Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Νο1 υπεύθυνος ο μπερδεμένος Γιοβάνοβιτς - Δεν βρίσκεται πλέον στο... απυρόβλητο - Αποτυχία στους "τελικούς"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-16 10:14:00

Νο1 υπεύθυνος ο μπερδεμένος Γιοβάνοβιτς - Δεν βρίσκεται πλέον στο... απυρόβλητο - Αποτυχία στους "τελικούς"!

του Ευάγγελου Μίχου
Νο1 υπεύθυνος ο μπερδεμένος Γιοβάνοβιτς - Δεν βρίσκεται πλέον στο... απυρόβλητο - Αποτυχία στους "τελικούς"!

Το πρόβλημα του Τριφυλλιού και το συμβόλαιο του Μπρινιόλι. Γιατί ο οδυνειρός αποκλεισμός από την Ευρώπη θυμίζει τον τρόπο που χάθηκε το περσινό πρωτάθλημα για το Τριφύλλι και οι ευθύνες του Σέρβου προπονητή, αλλά και το μοιραίο λάθος με τον Ιταλό τερματοφύλακα.

Είναι γκράντε αποτυχία, χωρίς δικαιολογίες, για τον Παναθηναϊκό, η 4η θέση στον συγκεκριμένο όμιλο, που έφερε και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια...

Ο όμιλός του ήταν εξ αρχής βατός όχι για να έρθει τρίτος αλλά ακόμη και για να προκριθεί συνεχίζοντας στο europa league. Κι αυτό αφού η φετινή Βιγιαρεάλ δεν έχει σχέση με την ομάδα των προηγούμενων χρόνων - δεν είναι τυχαίο πώς άλλαξε μέχρι τώρα τρεις προπονητές - όπως και η Ρεν αντιστοίχως προχώρησε σε αντικατάσταση του προπονητή της, όταν δεν μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα στη Γαλλία και κέρδιζε μόνο τον Παναθηναϊκό (δυο φορές και μάλιστα με... καρμπόν)! Παρόλο δε που το  πράγμα είχε γίνει ακόμα πιο εύκολο για τους πράσινους, μετά τη νίκη τους στην πρεμιέρα του ομίλου επί του "κίτρινου υποβρυχίου" αλλά και με τα όσα συνέβησαν στο Ισραήλ με την Χαμάς, με τη Μακάμπι παραλίγο να... διαλυθεί εξαιτίας του πολέμου. 

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς κατάφερε να τερματίσει ουραγός στον όμιλο του. Το χειρότερο; Τις δύο πρώτες αγωνιστικές συγκέντρωσε 4 βαθμούς και τις υπόλοιπες τέσσερις...κουλούρι, κάνοντας ισάριθμες σερί ήττες, δύο από τις τέσσερις στο "Απόστολος Νικολαΐδης"! 

Στο δια ταύτα αυτό που του συνέβη φέτος στον ευρωπαικό όμιλο, ήταν μια μικρογραφία της απώλειας ενός... δικού του πρωαθλήματος την περσινή σεζόν!!! Όταν αρχικά σπατάλησε μέσα σε σχεδόν ένα μήνα μία πολύ μεγάλη βαθμολογικά η διαφορά που είχε στο τέλος του πρώτου γύρου και στη συνέχεια δεν κατάφερε, στο φινάλε των play off, να κερδίσει συνεχόμενα ντέρμπι κι έτσι ο τίτλος πήγε στην ΑΕΚ. Εκείνο δηλαδή που έπαθε την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός δείχνει πώς τον... κατατρέχει και την τρέχουσα σεζόν παρά τη δεδομένη αναβάθμιση του ρόστερ του!!Κοινώς ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς δεν -μπορεί να-  κερδίσει ντέρμπι ή σημαντικό ματς ή κάποιο πρώιμο "τελικό" τους τελευταίους μήνες. 

Στο πρωτάθλημα το τριφύλλι είχε την ήττα από την ΑΕΚ εντός έδρας, τον... έσωσε ο Κουλιαράκης με την γκάφα του και ισοφάρισε σε 2-2 τον ΠΑΟΚ στο 97' και τον... γλίτωσε ο Χουανκάρ με την κροτίδα στο Καραϊσκάκης -ενώ τον είχε η σοφαρίσει ο Ολυμπιακός 1-1- με την έννοια πως μετά πήρε το ντέρμπι στα χαρτιά. Επίσης, γνώρισε την ήττα και από τον Άρη του Μάντζιου στο Βικελίδης. Στο δε europa league έχασε και τα δύο κολλητά παιχνίδια, με τον ίδιο μάλιστα τρόπο, από μία ντεφορμέ Ρεν και στους δύο "τελικούς" με Βιγιαρεάλ/ Μακάμπι βρέθηκε και στους 2 απο νωρίς πίσω στο σκορ, με 3-0 και 2-0 αντίστοιχα, πληρώνοντας με ισάριθμες ήττες τα κακά του ξεκινήματα. Κάτι που πάντα σημαίνει ότι η προετοιμασία του, αγωνιστική και πνευματική, δεν ήταν καλή. Την τρέχουσα σεζόν ο Παναθηναϊκός ανταπεξήλθε σε σημαντικά ματς μόνο στα προκριματικά του καλοκαιριού και στο εντός έδρας με τη Βιγιαρεάλ, αν και σε εκείνο το ματς η μπάλα δεν έκαιγε τόσο, όσο χθές για παράδειγμα.

Για αυτό τον οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί παρά να είναι Νο 1υπεύθυνος ο προπονητής του. Και στα 4 τελευταία παιχνίδια ο Γιοβάνοβιτς αποδείχτηκε πολύ μπερδεμένος με αποφάσεις και επιλογές που σηκώνουν δικαιολογημένα μεγάλη κριτική και προβληματίζουν.

Για παράδειγμα χθες το... ροτέισον στον τερματοφύλακα. Το να βάζεις τον Λοντίγκιν σε έναν "τελικό" και να πετάς έξω τόσο κυνικά τον Μπρινιόλι - που βεβαίως από τότε που προέκυψε το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του, που δεν ανανεώνει, άρχισε να κάνει λάθη κι αυτό στοιχίζει πολύ συνολικά στην ομάδα αφου χάνει μεγάλη δύναμη που της έδινε πέρσι ο Ιταλός κίπερ - αποδείχθηκε μοιραίο λάθος. Όπως λάθος ήταν και η επιλογή του μετριότατου Βιλένα ( που έχει δείξει πως στα χαφ μαζί με Μπερνάρ δεν δένουν) αντί του φορμαρισμένου Τσέριν αλλά και η καθυστερημένη είσοδος του Σπόραρ - στο 86' - κι ενώ έχανε 0-2 από το 70' και έπαιζε με...γιόμες.

Ο Παναθηναϊκός στα κρίσιμα ματς δεν... πείθει κι αυτό είναι πρώτα από όλα θέμα του προπονητή του που δείχνει να μην μπορεί να αλλάξει αυτή την "κατάσταση", να την διορθώσει. Κι αυτό είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη εσωστρέφεια.

Ήδη υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τον έμπειρο Σέρβο κόουτς και ίσως για πρώτη φορά με τόση ένταση η ... κουβέντα που σέρνεται πλέον έχει να κάνει με το... ταβάνι του. Κατά πόσο δηλαδή μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, μέσα πάλι απο μια διαδικασία πλει οφ και πολλών συνεχόμενων ντέρμπι.

Κανείς ασφαλώς δεν αμφισβητεί πόσο καλός προπονητής είναι, αυτός που έβαλε ξανά τον Παναθηναϊκό στο σωστό δρόμο δηλαδή τον έκανε ομάδα που να διεκδικεί το πρωτάθλημα και να επιστρέψει στην Ευρώπη αλλά το ζητούμενο είναι αν μπορεί όντως το παραπάνω, που είναι πλέον αποκλειστικά ο τίτλος για τους πράσινους κζι τον Αλαφούζο. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Γιοβανοβιτς δεν βρίσκεται πλέον στο απυρόβλητο και... κρίνεται!!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στον ΠΑΟ - Λίγος για την Ευρώπη - "Έπεισαν" τον Γιοβάνοβιτς για Λοντίγκιν

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags