Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: "Κλείδωσαν" οι μεταγραφές Γενάρη στον Ολυμπιακό - 5 παίκτες σε Καρβαλιάλ κι ένα κορυφαίο όνομα ο Μαρινάκης!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-17 14:30:00

"Κλείδωσαν" οι μεταγραφές Γενάρη στον Ολυμπιακό - 5 παίκτες σε Καρβαλιάλ κι ένα κορυφαίο όνομα ο Μαρινάκης!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Κλείδωσαν" οι μεταγραφές Γενάρη στον Ολυμπιακό - 5 παίκτες σε Καρβαλιάλ κι ένα κορυφαίο όνομα ο Μαρινάκης!

Δεν αλλάζει μοντέλο, έπαθε κι έμαθε με Μαρσέλο-Χάμες. Στο Λιμάνι κινούνται πολύ ενεργά τα τελευταία 24ωρα στην αγορά, ώστε να βρουν από τώρα τους παίκτες που έχει ζητήσει ο Πορτογάλος προπονητής, ενώ η διοίκηση θέλει να κάνει και μία ηχηρή προσθήκη που θα... ταράξει τα νερά.

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη σερί σεζόν άλλαξε προπονητή και δείχνει να ψάχνει το βηματισμό του στη μετά Μάρτινς εποχή. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αντικατέστησε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο Πέδρο Άλβες πήρε τη σκυτάλη από τον Αντόνιο Κορδόν που θα έχει έναν πιο στρατηγικό ρόλο στα των ερυθρόλευκων. Αυτές οι αλλαγές σηματοδοτούν τη θέληση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τομές εντός Ρέντη, με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Ο ισχυρός άνδρας της κόκκινης ΠΑΕ είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι απαιτείται για την ανάκτηση των εγχώριων σκήπτρων: έχει ''κλειδώσει'' τον αριθμό των μεταγραφών ενόψει Γενάρη και μοιάζει διατεθειμένος να φέρει παίκτη που θα... ''φτιάξει'' τον κόσμο της ομάδας.

Ο Καρβαλιάλ και οι 5 που έρχονται μαζί του

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη και για το δεύτερο μισό της σεζόν, κάτι που χρειαζόταν και για οικονομικούς λόγους και για το πρεστίζ του. Στο ματς - ''τελικό'' με την Μπάτσκα τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και το ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο Πορτογάλος αμά τη άφιξή του στην Ελλάδα γνώριζε τα τρωτά σημεία του συλλόγου και είχε ''κυκλώσει'' τις εισηγήσεις του. Το παιχνίδι με τους Σέρβους ήταν η επιβεβαίωση.

Το ρεπορτάζ της ομάδας ανέφερε ότι ο Καρβαλιάλ είχε ζητήσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη 5 ποδοσφαιριστές, κάτι που έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση. Κορδόν και Ναβάρο έχουν κάνει όλη την προεργασία που ήταν αναγκαία και τώρα ο Πορτογάλος κόουτς θα κληθεί να λάβει τις καθοριστικές αποφάσεις. Η εστίαση στη χειμερινή ενίσχυση θα δοθεί στην άμυνα, όπου τα λάθη δεν έχουν σταματημό και εντοπίζεται η μεγαλύτερη αδυναμία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η διάθεση του Μαρινάκη να προβεί στην επένδυση Καρβαλιάλ σε συνδυασμό με την υποστήριξή του με παίκτες πρώτης γραμμής είναι η τρανότερη απόδειξη για την κάψα του για το πρωτάθλημα, αλλά και ο ίδιος ξέρει ότι πρέπει να προσέξει συνολικά το οικοδόμημα.

Ο Κορδόν έφυγε, οι ιδέες του μένουν!

Ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού έδωσε το στίγμα των προθέσεών του από την παρουσίασή του στη συνέντευξη Τύπου, όταν και είχε δηλώσει: «Μπορεί ο κύριος Κορδόν να μην είναι εδώ καθημερινά μαζί μας, ωστόσο γνωριζόμαστε καλά και θα συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία. Θα εκμεταλλευτούμε την πολυετή εμπειρία του στο χώρο και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε ό,τι έχει χτίσει έως τώρα. Θα συνεχίσουμε με έναν τελείως διάφανο και ειλικρινή τρόπο την καλύτερη δυνατή συνεργασία».

Το μήνυμα ήταν σαφές: μπορεί ο Αντόνιο Κορδόν να κάνει πίσω λόγω των προσωπικών του προβλημάτων, αλλά η διοίκηση του συλλόγου θα προσέξει σαν... κόρη οφθαλμού να μην πειραχτεί η στρατηγική του. Ποια είναι αυτή; Η έμφαση σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με προοπτική μεταπώλησης και η ανάπτυξη παικτών από τις ακαδημίες του κλαμπ. Ο Μαρινάκης έχει αποφασίσει να πορευτεί με αυτό το μοντέλο και να το τηρήσει ευλαβικά, όμως ψάχνεται για μια κίνηση που θα... ταράξει το Λιμάνι και θα συσπειρώσει τους φίλους της ομάδας!

Το πάθημα με Μαρσέλο - Χάμες έγινε μάθημα

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός πέραν των 5 παικτών που σίγουρα θα προσπαθήσει να αποκτήσει, έχει βάλει στο μάτι και κάτι άλλο: μια μεταγραφή που θα ''τρελάνει'' τους φίλους της ομάδας και που θα αλλάξει τις ισορροπίες στη Super League. Η συνεργασία του Μαρινάκη με τον Ζόρζε Μέντες είναι στενότατη και ήδη έχει ζητήσει ενημέρωση για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από το πάνω ράφι. Ο Αντόνιο Κορδόν βλέποντας τη ζέση του ιδιοκτήτη, δύσκολα θα αποτελέσει εμπόδιο.

Η τραυματική εμπειρία της περασμένης σεζόν, όπου Χάμες Ροντρίγκες και Μαρσέλο ήρθαν σαν αστέρες και έφυγαν σαν... «παλαίμαχοι» ήταν άκρως διδακτική για τον ερυθρόλευκο οργανισμό. Ο  Μαρινάκης ξέρει ότι δεν μπορεί να υποπέσει στο ίδιο λάθος και στα υπόψιν του έχει παίκτες, που θα δε θα είναι επικοινωνιακό ''πυροτέχνημα'' αλλά θα γράψουν ιστορία με τον Δαφνοστεφανωμένο!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το χαρτάκι Καρβαλιάλ - "Διώχνει" 8 ξένους και έναν Έλληνα - Επιστρέφουν 3 "ξεχασμένοι", φέρνει τερματοφύλακα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags