Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεταγραφή έκπληξη στον Ολυμπιακό - Κόστισε 3.5 εκατ. και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 - "Τρέξιμο και δύναμη"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-19 21:09:00

Μεταγραφή έκπληξη στον Ολυμπιακό - Κόστισε 3.5 εκατ. και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 - "Τρέξιμο και δύναμη"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μεταγραφή έκπληξη στον Ολυμπιακό - Κόστισε 3.5 εκατ. και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 - "Τρέξιμο και δύναμη"!

Ένας παίκτης που λείπει από την 11αδα των Πειραιωτών! Ο Κορδόν έχει ξεχωρίσει μία εξαιρετική περίπτωση (και ακριβή) και περιμένει το "οκ" του Καρβαλιάλ, αλλά και τις εξελίξεις στην ομάδα του, που δεν τον εμπιστεύονται.

Ολυμπιακός: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για ποδοσφαιριστές από την Ισπανία, καθώς μπορεί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να αποχώρησε από την ομάδα αλλά ο Αντόνιο Κορδόν παραμένει. Γνωρίζει άριστα την αγορά στην πατρίδα του και, φυσικά, την εμπιστεύεται - Αυτό έλειπε, άλλωστε.

Το όνομα που υπάρχει στο ρεπορτάζ αφορά την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, καθώς φαίνεται ότι οι Πειραιώτες θα κινηθούν για ένα 6άρι, και η περίπτωσή του βρίσκεται στο μπλοκάκι από το περασμένο καλοκαίρι.  Ο λόγος γίνεται για τον Πολ Ακουόκου, αμυντικό μέσο 26 ετών, που έχει συμβόλαιο με τη Λιόν μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε 18 συμμετοχές με την Μπέτις (-με την ισπανική ομάδα είχε συνδιαλλαγεί ο Ολυμπιακός για την περίπτωσή του το καλοκαίρι του 2023), ενώ με τη Λιόν μέχρι στιγμής έχει 8 ολιγόλεπτες συμμετοχές.

Το όνομά του είχε υπάρξει στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών τόσο στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού όσο και μετά την αποχώρηση του Χουάνγκ, αλλά δεν είχε προκύψει συμφωνία με την Μπέτις, που τον παραχώρησε τελικά στη Λιόν με 3 εκατ. ευρώ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Μιχάλη Σινάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το γαλλικό ποδόσφαιρο, για να συλλέξουμε πληροφορίες από τη θητεία του στην Αγγλία.

"Για αυτό πήρε τον Ακουόκου η Μπέτις - 4η επιλογή στα χαφ - Πρέπει να έχει αποτύχει τελείως"

"Δεν ήθελε τον Ακουόκου από τη Μπέτις η Λιόν. Αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον χαφ που ήθελε από τη Μπέτις και έτσι κατέληξε τελικά σε αυτόν", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Έπαιξε λίγο, η Λιόν αλλάζει προπονητές και δεν έχει βρεθεί ρυθμό. Τώρα είναι 3ο-4η επιλογή στα χαφ, αλλά αν αλλάξει ξανά προπονητής μπορεί να έχει νέα ευκαιρία".

Η θέση που τον αξιοποιούν;

"6άρι είναι περισσότερο. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να φύγει στους 6 μήνες, θα πρέπει να έχει αποτύχει τελείως. Και ο ίδιος δεν θα θέλει να το κυνηγήσει παραπάνω στη Λιόν;".

"Τρεξίματα, δύναμη, σουλουπωμένος τεχνικά - Σιμάο αλλά καλύτερος - Αυτά θα δώσει στην 11άδα"

Το sportdog επικοινώνησε και με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία (που βρέθηκε για μια πενταετία ο Ακουόκου), προκειμένου να μαζέψουμε πληροφορίες.

"Είναι αμυντικός χαφ, πιτσιρικάς, ήταν επιλογή του Κορδόν να τον πάει στην Μπέτις. Σίγουρα είναι μέσα στην ομάδα την τελευταία τριετία, δεν ειναι βασικός αλλά είναι στο ροτέισον - Ειδικά τα τελευταία χρόνια που παίζουν και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Κλασικός Αφρικανός χαφ είναι, με πολλά τρεξίματα, πολύ δύναμη, σουλουπωμένος τεχνικά γιατί είναι πολλά χρόνια στην Ισπανία, έχει αξιόλογη κοντινή πάσα και κάνει το βασικό που κάνει ένας αμυντικός χαφ - Δίνει τρεξίματα και πνευμόνια".

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Είναι στο στιλ του Σιμάο που είχε κάποτε ο Παναθηναϊκός, αν και ο Σιμάο δεν μπορούσε να την δώσει στα δύο μέτρα. Ο Ακουόκου δεν είναι έτσι τεχνικά".

Πώς μπορεί να ταιριάξει στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Για εμένα είναι καθαρό αμυντικό χαφ, άρα σίγουρα αν παίξει με  4-3-3 θέλει δημιουργικά χαφ πλάι του - Οπότε σε τριάδα κοιτάζεις να έχεις πιο δημιουργικούς παίκτες αλλά δεν είναι ποδοσφαιριστής που παίρνει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού, δεν είναι σε αυτό το επίπεδο τώρα. Μπορεί να έχει εξέλιξη βέβαια, αλλά μένει να το δούμε. Δεν είναι καν επιπέδου Εμβιλά ας πούμε, που ήταν φτασμένος χαφ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μεγάλο χουνέρι Μαρτίνεθ σε Βαλμπουενά - Πήγε κόντρα σε Μαρινάκη - Δεν τον είπε... κλόουν για τον Ελ Αραμπί!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags