Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Κορυφαίος Έλληνας στόπερ για ΠΑΟ - "Δώρο" Αλαφούζου και... Ρανιέρι σε Γιοβάνοβιτς - Τον ήθελαν ΑΕΚ, Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-17 10:00:00

Top Έλληνας στόπερ για ΠΑΟ - "Δώρο" Αλαφούζου και... Ρανιέρι σε Γιοβάνοβιτς - Τον ήθελαν ΑΕΚ, Ολυμπιακός!

του Νίκου Στεργίου

Αμυντικός που θα πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι! Οι Πράσινοι έχουν βγει στην αγορά και ψάχνουν για έναν παίκτη-ηγέτη για το κέντρο της άμυνας και στη λίστα τους (και μάλιστα πολύ ψηλά) βρίσκεται ένας παίκτης της Εθνικής Ελλάδας...

Ο άδοξος αποκλεισμός από την Ευρώπη πόνεσε πολύ τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάει παρακάτω και να τα δώσει όλα για την κατάκτηση της Super League. Μπαίνει λοιπόν σε πρώτο πλάνο για τους Πράσινους η μεταγραφική ενίσχυση. Και όταν λέμε μεταγραφική ενίσχυση, αναφερόμαστε πρωτίστως στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού, η οποία θεωρείται εκ των ουκ άνευ για το Τριφύλλι. Το έχει δηλώσει άλλωστε ξεκάθαρα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ότι θέλει έναν ακόμα στόπερ για να βγει ομαλά η σεζόν.

Ο Σένκεφελντ δεν μπορεί να παίζει συνεχώς, ο Γεντβάι βγάζει σχετικά συχνά θέματα με τραυματισμούς, ο Πάλμερ-Μπράουν είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει και έτσι ο Γιοβάνοβιτς αναγκάζεται να βολεύεται με "μπαλώματα" τύπου Αράο στο κέντρο της άμυνας, ενώ έχει χρησιμοποιήσει εκεί μέχρι και τον Ζέκα.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου "χτενίζει" τις αγορές με στόχο την εύρεση κεντρικού αμυντικού από το "πάνω ράφι", εγχείρημα δύσκολο μεσούσης της σεζόν, αφού οι διαθέσιμες περιπτώσεις δεν είναι πολλές. Για αυτό τον λόγο οι Πράσινοι έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό την αναζήτηση προκειμένου να κλείσει η μεταγραφή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θέλουν έναν παίκτη που θα έρθει έτοιμος να παίξει και να προσφέρει άμεσα, συνεπώς ο εκλεκτός πρέπει να έχει αγωνιστικό ρυθμό και όχι να βρίσκεται σε απραξία. Ιδανικά, ο Γιοβάνοβιτς θα προτιμούσε να είναι αριστεροπόδαρος, αλλά δεν πρόκειται να απορρίψει δεξιοπόδαρους αμυντικούς αν καλύπτουν τα "θέλω" τους στους υπόλοιπους τομείς.

Μπορεί να μην αριστεροπόδαρος, αλλά τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί η πληροφορία πως ο Παντελής Χατζηδιάκος δεν αφήνει αδιάφορο τον Παναθηναϊκό!



Ο Έλληνας διεθνής πήρε την απόφαση να μετακομίσει από την ολλανδική Άλκμααρ στην Κάλιαρι το περασμένο καλοκαίρι, όμως μάλλον περίμενε τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά για τον ίδιο στην Ιταλία. Ο Χατζηδιακός δεν έχει μόνιμη θέση βασικού από τον Κλαούντιο Ρανιέρι, την ώρα που η ομάδα του διανύει μέτρια σεζόν και δίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για έναν παίκτη που είχε συνηθίσει να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την Άλκμααρ, όντας σταθερό μέλος της βασικής ενδεκάδας. Δεν λείπουν μάλιστα τα δημοσιεύματα, που τον θέλουν να ψάχνει για νέο σταθμό στην καριέρα του.

Αν ο Χατζηδιάκος όντως είναι διαθέσιμος στην αγορά, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν θα μείνουν ασυγκίνητοι από την περίπτωσή του. Πρόκειται για παίκτη με χαρακτηριστικά που αρέσουν στον Γιοβάνοβιτς. Πέραν των αδιαμφισβήτητων αμυντικών του ικανοτήτων, είναι κεντρικός αμυντικός με τεχνικές αρετές και ιδανικός για παιχνίδι "build-up" από πίσω. Στοιχείο που είναι εκ των βασικότερων στο παιχνίδι του Τριφυλλιού εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Από τη στιγμή που ο 26χρονος άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2027, εννοείται πως η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη για τον Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν βρέθηκε στο στόχαστρο ΑΕΚ και Ολυμπιακού, όμως ο ίδιος είχε ως προτεραιότητα την παραμονή στο εξωτερικό. Κάτι που αν ισχύει ακόμα, κάνει αυτομάτως πιο ζόρικη την απόκτησή του από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Πάντως, ακόμα και αν δεν καταστεί δυνατό ο Παναθηναϊκός να τον υπογράψει τον Ιανουάριο, ας έχουμε κρατημένο το όνομα του Χατζηδιάκου για το προσεχές καλοκαίρι. Είναι δεδομένο πως θα παραμείνει στην "πράσινη" μεταγραφική λίστα, με την περίπτωσή του να παρουσιάζει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Αυτό δεν είναι άλλο από την ελληνική του καταγωγή, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο Τριφύλλι τους επόμενους μήνες.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ασέβεια Αλμέιδα, δεν το έχω ξαναδεί αυτό που έγινε στην ΑΕΚ - Κοιμάται ο Γιοβάνοβιτς, Ολυμπιακό ο Μπρινιόλι"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags