Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Συμβιβασμοί Γιοβάνοβιτς, μεταγραφές... βαρίδια - Αστειότητα για Μπρινιόλι, φήμες για 1.3 εκατ. από Ελλάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-18 22:39:00

Συμβιβασμοί Γιοβάνοβιτς, μεταγραφές... βαρίδια - Αστειότητα για Μπρινιόλι, φήμες για 1.3 εκατ. από Ελλάδα!

του Ευάγγελου Μίχου

Ο... ολλανδικός ΠΑΟ και γιατί δεν φταίει μόνο ο Ιταλός κίπερ. Ο Ευάγγελος Μίχος αναλύει από το Α έως το Ω όλα τα... στραβά του φετινού Παναθηναϊκού. Τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι, γιατί ο Σέρβος "πείραξε" την ομάδα του και τώρα δεν του βγαίνει στο γήπεδο, τι συμβαίνει με τον έμπειρο τερματοφύλακα και γιατί δεν πρέπει να φύγει τώρα ο κόουτς!

Ο Παναθηναϊκός μετά την Ευρώπη επιβεβαίωσε και στο Περιστέρι ότι περνάει μία σοβαρή κρίση, το ίδιο και ο προπονητής του. Ουσιαστικά είναι η πρώτη στην 3ετία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο club. Μάλιστα από το βράδυ της Κυριακής γίνεται πολύ κουβέντα για το Σέρβο τεχνικό και τα λάθη του, για το αν μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου ενώ έπεσαν όλοι πάνω στον Μπρινιόλι (το τέλειο εξιλαστήριο θύμα) για να τον φάνε -όλα δείχνουν πώς πάμε σε άδοξο πρόωρο τέλος του Ιταλού.

Ευκαιρία, λοιπόν, για μια πλήρη ανάλυση, σε ... 24 γράμματα, από το Αλφα μέχρι το Ωμέγα, του φαινομένου του φετινού Παναθηναϊκού που είναι διαφορετικός απο τον περσινό Παναθηναϊκό . Με αλήθειες και χωρίς μαλλιά στην γλώσσα:  για την ομάδα, που "πειράχθηκε" από τον προπονητή και έχασε την αγωνιστική ταυτότητα 2ετιας που είχε κι απο... ιταλική προσπάθεια να γίνει ... ολλανδική, για την αποτυχία στο μεταγραφικό σχεδιασμό, για τις πραγματικές δυνατότητες κάποιων παικτών, για τις αστείες συζητήσεις περί ηθελημένης μειωμένης απόδοσης του Μπρινιόλι, για την εκατέρωθεν αδυναμία διαχείρισης αυτής της καυτής πατάτας, για την νέα φήμη που κυκλοφόρησε, για το "ανέκδοτο Γεβντάι" αλλά και τι χρειάζεται από εδώ και πέρα.

Αναμφισβήτητα ο Παναθηναικός έχει χασει την αγωνιστική του ταυτότητα του. Αυτή που απέκτήσε ως ομάδα στην πρώτη 2ετία του Γιοβανοβιτς.Ειναι ξεκάθαρο αυτό, πέρα απο κάθε "παπαγάλο","καταστροφέα", συνωμοσιολόγο. Σαν να έκτιζε κάτι δυο χρόνια και τωρα πήγε ξανά στο σημειο μηδεν! 

Β) αρίδια αποδεικνύονται όλες οι καλοκαιρινές μεταγραφές του Παναθηναικού κι ας κόστισαν έναν σκασμό λεφτά στον Αλαφούζο. Έχουμε και λέμε: 1,1 εκατ. το συμβόλαιο του κορυφαίου "τσαφάκια" στόπερ  Γεβντάι, 1,5 εκατ. η αγορά του γυάλινου Πάλμερ Μπραουν, 3,5 + 1,5 εκατ. (transfer fee και ετήσιες αποδοχές) του... Crossfitά Βιλένα, 1.500.000 (μαζί με το signing bonus) τον χρόνο  στον...βεντέτο Τζούρισιτς, 2.500.000 το πληρωμένο transfer fee στην Φενέρ (και πάνω απο εκατομμύριο το συμβόλαιο του) για τον επιθετικό αμυντικό χαφ Αραό και 700 χιλιάρικα στον ποιοτικό Μλαντένοβιτς που είναι όμως, αριστερός μπακ (λιγότερο) - χαφ (περισσότερο) για να παίζεις κανονικά με 3άδα στόπερ στην άμυνα (που δεν έπαιζε/παίζει ο ΠΑΟ)!

Γ) ιατί συμβαίνει αυτό, Όχι επειδή αυτοί που ήρθαν είναι... παλτά (δεν είναι και ... παικταράδες βεβαίως), αλλά επειδή οι πράσινοι υπεύθυνοι κοιτάξαν... νούμερα, βιογραφικά και όχι... χαρακτηριστικά και την δομή της ομάδας που είχε φτιάξει ο Γιοβάνοβιτς. Και ο πρώτος που έπεσε στην παγίδα ήταν ο ίδιος, ο Σέρβος προπονητής που το... λούζεται κιόλας τώρα.

Δ) ηλαδή ο Παναθηναικός αντί το καλοκαίρι να πάρει παίκτες με βασικό κριτήριο την αμυντική τους συνεισφορά, οι οποίοι θα κούμπωναν σε αυτό που έπαιζε -και το είχε εξελίξει - ο Γιοβάνοβιτς, προσθέτοντας στοχευμένα ποιότητα και αναβάθμιση σε συγκεκριμένες θέσεις, πήγε και πήρε... άλλα αντ' άλλων, με βασικό κριτήριο την επιθετική τους συνεισφορά (για να το θέσω όσο πιο κομψά γίνεται). Το χειρότερο; Λες και είναι... ζάρια που ο Ιβάν τα ρίχνει και περιμένει να του κάτσουν!!!

Ε) νω Παναθηναικός με Γιοβάνοβιτς κόουτς είναι και ο φετινός, Παναθηναικός με Γιοβάνοβιτς προπονητή ήταν και ο περσινός, στην ουσία όμως, είναι δυο ... διαφορετικές ομάδες! Άλλος ο ένας από τον άλλον...Ο περσινός μπορούσε να ακυρώσει την άλλη ομάδα, με την ηρεμία, την αμυντική προσήλωση, έχοντας κοντά τις γραμμές του και παίζοντας τσίκι τσίκι χωρίς ιδιαίτερα υψηλές εντάσεις απέφευγε την πίεση του αντιπάλου. Δεν ήταν ελκυστικός, δεν ήταν επιθετικός/παραγωγικός, ήταν όμως, συμπαγής κι αποτελεσματικός. Ο φετινός Παναθηναικός, τον οποίο ο προπονητής του τοποθετεί ψηλά μέσα στο γήπεδο για να παίξει και να κυκλοφορήσει μπάλα, εκεί που το κάνει τώρα γίνεται πολύ επικίνδυνο και του κοστίζει στις μεταβάσεις όταν χάσει την μπάλα!

Ζ) ήτημα που κάνει ζημιά μεγάλη : την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχανε την μπάλα κάτω από την σέντρα αλλά ήταν σχεδόν όλος πίσω από την μπάλα. Την τρέχουσα σεζόν την χάνει πάνω κάτω στο ίδιο σημείο αλλά είναι οι περισσότεροι μπροστά από την μπάλα!!!! Και ο Παναθηναικός δεν έχει τους κατάλληλους παίκτες (στόπερ, μπακ, αμυντικά χαφ ακόμη και τον κατάλληλο γκολκίπερ) για να το... γιατρέψει αυτό. Δεν τους είχε βέβαια και πέρσι αλλά είπαμε, τότε έπαιζε διαφορετικά...

Η) πράσινη ψευδαίσθηση πως αποκτήθηκαν μπαλάτοι ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά με την κλάση τους και παίζοντας ποδόσφαιρο, κάπου χάλασε και το μυαλό του Γιοβάνοβιτς, με συνέπεια να... πειράξει την ... ταυτότητα της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο πως η τελευταία μεγάλη νίκη του Παναθηναικού, με την Βιγιαρέαλ, ήρθε ξεκάθαρα με την περσινή αγωνιστική συνταγή! 

Θ) έλει ο Ιβάν να τοποθετεί την ομάδα του ψηλά μέσα στο γήπεδο,  για ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά τα χαρακτηριστικά κυρίως των μέσων του (χωρίς Μάγκνουσον πλέον και των στόπερ του) δεν ταιριάζουν. Οταν ο αντιπαλος κλείνεται πισω, ποντάροντας να τον βρει και να τον κτυπήσει στις μεταβάσεις, τότε έρχονται γκολ και ήττες καρμπόν κι από  Ατρόμητο της Ελλάδας αλλλα και από τον Ατρόμητο της Ευρώπης (Μακάμπι Χάιφα). Στον άξονα είναι πρόβλημα να παίζουν μαζί ο Βιλένα με τον Μπερνάρ ή ο Βιλένα με τον Τζούρισιτς, το είχαμε επισημάνει απο τον Αυγουστο. Ειναι θεμα χαρακτηριστικών, ειδικά αν είναι μέσα και ο Πέρεθ ή λείπει ο Τσέριν.

Ι) ταλικό θέμα υπάρχει πλέον ξεκάθαρα στον Παναθηναικό. Και το έθεσε το ίδιο το κλαμπ, όχι ο προπονητής του, με το άκομψο και πολύ παρορμητικό τουιταρισμά του σε βάρος του Μπρινιόλι, για το 3-1 στην διάρκεια του αγώνα. Ουσιαστικά τον... τελείωσε πρόωρα χθες βράδυ κι αυτό μπορεί να το πληρώσει προσεχώς η ομάδα. Κι αυτό αφού με τις δυο χοντρές γκάφες του που προηγήθηκαν αλλά και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του που σερνόταν με διάφορα... συνομωσιολογικά rumours, η χθεσινή του εμφάνιση σε συνδιασμό με την... κακοπροαίρετη αντιμετωπισή του, μπορεί να τον... στείλουν και στην πυρά"!!! Ο παίκτης πλέον φαίνεται να μην μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό και το κλαμπ να έχει χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη του, επηρεασμένο και απο τα γύρω, γύρω που ακούγονται!

Κ) άνουν ιδιαίτερα σκληρή κριτική -κοινώς τον... έσκισαν-  στον Μπρινιόλι. Του χρεώνουν μάλιστα και τα 3 γκολ που έβαλε ο Ατρόμητος! Υπερβολικό και... ανθρωποφαγικό. Ο Ιταλός έχει 100% ευθύνη στο 1-1. Στο 2-1 όμως, η ευθύνη είναι του Γεβντάι. Δεν γίνεται να κάνει έξοδο, η μπάλα πέφτει απο ψηλά και εκεί έπρεπε να καθαρίσει στον αέρα ο Κροάτης στόπερ με την κορδέλα στα μαλιά (...ανέκδοτο)! Παρεμπιπτόντως ο Γεβντάι έχει το... προνόμιο να κάνει λάθος ακόμη και όταν δεν τον πιέζει αντίπαλος!! Και ο Μπρινιόλι έχει 50-50% ευθύνη, μαζί με την άμυνά του, στο 3-1! Πάει να βγεί, αργά όμως, βλέπει πως δεν την προλαβαίνει και φοβάται μήπως κάνει πέναλτι, οπότε κάνει βήματα πίσω, χωρίς να είναι στην σωστή θέση και ο Ρομπάιγ πιάνει το τέλειο πλασέ. Όσον αφορά στην.., αργοκουρούτα ή " Ford Cortina" Πέρεθ ακόμη... σπριντάρει για να προλάβει τον Γάλλο εξτρέμ.

Λ) ογικά ξέρεις ποιός είναι ο προπονητής Γιοβάνοβιτς και τι ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει η ομάδα μαζί του. Είναι καλός αλλά με... ταβάνι. Είναι σοβαρός και με έργο στο κλαμπ αλλά δεν γίνεται να αντιμετωπίζεται παραπάνω κι απο... ιερή αγελάδα. Κυρίως να αναζητούνται συνέχεια... δικαιολογίες. Την μια υπεύθυνος είναι ο Μπρινιόλι, την άλλη ο Σπόραρ, την παράλλη ο Βιλένα, σχεδόν μόνιμα ο Γεβντάι. Για το ότι στον φετινό Παναθηναικό έχουν ...ανοίξει οι γραμμές, απο συμπαγής έχει γίνει... αραιός και νερουλός, αφήνοντας πολλούς χώρους στον αντίπαλο, ο οποίος αν τους βρει στις μεταβάσεις μπορεί να του κάνει γκολ όπως συνέβη (ξανά)στο Περιστέρι με τον Ρομπάιγ, ποιός είναι υπεύθυνος; Για το γεγονός πως όπως φάνηκε πέρσι , επαναλμβάνεται και φέτος, δεν μπορεί να διαχειριστεί η ομάδα την πίεση της κορυφής, των ντέρμπι και των " τελικών" ως πρωτοπόρος ή φαβορί, ποιός φταίει; 

Μ) παμ έκαναν τα κραχτά λάθη του Μπρινιόλι και στο χθεσινό ματς. Τα είδαν όλοι. Δεν αξίζει όμως, όλα αυτά τα (κάθε είδους) υπονοούμενα. Όχι μόνο γιατί ασεβούν για την μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα, η οποία στη προηγούμενη 2ετία επένδυσε πάνω του για αποτελέσματα και πρόοδο αλλά κυρίως γιατί δεν αντιλαμβάνονται την μεγάλη, πραγματική εικόνα του Μπρινιόλι. Τι εννοώ; Πως στον φετινό διαφορετικό, "πειραγμένο", Παναθηναϊκό φαίνονται όλες οι αδυναμίες του Ιταλού πορτιέρε, που καλυπτόντουσαν όσο η ομάδα ήταν συμπαγής και σε χαμηλά μέτρα, χωρίς να δίνει χώρους. Για να το κάνω πιο... λιανό: ο Μπρινιόλι μέχρι πέρσι που ήταν κορυφαίος έπαιζε σε μια... ιταλική ομάδα ενώ φέτος καλείται να παίξει σε έναν... ολλανδικό Παναθηναϊκό! Για αυτό το στυλ δεν έχει τα χαρακτηριστικά αφού δεν είναι γρήγορος ( για να βγαίνει μακριά από την εστία του, παίζοντας πιο ψηλά), δεν είναι ιδιαίτερα καλός στα τετ ατ ετ ( του λείπει το "ογκώδες" κορμί), έχει θέματα στις εξόδους του. Στο δια ταύτα φέτος, έτσι όπως παίζει ο Παναθηναϊκός και χωρίς τις σταθερές (Μάγκνουσον, Πέρεθ) βγαίνουν και οι πραγματικές δυνατότητες του Μπρινιόλι, που είναι καλός στις τοποθετήσεις του, καλός με την μπάλα στα πόδια, ψύχραιμος αλλά συνολικά είναι ένας μέτριος τερματοφύλακας αλλά με καλή τεχνική και γνώση της θέσης (Ιταλός γαρ). Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. 

Ν) όρμα του Μπρινιόλι να ζητάει 1.000.000 από τον Παναθηναικό (όπως πρώτη και μόνη αποκάλυψε η στήλη στο Sportdog, μαζί με την απόσταση που υπήρχε), όσα δηλαδή έπαιρναν απο πέρσι ο Σπόραρ και ο Βέρμπιτς, για να μην επεκταθώ σε άλλους συμπαίκτες του με λιγότερη προσφορά ! Και δικαίωμά του να μην πέφτει αλλά και να περιμένει την 1η Ιανουαρίου για να αρχίσει να μιλάει επίσημα (ο ατζέντης του) και με άλλες Σουπερλιγκάτες ομάδες. Εκεί θα φανεί κιόλας αν ισχύει το πιο πρόσφατο που κυκλοφόρησε στην ελληνική πιάτσα agents, σύμφωνα με το οποίο άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα του έχει στείλει μήνυμα πως μπορεί να του προσφέρει 1.300.000 ετησίως για να αλλάξει φανέλα και γειτονιά στο λεκανοπέδιο! Εδώ που τα λέμε κι αν ισχύει αυτό, πως να μην... χαλάσει μετά το μυαλό του Ιταλού.;

Ξ) εχωριστά να δούμε όμως, τι έκανε και ο Παναθηναϊκός για να ... προλάβει όλο αυτό; Τις ευθύνες και τα λάθη του; Πως το διαχειρίστηκε, σε τι χρόνο και με ποιά στρατηγική; Γιατί αν είχε πάει στην αρχή του καλοκαιριού με τα λεφτά που του πρόσφερε τον Νοέμβριο, θα τον είχε ανανεώσει και δεν θα είχε χάσει την μπάλα όπως τώρα! Σας το υπογράφω... Για να το πάω και πιο πέρα: είναι αστοχία διαχείρισης να  ανανεώνεις τον αναπληρωματικό σου και όχι τον βασικό σου γκολκίπερ, όταν και των δυο τελειώνουν μαζί τα συμβόλαια και στην πορεία ξαφνικά ο μόνιμα αναπληρωματικός Λοντίγκιν να γίνεται βασικό ροτέισον του Μπρινιόλι , κάτι που στους τερματοφύλακες δεν συνήθιζε ο προπονητής. Ορισμένες φορές και οι... μαγκιές πληρώνονται.

Ό) ντως ξενίζει για... Γιοβάνοβιτς πως κάπου συμβιβάστηκε με τον λανθασμένο μεταγραφικό σχεδιασμό, εκβιάζοντας καταστάσεις. Κυρίως πώς πήρε καθαρό 10άρι (Τζούρισιτς) και 10αρο-8άρι (Βιλένα) ενώ είχε ήδη τον Μπερνάρ. Με αποτέλεσμα να έχει 3 10άρια και τα δυο να τα κάνει 8άρια. Και το χειρότερο: Τζούριστς + Μπερναρ + Βιλένα, δηλαδη 1,5 + 2,5 +1,5 εκατομμυρια, συνολο 6.000.000 δεν κανουν και οι τρείς μαζί έναν Φορτούνη των 750.000 ευρώ συμβόλαιο το χρόνο...

Π) άντως ο Παναθηναϊκός έχει ήττες από Ατρόμητο, Μακάμπι, Βιγιαρεάλ, Άρη και μόνο τον ΟΦΗ  στην Λεωφόρο κέρδισε τον τελευταίο μήνα (φυματικές νίκες /διπλά είχε κάνει σε Λαμία και Κηφισιά). Γενικότερα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την νίκη στα χαρτιά και την πρώτη θέση, την έχει... πάρει απο κάτω. Ευθύνη προπονητή, ομάδα μπερδεμένη, αγωνιστικά και πνευματικά απροετοίμαστη, με τις ίδιες εμμονές ή... επιμονές σε πρόσωπα και σχήματα...

Ρ) όλο ίσως παίζει και ότι το γκρούπ ξαφνικά(;)δεν δείχνει 100... δεμένο! Λες και έχει επέλθει μια... διάβρωση με κάποια μέλη. Περίμενες αντίδραση χθες, με τον Γιοβάνοβιτς για πρώτη φορα να είναι υπό κρίση και αμφισβήτηση, αλλά οι περισσότεροι παικτες του έδειξαν σαν να μην το καταλαβαίνουν ή σαν να μη τους ενδιαφέρει.... Θέμα κι αυτό.

Σ) ήκωσε... σκόνη όταν πήρε τον Γουίλιαν Αραό ο Παναθηναικός τον Αύγουστο. Πρωτοκλασάτη μεταγραφή, αναμφισβήτητα αλλά με χαρακτηριστικά αμυντικού χαφ για άλλη ομάδα και όχι για τον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι aggressive, θέλει να παίζει μπροστά και να ανεβαίνει προς την επίθεση ενώ το στυλ του Γιοβάνοβιτς ήθελε έναν αμυντικό χαφ να φτιάχνει  και να ηρεμεί παιχνίδι, αλλάζοντας πολλές πάσες. Κοινώς έναν νεότερο, πιο ενεργειακό, πιο αναβαθμισμένο ποιοτικά και αθλητικά Ρούμπεν Πέρεθ. Θεωρώ απώλεια, επίσης, και την αποχώρηση του Κουρμπέλη.

Τ) ο ότι έχει παίξει αρνητικό ρόλο και η... γύμνια του Παναθηναϊκού στα  στόπερ δεν μπαίνει καν σε συζήτηση. Μιλάμε πως έχει φάει γκολ, σε Ευρώπη και Ελλάδα, που είναι κανονικό... ξεβράκωμα! Στα οποία, όπως προαναφέραμε, ευθύνη ανασταλτικά έχουν και τα χαφ αλλά και τα Μπακ. Οι στόπερ χωρίς τον Μάγκνουσον  δεν μπορούν στο μπιλντ απ αλλά και στο ψηλό παιχνίδι, ο Γεβνται μοιάζει με την "αποτυχία της χρονιάς", ο Σέκεφελντ πεσμένος, όχι το ίδιο αποτελεσματικός και αξιόπιστος με ανοιχτές της γραμμές, ο Μπράουν μόνιμα στα πίτς. Αποδείχθηκαν  ακατάλληλες οι δυο καλοκαιρινες μεταγραφικές επιλογές στα στόπερ και το πληρώνει...

Υ) πάρχει ο Βέρμπιτς ή όχι; Και ποιό είναι το δίδυμο στα  αριστερά εξτρέμ: ο Σλοβένος με τον Αιτόρ; Ο Ισπανός με τον Μαντσίνι;  Ο Μπερνάρ με τον Αιτόρ ή τον Βέρμπιτς ή τον Μαντσίνι (που είναι για δεξιά κανονικά) και ενώ έχουν δοκιμαστεί εκεί τόσο ο Τζούριστις όσο και ο Παλάσιος; Τι θέλω να καταδείξω με αυτό το παράδειγμα; Το μπέρδεμα του Γιοβάνοβιτς! Τόσο ο Αλμειδα στην ΑΕΚ, όσο και ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ ακόμη και ο Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό είχαν στον προγραμματισμό/σχεδιασμό τους ξεκάθαρα τα δίδυμα σε κάθε θέση. Και... τρίτος δεν χωρούσε παρά μόνο αν έλειπαν και οι δυο. Ο κόουτς Ιβάν όμως, κάνει... συμβιβασμούς ως προς αυτό κι αυτό μπερδεύει όλη την ομάδα. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα: δεν υπάρχει Τσέριν ή Βιλένα, διαφορετικοί χαφ ο ένας απο τον άλλον και η αμοιβαία αλλαγή τους ουσιαστικά αλλάζει την διάταξη της ομάδας στον αγώνα...

Φ) έτος ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο πρωτάθλημα για να το πάρει. Την περασμένη σεζόν πήγε να το... κλέψει αγωνιστικά, με την έννοια πως δεν είχε την καλύτερη ομάδα. Όπως το είχε κάνει και η ΑΕΚ την σεζόν του Χιμένεθ, που επίσης δεν είχε την καλύτερη ομάδα. Εφόσον , λοιπόν, ο Γιοβανοβιτς δεν τα καταφέρει ούτε αυτή την σεζόν, πολύ δύσκολα θα πάει στην 4ετία. Άλλωστε το κλαμπ πλεον διαθέτει τεχνικό διευθυντή, τον Γιάννη Παπαδημητρίου με τεχνογνωσία,  που έχει αποδείξει -εξ ού και η φήμη πoυ τον ακολουθεί - ότι... ειδικεύεται στην έρευνα και την επιλογή ξένων προπονητών (Λουτσέσκου/Ράσταβατς/Αλμέιδα, παραλίγο και... Ρεμπρόφ). Ήταν από τους βασικούς λόγους που τον πήρε ο Αλαφούζος, αν δεν κάνουμε λάθος...

Χ) ωρίς... αναισθητικό: ο Γιοβανοβιτς όπως και ο Αλαφούζος, βρίσκονται για πρώτη φορά σε φάση ακραίου πρωταθλητισμού , διεκδίκησης του τίτλου ως ισότιμου φαβορί, με τον μοναδικό στόχο πλέον να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρέπει λοιπόν να δουμε και το αφεντικό του κλαμπ και το αφεντικό της ομάδας, πως θα διαχειριστούν μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, εσωστρέφειας, αρνητικών αποτελεσμάτων. Και κυρίως την παρεμβατικοτητά τους στην εικόνα  της ομάδας και των παικτών που ξεκάθαρα μπλόκαραν και δεν βελτιώνονται/δεν εξελίσσονται. Είναι ένας γρίφος κι αυτός, που απαιτεί πολύ δυνατούς λύτες...

Ψ) Η εικόνα του πάγκου του Παναθηναϊκού χθές, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο, αρκετές φορές ήταν για... φωτογραφία! Απόδειξη και της σύγχυσης που υπήρχε, με διάφορους να δίνουν οδηγίες. Στην ΑΕΚ, για παράδειγμα, όταν πέρσι ο Τζαβέλας από τον πάγκο έκανε κάτι τέτοιο, είχε γυρίσει ο Αλμέιδα και του είπε αφηνοντάς τον παγωτό :"μήπως θέλεις να κοουτσάρεις κιόλας". Όπως δεν κουνιέται φύλλο και μπροστά στον Λουτσέσκου...

Ω) ρα για αλλαγή προπονητή ή όχι στον Παναθηναικό; Ασφαλώς και όχι. Και ας περνάει ένα μεγάλο, παρατεταμένο, κακό φεγγάρι, όπου αποδεικνύεται βασικά πολύ προβλέψιμος. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η εσωστρέφεια που κτυπάει πλέον κόκκινο στο... πρασινο στρατόπεδο. Βέβαια η διαχείριση με Μπρινιόλι είναι ... κακό σημάδι και δείχνει πως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην δομή του!!! Ποιά είναι η λύση, λοιπόν, για μένα; Να ρωτήσουν τον προπονητή τους τι θελει να παίξει και που πονάει η ομάδα και να προστεθουν ποιοτικοί παικτες, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντέμης: "Δεν είδα τόσο κακό τον Παναθηναϊκό - Σα να μην έβλεπε ο Μπρινιόλι - Δεν παλεύονται τα λάθη..." (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags