάρχει η εξήγηση αυτής της άποψης αλλά και η παρουσίαση του πραγματικού ... αριστουργήματος του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ραζβάν Λουτσέσκου: Είναι αλήθεια πως έχει δημιουργήσει μια πολύ προσωποπαγή ομάδα, που μαζί του μπορεί να πάρει ακόμη και το πρωτάθλημα και να φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά του conference league ενώ χωρίς αυτόν απλώς θα συμπλήρωνε την 4άδα της Superleague. Μπορεί σήμερα όλοι να μιλούν για την "oμαδάρα του ΠΑΟΚ, η οποία έχει φτάσει τα 59 γκολ στα μισά της σεζόν, έκανε ρεκόρ για ελληνική ομάδα μαζεύοντας 16 βαθμούς σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (με 2,66 γκολ ανά ματς), παίζει αντικειμενικά ωραίο ποδόσφαιρο, προωθεί νεαρούς ταλαντούχους Έλληνες και γενικότερα εξελίσσει παίκτες, έχοντας ενεργοποιημένη τουλάχιστον μια 20άδα, αλλά πολύ αμφιβάλω αν χωρίς τον Ρουμάνο τεχνικό θα ήταν ο ίδιος ΠΑΟΚ, με το εν λόγω ρόστερ. Είναι 1000%... έργο Λουτσέσκου αυτός ο ΠΑΟΚ. Τελεία και παύλα.

ΠΑΟΚ: Στην Τούμπα έκανε χθες το προβλεπόμενο πάρτι. Παρότι είχε προκριθεί ως πρώτος ήταν πολύ σοβαρός όπως ακριβώς έπρεπε. Η νίκη του στο φινάλε ήταν απαραίτητητη και για το club (έδωσε έσοδα και βαθμούς) και για τον κόσμο (θα ξαναπάει στην Τούμπα μετά τις 12 Φεβρουαρίου) αλλά και για την υστεροφημία τη δική του αλλά και του προπονητή του (κατέγραψαν ευρωπαϊκό ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον άλλη ελληνική ομάδα)!! Τι κι αν του έλειψε ο ένας από τους δύο παίκτες που αποτελούν τα φετινά του βαρόμετρα, δηλαδή ο Ζίφκοβιτς των 11 γκολ (ο Τάισον είναι ο δεύτερος), αλλά βρήκε λύσεις. Τον Σέρβο παιχταρά αντικατέστησε ο Ντεσπόντοφ που συνέχεια βελτιώνεται προσαρμόζεται και κυρίως αποκτάει το team spirit. Λόγω πειραματικής άμυνας αφού ο Κετζιόρα επέστρεψε ως δεξιός μπακ, με Εκονγκ και Μιχαηλίδη κεντρικό δίδυμο που σπάνια παίζουν μαζί και τον Ράφα Σοάρες αριστερά, δεν ήταν αφύσικο που δέχτηκε πρώτος γκολ και μάλιστα νωρίς στο ματς από την Ελσίνκι. Σιγά όμως, μην κολλούσε εκεί η ομάδα του Λουτσέσκου με τις τόσες ανατροπές που έχει κάνει την φετινή σεζόν. Και αυτό είναι το μεγάλο όπλο του φετινού ΠΑΟΚ για τη συνέχεια: η σιγουριά και η μεθοδικότητα που βγάζει πως θα πάρει το παιχνίδι ακόμα και αν βρεθεί πίσω στο σκορ από το 6ο λεπτό!

Σύγκριση: Ο ΠΑΟΚ είναι συνεπής είναι ένα δομημένο γκρουπ με παίκτες που έχουνε βελτιωθεί και εξελιχθεί από το Ρουμάνο προπονητή τους. Εδώ μπορούμε να δούμε και τη διαφορά του με τον Ολυμπιακό: ο ΠΑΟΚ στο δικό του όμιλο στο conference league, κακά τα ψέματα, δεν θα μπορούσε να βγει τρίτος. Κατάφερε όμως να βγει πρώτος κερδίζοντας μάλιστα δύο φορές το μεγάλο φαβορί που ήταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μάλιστα την κέρδισε και μέσα στη Γερμανία, σε ένα γήπεδο που λίγες ημέρες αργότερα δέχτηκε 5άρα η Μπάγερν. Και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να βγει τέταρτος στον δικό του όμιλο στο europa league, αλλά βγήκε τελικά τρίτος (δηλαδή πέτυχε το μίνιμουμ) ελέω Τόπολα.

Γκολ & ασίστ : Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι πήρε έναν γνωστό κι ακριβό σέντερ φορ και στη συνέχεια τα έσκασε χοντρά και για έναν περιφερειακό επιθετικό, προκειμένου να του δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Άλι Σαμάτα με τα 3 γκολ και την 1 ασίστ και ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ με τα 3 γκολ και τις 3 ασίστ δεν λες κιόλας ότι σκίζουν. Ο Λουτσέσκου όμως, έχει φτιάξει φέτος μια ομάδα που δεν εξαρτάται από τους φορ της, δεν έχει ανάγκη τα δικά τους γκολ για να κερδίζει. Ο τρομερός Ζίφκοβιτς μετράει 6 γκολ στην Super League κι άλλα 5 στην Ευρώπη (συν 3 ασίστ), σύνολο 11! Ο Μούργκ που σκόραρε χθες το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ, έχει κι άλλα 4 στο πρωτάθλημα, σύνολο δηλαδή 5 γκολ (συν 1ασίστ). Ο Αυστριακός που ήταν για...σουτάρισμα το καλοκαίρι και τώρα πάει δικαίωςγια ανανέωση. Μια από τα ίδια ακριβώς και ο πολύτιμος Οζντόεφ, έφτασε τα 5 γκολ, με το χθεσινό πρώτο του ευρωπαϊκό. Σκόρερ πλέον και ο Κωνσταντέλιας που ήδη έχει φτάσει τα 6 γκολ (με 3 ασίστ και κοντά στις 20 key passes), όταν πέρσι όλη την σεζόν είχε μόλις 3 γκολ και 6 ασίστ! Και φυσικά ο ... τίμιος Μπράντον Τόμας, ο αναπληρωματικός φορ των 6 γκολ και των 5 ασίστ! Τελευταίο άφησα τον φετινό ηγέτη και εσχάτως και κάπτεν του ΠΑΟΚ, τον Τάισον, που πέρσι ήθελε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και στον ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου ξαναβρήκε κίνητρο, κάνοντας μια σούπερ σεζόν, σίγουρα στην κορυφαία 11άδα του πρώτου γύρου στην Super League με 6 ασίστ σε 11 συμμετοχές ( άλλες δυο έχει και στην Ευρώπη). Το γκολ στο πρωτάθλημα ...καθυστερεί ακόμη για τον Βραζιλιάνο παικταρά/σταρ που όμως, έχει 3 σκοραρίσματα στα12 ευρωπαικά παιχνίδια του.

Στο δια ταύτα και στο αριστούργημα του Ραζβάν Λουτσέσκου: με υποδειγματική διαχείριση και τρομερή εξέλιξη κάποιων παικτών του, ο Ρουμάνος κόουτς έχει καταφέρει να πάρει από τους 8 της επιθετικής του 4άδας (δηλαδή από τους βασικούς αλλά και από τα μπακ απ του, κι αυτό είναι ομολογουμένως το εντυπωσιακό) - ήτοι από τους Σαμάτα/Μπράντον, Ζίφκοβιτς/Ντεσπόντοφ, Τάισον/Κωνσταντέλια, Μούργκ/Οζντόεφ - συνολικά 42 γκολ και 25 ασιστ. Με πλήρης ισορροπία στους παραγωγικούς αριθμούς τους!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μη ψάχνουν πάλι αντίπαλο... στον τελικό του χρόνου οι Παναθηναϊκοί - Από ξεγραμμένος, ισχυρός ο ΠΑΟΚ" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags