Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κάρλος Καρβαλιάλ: Οι πρώτοι δύο που "διώχνει" ο Καρβαλιάλ, ανακοινώσεις πριν τις Σέρρες - Unfair κίνηση από πρωτοκλασάτο άσο
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-18 10:00:00

Οι πρώτοι δύο που "διώχνει" ο Καρβαλιάλ, ανακοινώσεις πριν τις Σέρρες - Unfair κίνηση από πρωτοκλασάτο άσο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Οι πρώτοι δύο που "διώχνει" ο Καρβαλιάλ, ανακοινώσεις πριν τις Σέρρες - Unfair κίνηση από πρωτοκλασάτο άσο!

Η... καμπάνα πριν τον Πανσερραϊκό και τα πολλά νεύρα! Ο Ισπανός έχει καταλήξει στους ποδοσφαιριστές που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα και μετά τον Ιανουάριο και αναμένεται πλέον άμεσα η συνάντηση με την διοίκηση και τον Πέδρο Άλβες για τις οριστικές αποφάσεις.

 

O Ολυμπιακός γύρισε σελίδα και με τη βούλα, καθώς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αντικαταστάθηκε από τον Κάρλος Καρβαλιάλ και ο Πέδρο Άλβες παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Αντόνιο Κορδόν. Υπάρχουν νέοι... σερίφηδες στου Ρέντη και αυτό σημαίνει αλλαγές. Και όπως όλα δείχνουν, άπαντες στον ερυθρόλευκο οργανισμό είναι αποφασισμένοι για τομές ώστε να έρθει το πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά. Μαρινάκης, τεχνικό επιτελείο και Ναβάρο έχουν αποφασίσει να προβούν σε πολλές μεταγραφές και πρόθεση του ισχυρού άνδρα της ''κόκκινης'' ΠΑΕ είναι η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα ξεσηκώσει τον κόσμο.

Για να συμβούν όλα αυτά, βέβαια, πρέπει κάποιοι να αποχαιρετήσουν το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Βεβαιότητες δεν μπορούν να υπάρχουν καθώς δεν έχει ληφθεί ουδεμία οριστική απόφαση, αλλά από τα... μηνύματα είναι κατανοητό ποιοι παίκτες είναι στη ''μαύρη λίστα''. Ο ένας είναι μια βαρβάτη επένδυση που βγήκε... σκάρτη, οι άλλοι δύο είναι οι ''στρατιώτες'' του Μαρτίνεθ και οι τελευταίοι τρεις είναι ποδοσφαιριστές που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ας τους εξετάσουμε ονομαστικά.

Ο Μπιέλ που βγήκε το ''10'' το... κακό!

Το προπερασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πέρασε στη μετά - Μάρτινς εποχή και έγιναν υπερβολές σχετικά με τον τρόπο που υλοποιήθηκε η μεταγραφική στρατηγική. 47 παίκτες αγωνίστηκαν συνολικά την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, δείγμα της... βαβέλ που είχε δημιουργηθεί. Αλλά αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορηθεί η διοίκηση, αυτό είναι η δίψα της να πάρει τους καλύτερους διαθέσιμους παίκτες της αγοράς.

Ο Ολυμπιακός ''έσκασε'' 6 εκατομμύρια ευρώ στην Κοπεγχάγη για τον Πεπ Μπιέλ και ο Ισπανός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, σε μια μεταγραφή που τάραξε τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο 27χρονος πέρυσι έπαιξε σε 39 αγώνες, χωρίς να μπορέσει να κάνει τη διαφορά. Ήταν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν μεταξύ... Χάμες και Φορτούνη, δίχως να ξεδιπλώνει στο γήπεδο τις αρετές του.

Το έργο δεν άλλαξε ούτε φέτος και παρότι ο Μπιέλ δηλώνει πιο έτοιμος να συνεισφέρει, στο γήπεδο η εικόνα του είναι απογοητευτική αν συνυπολογίσουμε το μέγεθος της επένδυσης σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που είχε γεννήσει η απόκτησή του. Πρόσφατα, ο ατζέντης του έστειλε μήνυμα ότι ο παίκτης δε θα απέκλειε την αποχώρηση από την Ελλάδα (κάνοντας παράπονα και για το χρόνο που παίζει, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο Λιμάνι…) κλείνοντας το μάτι στην Κράσνονταρ που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον το καλοκαίρι. Αυτό που φαίνεται είναι πως αν η πόρτα χτυπήσει, ο Ολυμπιακός θα τον δώσει. Υπό την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθεί οικονομικά, βεβαίως.

Ιμπόρα και Κίνι πληρώνουν το μάρμαρο της φυγής Μαρτίνεθ!

Η πρώτη μεταγραφή που έκανε το δίδυμο Κορδόν - Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό ήταν αυτή του Βιθέντε Ιμπόρα. Ο 35χρονος μέσος είχε εμπειρία με το... τσουβάλι από τη La Liga, όπου και έπαιζε για πολλά χρόνια με τις φανέλες της Λεβάντε, της Βιγιαρεάλ και της Σεβίλλης. Στον Πειραιά ήρθε ως μια ασφαλής επιλογή που θα έδινε την κατεύθυνση στον αγωνιστικό χώρο, όμως η έλευση του Σαντιάγκο Έσε τον έστειλε από νωρίς στον πάγκο. Έως τώρα δεν έχει πείσει ότι μπορεί να ''δέσει'' με τους συμπαίκτες του και αναμένονται εξελίξεις τον ερχόμενο Γενάρη.

Πάμε και στον έτερο ''στρατιώτη'' του Μαρτίνεθ, τον Κίνι. Ο Κίνι ήταν το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού και σε ηλικία 33 ετών ήρθε για να δώσει εμπειρία στη νεανική άμυνα του συλλόγου. Ελλείψει εναλλακτικής στο αριστερό άκρο της άμυνας, χρησιμοποιήθηκε ως αντι-Ορτέγκα και δεν μπόρεσε ποτέ να κοντράρει τον εξαιρετικό Ροντινέι. Η ''επιστράτευση'' του Ρίτσαρντς στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ με την Μπάτσκα Τόπολα  είναι ξεκάθαρο μήνυμα στον Ισπανό ότι... μετράει ημέρες στο Λιμάνι.

Οι τρεις απογοητεύσεις και ο αστερίσκος για Σολμπάκεν

Ξεκινήσαμε από τις πιο ηχηρές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που διέψευσαν τις προσδοκίες και κλείνουμε με αυτούς που στο πέρασμά τους από τον Ολυμπιακό, όλα δείχνουν ότι θα έχουν περάσει και δεν πρόλαβαν να... ακουμπήσουν! Ο Νίκολας Φρέιρε ήταν το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού και ήρθε με στόχο να γίνει ο ηγέτης της ερυθρόλευκης άμυνας και τελικά θα κουνήσει μαντήλι... Με μόλις 11 συμμετοχές και έχοντας έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, ο Αργεντινός στόπερ δεν κατόρθωσε να πάρει πάνω του την ασφάλεια του Ολυμπιακού και η εισήγηση Καρβαλιάλ για μίνιμου 2 κεντρικούς αμυντικούς τον οδηγεί στην πόρτα της εξόδου!

Μαζί του αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και ο Τζάκσον Πορόσο. Ο νεαρός στόπερ από το Εκουαδόρ έχει αγωνιστεί μόλις 9 φορές και δεν έγινε ποτέ διεκδικητής θέσης βασικού στα στόπερ, με τους Ρέτσο και Ντόη να είναι ξεκάθαρα ανώτεροί του. Ο 23χρονος βρίσκεται ως δανεικός και δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί η ρήτρα του και να υποστηριχτεί ως πρότζεκτ του κλαμπ, όμως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Με τις πιθανότητες απέναντί του βρίσκεται και ο Όλα Σολμπάκεν, με τον Νορβηγό να μην έχει κατορθώσει ακόμα ούτε να σκοράρει ούτε να δώσει ασίστ. Παρά τις πολλές προσπάθειες που του έχουν δοθεί, βγάζει... μάτια ότι δεν ''κολλάει'' με τον Ολυμπιακό. Αυτό μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι σημαίνει αποχώρηση, όμως! Ο νεαρός παίζει ως δανεικός από τη Ρόμα, αλλά πριν έρθει στο Λιμάνι βρισκόταν στην ομάδα του Μουρίνιο. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί και σε τρίτη ομάδα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, οπότε πιθανότατα θα μείνει μέχρι το φινάλε του δανεισμού του, αν και η απόφαση του Καρβαλιάλ να αφήσει ΜΟΝΟ αυτόν εκτός για τις Σέρρες, δείχνει ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Αυτή είναι η κατάσταση των παικτών που είναι φευγάτοι από τον Ολυμπιακό και αποδεικνύεται ζόρικο να βρεθεί λύση σε όλες τις περιπτώσεις που είναι ανοιχτές και ''πονοκεφαλιάζουν'' τους Πειραιώτες!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στόπερ από Ισπανία για Ολυμπιακό - Η Φενέρ ζητάει ως αντάλλαγμα παίκτη-όνομα του Ολυμπιακού για Κρέσπο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags