Facebook Pixel Τρομακτικός αυτός ο ΠΑΟΚ! - Έξι γκολ στην Κηφισιά... περπατώντας - Πάρτι κορυφής (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-21 21:52:00

Τρομακτικός αυτός ο ΠΑΟΚ! - Έξι γκολ στην Κηφισιά... περπατώντας - Πάρτι κορυφής (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τρομακτικός αυτός ο ΠΑΟΚ! - Έξι γκολ στην Κηφισιά... περπατώντας - Πάρτι κορυφής (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποδίδοντας απολαυστικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ο Δικέφαλος του Βορρά διέλυσε με 6-0 την Κηφισιά και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Η κορυφή της βαθμολογίας βάφτηκε εκ νέου ασπρόμαυρη και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο!

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα και μετά τα 4 γκολ που πέτυχε στην Τρίπολη, πρόσθεσε άλλα 6 στην Καισαριανή, με το εμφατικό 6-0 επί της Κηφισιάς έχοντας ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ.

Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε τον χορό των γκολ στο 13', με την Κηφισιά στη συνέχεια να σπαταλά δύο τεράστιες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Οι Οζέγκοβιτς (16') και Λαντρ (19') απέτυχαν να σκοράρουν και ο Τόμας τους τιμώρησε κάνοντας το 2-0 στο 28'. Ο Ντεσπόντοφ βρήκε δίχτυα για το 3-0 στο 34' και ο Μουργκ για το 4-0 στο 52'. Ο Οζντόεφ πέτυχε το πέμπτο γκολ για την ομάδα του Λουτσέσκου στο 72' και ο Τσιγγάρας ολοκλήρωσε το πάρτι στο 80'!

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ντέιβιντ Νίλσεν παρέταξε την Κηφισιά με σύστημα 3-4-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αναγνωστόπουλο και αμυντική τριάδα τούς Βαφέα, Μποτία και Λαντρ. Ο Μασούρας πήρε όλη τη δεξιά πλευρά ως μπακ-χαφ και ο Λούμορ ανέλαβε την αριστερή. Παπασάββας και Κωνσταντακόπουλος ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Τετέι και Σάντος πλαισίωσαν τον μοναδικό προωθημένο, Οζέγκοβιτς.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοτάρσκι, με τους Σάστρε, Τροστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδη και Σοάρες στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Οζντόεφ και Μεϊτέ έπαιξαν στον άξονα, ενώ η τριάδα των Μουργκ, Κωνσταντέλια, Ντεσπόντοφ πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Τόμας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε την πρώτη απειλή στην αντίπαλη εστία, όταν ο Ντεσπόντοφ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς, προσποιήθηκε και σούταρε, με τον Μποτία να βάζει την κόντρα τελευταία στιγμή (6'). Αν και σε καμία περίπτωση δεν είχε κλείσει την Κηφισιά στα καρέ της, ο Δικέφαλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήλεγχε το ματς. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στο 13', με τον Μουργκ να κινείται από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στον Κωνσταντέλια, βγάζοντάς τον σε θέση βολής. Ο Έλληνας άσος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βαφέα ξεγελώντας τον Αναγνωστόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 του Δικεφάλου.

Η Κηφισιά θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα αν ήταν πιο αποτελεσματική, αφού σπατάλησε δύο τεράστιες ευκαιρίες για γκολ. Στο 16' ο Οζέγκοβιτς πλάσαρε άουτ όντας ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ έπειτα από γύρισμα του Μασούρα, ενώ στο 19' ο Λαντρ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από δημιουργία του Σάντος, σούταρε και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 22' ο δραστήριος Σάντος επιχείρησε να απειλείσει ξανά, όμως έκανε χλιαρό διαγώνιο πλασέ με το δεξί και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε εύκολα.

Η ποιότητα του ΠΑΟΚ στην επίθεση και η κακή αμυντική συμπεριφορά της Κηφισιάς οδήγησαν σε δεύτερο γκολ από νωρίς για την ομάδα του Λουτσέσκου. Σκόρερ ήταν ο Τόμας, ο οποίος στο 28' πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Ντεσπόντοφ και πλάσαρε εύστοχα τον Αναγνωστόπουλο σε τετ α τετ. Το ματς ουσιαστικά... τελείωσε στο 34'. Αρχικά ο Ντεσπόντοφ νικήθηκε από τον Αναγνωστόπουλο σε διαγώνιο σουτ, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο Βούλγαρος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Ντεσπόντοφ στη μικρή περιοχή και αυτός νίκησε τον Αναγνωστόπουλο με κοντινή προβολή, διαμορφώνοντας το 3-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Κηφισιά να μοιάζει συμβισμενη με τη μοίρα της. Στο 52' ο Δικέφαλος σκόραρε για 4η φορά σχεδόν.. περπατώντας. Ο Κωνσταντέλιας έβγαλε τετ α τετ τον Μουργκ με χαρακτηριστική άνεση, ο Αυστριακός έριξε έναν αμυντικό στο χορτάρι με εξαιρετική προσποίηση και πλάσαρε εύστοχα με το δεξί.

Στο 66' ακυρώθηκε γκολ του Τόμας για οφσάιντ και στο 71' ο Σοάρες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 72' ωστόσο ο Οζντόεφ δεν αστόχησε, "γράφοντας" το 5-0 με εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Ντεσπόντοφ. Ο Τσιγγάρας σκόραρε κι αυτός με σουτ προ κενής εστίας στο 80', μετά από πλασέ του Σάστρε και απομάκρυνση της άμυνας πάνω στη γραμμή. Στο 88' ακυρώθηκε ακόμα ένα γκολ για τον ΠΑΟΚ, με σκόρερ τον Σαμάτα, για οφσάιντ.

Οι συνθέσεις:
  
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν):
Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Λαντρ, Αγκμπενιένου (61΄ Γκόμπελιτς), Κωνσταντακόπουλος (60΄ Πρίτσας - 85΄ Πέιος), Βαφέας, Παπασάββας, Ματέους Σάντος (82΄ Ίλιεφ), Οζέγκοβιτς, Τετέι (61΄ Μπιφουμά)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Τροστ, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Σοάρες (74΄ Μπαμπά), Οζντόεφ (74΄ Μάρκος Αντόνιο), Μεϊτέ (74΄ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (76΄ Τζίμας), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (74΄ Σαμάτα)

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags