Facebook Pixel Sportdog.gr | "Μπλόκο" στο Αγρίνιο! Σούπερ γκέλα η ΑΕΚ με Παναιτωλικό (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-18 18:57:00

"Μπλόκο" στο Αγρίνιο! Σούπερ γκέλα η ΑΕΚ με Παναιτωλικό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μπλόκο" στο Αγρίνιο! Σούπερ γκέλα η ΑΕΚ με Παναιτωλικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ η Ένωση ήρθε ισόπαλη 2-2 και έχασε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ΑΕΚ παρότι προηγήθηκε 2-0 κατάφερε να έρθει ισόπαλη με τον Παναιτωλικό και έχασε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας και να εκμεταλλευτεί τη γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Έτσι η Ένωση πέρασε στη δεύτερη θέση με 31 βαθμούς.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 2’ με τον Λιβάι Γκαρσία, ο Ελίασον σκόραρε το 2-0 στο 14’, ο Παναιτωλικός όμως κέρδισε πέναλτι στο 37’ που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζοάο Πέδρο και στο 65’ ο Μπαλντασάρα με καταπληκτικό γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Με Ζίνι βασικό

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Εξάλλου ήταν αναγκαστικές εξαιτίας των οχτώ απουσιών (Αραούχο, Πινέδα, Πόνσε, Άμραμπατ, Στάνκοβιτς, Κάλενς, Πισάρο, Φερνάντες) της ομάδας του Δικέφαλου αετού. Ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποίησε στην αρχική σύνθεση τον Ζίνι, ο οποίος πήρε θέση δίπλα στον Λιβάι Γκαρσία, ενώ επέστρεψε ο Γκατσίνοβιτς. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία (αφού ο Στάνκοβιτς είναι τραυματίας), με τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι στην άμυνα. Σιμάνσκι, Μάνταλος τοποθετήθηκαν στον άξονα, με τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον,αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στις πτέρυγες.  

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82’ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (64’ Καρέλης), Ντουάρτε, Ζοάο Πέδρο.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68’ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (87’ Μήτογλου), Μοχαμάντι (83’ Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (68’ Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (68’ Τσούμπερ), Λιβάι.

Γκολάρες από Γκαρσία-Ελίασον

Το παιχνίδι είχε εξέλιξη που ευνόησε την ΑΕΚ, η οποία από την αρχή έβρισκε εύκολα χώρους προς την περιοχή των γηπεδούχων και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 2’, όταν ο Σιντιμπέ σέντραρε από δεξιά, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε μονοκόμματο σουτ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Λιάβα και κατέληξε στα δίχτυα.

Η πίεση της Ένωσης στα καρέ των Αγρινιωτών συνεχίστηκε και απέφερε καρπούς και στο 14’, όταν ο Ελίασον ελίχθηκε από δεξιά, συνέκλινε στον άξονα, βρήκε πεδίο βολής και εξαπέλυσε ένα πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό, το οποίο καρφώθηκε στο δεξί παραθυράκι του Καπίνο για το 0-2.

Μείωση με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο

Οι γηπεδούχοι που ήταν παθητικοί μέχρι εκείνο το σημείο, με εξαίρεση μία στιγμή με τον Ντουάρτε, στο 7’, όπου «καθάρισε» ο Βίντα. Στη συνέχεια η ΑΕΚ άνοιξε και οι Αγρινιώτες άρχισαν να κερδίζουν μέτρα προς την περιοχή του Αθανασιάδη. Στο 37’ ο Μουκουντί υπέπεσε σε πέναλτι στον Μλάντεν ύστερα από κόρνερ, ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα, απ’την οποία ευστόχησε ο Ζοάο Πέδρο με εκτέλεση αλά Πανένκα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-2.

Ισοφάριση με γκολάρα Μπαλντασάρα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός κυνήγησε την ισοφάριση και το κατάφερε στο 65’! Ύστερα από γέμισμα του Λιάβα και σουτ του Πέδρο που κόντραρε, η μπάλα έφτασε στον Μπαλντασάρα που με άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής κάρφωσε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Αθανασιάδη, ο οποίος είχε μείνει άγαλμα.

Το σκηνικό έμοιαζε déjà vu Καισαριανής με την Κηφισιά! Ο χρόνος άρχισε να πιέζει τους «κιτρινόμαυρους» μετά την ισοφάριση και ο Αλμέιδα έκανε μαζεμένες αλλαγές, καθότι από τη μία ο Σιντιμπέ αντιμετώπισε πρόβλημα και έγινε αναγκαστικά αλλαγή και από την άλλη ο Ζίνι δεν είχε πιάσει, ενώ ο Σιμάνσκι είχε κουραστεί. Η ΑΕΚ ανέβηκε ξανά και αύξησε την πίεσή της στα καρέ του Καπίνο.

Το παιχνίδι είχε στραβώσει και καμία ενέργεια των φιλοξενούμενων δεν έβγαινε, αφού ο Παναιτωλικός αμυνόταν καλά και κρατούσε σθεναρή αντίσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η φάση του 83’ όπου ο Γκατσίνοβιτς ύστερα από γλυκιά πάσα του Γιόνσον, έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Καπίνο πραγματοποίησε τρομερή απόκρουση, ενώ η κοντινή κεφαλιά του Βίντα στο 90’ έφυγε άουτ.

Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων η ΑΕΚ πίεσε για να βάλει το γκολ της νίκης. Στο τελευταίο λεπτό υπήρξε μία πτώση του Βίντα στην περιοχή, ο Μανούχος περίμενε να ακούσει την άποψη του VAR, το οποίο δεν έδωσε παράβαση και έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 2-2.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags