Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Πισωγύρισμα για ΠΑΟ - Μεγάλο λάθος με Μπρινιόλι, Λοντίγκιν - Να φέρει τερματοφύλακα από τις ακαδημίες"
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-19 13:00:00

"Πισωγύρισμα για ΠΑΟ - Μεγάλο λάθος με Μπρινιόλι, Λοντίγκιν - Να φέρει τερματοφύλακα από τις Ακαδημίες"

του Γιώργου Κτενά

"Και οι δύο τερματοφύλακες έχουν παράπονα από Γιοβάνοβιτς"! Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μιλάει στο Sportdog.gr για τα λάθη του Ιταλού τερματοφύλακα, για το πώς πρέπει να το διαχειριστούν στο Τριφύλλι, αλλά και το παρόμοιο λάθος που είχε κάνει αυτός και είχαν χάσει το πρωτάθλημα!
 

Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα είπε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στο sportdog με αφορμή την ήττα τού Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο και, κυρίως, τον τρόπο που αυτή ήρθε: Μέσα από τα λάθη τού Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που μέχρι σήμερα δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες απροσεξίες.

Ο παλαίμαχος άσος, που κάθισε επί σειρά ετών κάτω από τα δοκάρια των Πράσινων και, μάλιστα, με ανταγωνισμό από τον μεγάλο Νίκο Οικονομόπουλο, αναφέρθηκε τόσο στον Ιταλό τερματοφύλακα όσο και στον Γιούρι Λοντίγκιν, αλλά και στην απόφαση τού Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αφήσει στον πάγκο τον Μπρινιόλι για το ματς με την Μακάμπι Χάιφα.

Τι έχει συμβεί με τους τερματοφύλακες στην ομάδα και τι θα έκανε αν ήταν στη θέση τού Γιοβάνοβιτς στο επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού; Οι απαντήσεις ακολουθούν.

"Πισωγύρισμα η ήττα από Ατρόμητο - Αυτό συμβαίνει στον Παναθηναϊκό - Δεν αφήνεις πάγκο σε ευρωπαϊκό ματς τον βασικό τερματοφύλακα"

"Είναι πισωγύρισμα η ήττα από τον Ατρόμητο, αλλά αυτό το πισωγύρισμα που έχει αρχίσει από την περασμένη Πέμπτη με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ως παλαίμαχος τερματοφύλακας βλέπω την ομάδα ότι κάτι της λείπει σε σχέση με πριν από 3-4 ματς. Νομίζω ότι είναι θέμα ψυχολογίας, γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να ντεφορματιστούν", ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Το τεχνικό τιμ τού Παναθηναϊκού έκανε λάθος στο θέμα των τερματοφυλάκων. Όταν έχεις τερματοφύλακα που είναι αναντικατάστατος δύο χρόνια και ο αναπληρωματικός είναι εξίσου καλός και παίζει στα παιχνίδια του Κυπέλλου, δεν μπορεί να τον βάζεις βασικό στο παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ που όλοι θέλουν να παίζουν. Εξίσου καλός, μεν, ο Λοντίγκιν αλλά έχει να παίξει καιρό στην Ευρώπη. Αν αυτός που παίζει μόνιμα και η ομάδα του χάνει από δικό του λάθος, μικρό ή μεγάλο, δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις και να τον βάλεις Ευρώπη. Γιατί Με ένα λάθος τού άλλου, όπως έγινε στον Παναθηναϊκό, χάνεις και τους δύο. Από εδώ και πέρα ποιον θα επιλέξεις; Αυτόν που παίζει δύο χρόνια ή τον άλλον; Είναι η ψυχολογία του τερματοφύλακα που έχει δική της ψυχολογία".

"Δεν στεκόμαστε σε ένα λάθος του Μπρινιόλι - Αυτό θα έκανα μαζί του αν ήμουν στον Παναθηναϊκό - Λάθος αν δεν..."

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την εμφάνιση του Μπρινιόλι εναντίον του Ατρόμητου;

"Αυτά είναι στιγμιαία πράγματα που έχει δικαίωμα να τα κάνει οποιοσδήποτε τερματοφύλακας - Εγώ, για παράδειγμα, είχα δεχθεί ένα παρόμοιο γκολ με αυτό του Μπρινιόλι εναντίον της Ρεν, κάτω από τα πόδια, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Αιγάλεω και είχαμε χάσει το πρωτάθλημα. Δεν στεκόμαστε σε ένα λάθος που κάνει ένας τερματοφύλακας, γιατί είναι η πιο υπεύθυνη θέση: Οι τερματοφύλακες έχουν μια ιδιαιτερότητα γιατί κανείς δεν μπορεί να διορθώσει τα δικά τους γκολ και φαίνονται μεγαλύτερα σε σχέση με των υπολοίπων παικτών".

Τι θα κάνατε εσείς με τον Μπρινιόλι, αν ήσασταν ο προπονητής του;

"Αν ήμουν προπονητής στο ντεφορμάρισμα του Μπρινιόλι στα 3 τελευταία ματς, δεν θα τον έβαζα για δύο αγωνιστικές και θα τους εξηγούσα τον λόγο - Όχι επειδή είναι κακός και δεν θα ξαναπαίξει, αλλά για να περάσει η γκίνια και το ντεφορμάρισμα. Αυτά θέλουν συζήτηση και μετά το παιχνίδι με τον Άρη στις 10 μέρες που δεν έγινε κανένα ματς, νομίζω ότι δεν συζητήθηκε τίποτα για να ανέβει η ψυχολογία των παικτών. Έτσι γίνεται στις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Αν το έκαναν στον Παναθηναϊκό, μπράβο τους. Αλλά αν δεν έγινε έχει γίνει, είναι λάθος".

Έπρεπε να παίξει στο παιχνίδι με τη Μακάμπι ο Λοντίγκιν;

"Για να τον βάλει σημαίνει ότι έχει καλή ψυχολογία, άρα πρέπει να ξαναπαίξει και όχι να τον βάλει πάγκο με τον Ατρόμητο. Για να τον βάλεις σε ευρωπαϊκό παιχνίδι σημαίνει ότι είναι σε καλύτερη ψυχολογία. Διαφορετικά δεν έχεις λόγο για να τον αλλάξεις".

"Να φέρει τερματοφύλακα από τις ακαδημίες - Έτσι να διαχειριστεί Μπρινιόλι-Λοντίγκιν ο Γιοβάνοβιτς"

Ποιον θα προτιμούσατε τώρα αν ήσασταν στον Παναθηναϊκό;

"Θα έβαζα αυτόν που ξεκίνησε τη σεζόν, τον Μπρινιόλι. Θα συνέχιζα με αυτόν, γιατί η θέση του τερματοφύλακα είναι λεπτή. Δεν μπορείς να τον βάλεις και μετά να τον αφήσεις έξω. Οι τερματοφύλακες είναι ιδιάζουσα θέση, παίζει αυτός που είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και όχι ποιος είναι πιο φορμαρισμένος. Αφού ο Μπρινιόλι είναι καλά και τον βάζεις, δεν μπορείς μετά να τον αφήσεις στον πάγκο. Εκτός αν ήταν τραυματίας ή δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμος".

Χρειάζεται μεταγραφή τερματοφύλακα ο Παναθηναϊκός;

"Όχι. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να φέρει από τις ακαδημίες του έναν τερματοφύλακα, να τον προωθήσει για να τον φτιάξουν για το μέλλον".

Πώς πρέπει να διαχειριστεί Λοντίγκιν και Μπρινιόλι ο Γιοβάνοβιτς;

"Πρέπει να τους φωνάξει και τους δύο και να τους μιλήσει, και να του πουν και οι δύο τα παράπονά τους. Γιατί σίγουρα έχουν παράπονα. Πρέπει να μιλήσει και με τους δύο, να μιλήσει και με τον προπονητή των τερματοφυλάκων και να βρουν τι έφτιαξε. Δεν μπορεί να φταίνε όλοι, κάτι φταίει άλλο πιο συγκεκριμένο φταίει". 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμβιβασμοί Γιοβάνοβιτς, μεταγραφές... βαρίδια - Αστειότητα για Μπρινιόλι, φήμες για 1.3 εκατ. από Ελλάδα! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags