Facebook Pixel Θα γράψει ιστορία ο ΠΑΟΚ αν "μιλήσει" ο Σαββίδης - Δείχνει τίτλο η... κατσάδα Λουτσέσκου σε Ντεσπόντοφ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-21 22:55:00

Θα γράψει ιστορία ο ΠΑΟΚ αν "μιλήσει" ο Σαββίδης - Δείχνει τίτλο η... κατσάδα Λουτσέσκου σε Ντεσπόντοφ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Θα γράψει ιστορία ο ΠΑΟΚ αν "μιλήσει" ο Σαββίδης - Δείχνει τίτλο η... κατσάδα Λουτσέσκου σε Ντεσπόντοφ!

Οι μεταγραφές του Γενάρη και το "απαγορευτικό" Ραζβάν. Ο Δικέφαλος... σκόρπισε την Κηφισιά με έξι γκολ και επιβεβαίωσε πως δικαίως βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η τριάδα που δείχνει ασταμάτητη, οι προσθήκες που χρειάζονται για την "απογείωση" και ο Ρουμάνος προπονητής που δεν χαρίζεται ούτε στις νίκες!

Δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε και να το αναλύουμε περαιτέρω, τα 18 (!) γκολ που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στα 4 τελευταία του παιχνίδια στη Super League δίνουν αυτόματα την απάντηση για το ποια είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα. Δικαίως ο Δικέφαλος φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού το τελευταία διάστημα είναι απλά... ένα επίπεδο πάνω από όλους τους ανταγωνιστές του. Σε τέτοιο βαθμό που οι Ασπρόμαυροι μάλλον θα προτιμούσαν η αγωνιστική διακοπή λόγω των εορτών να μην ερχόταν ποτέ προκειμένου να μη χαθεί αυτό το μομέντουμ.

Οι Θεσσαλονικείς έβαλαν 10 γκολ στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς δίχως να έχουν τους Τάισον και Ζίβκοβιτς στη διάθεσή τους. Αυτό λέει πολλά από μόνο του για τα επιθετικά όπλα που έχει στα χέρια του ο Λουτσέσκου, αλλά κυρίως για την εκπληκτική χημεία που έχει βρει η τριάδα Ντεσπόντοφ-Μουργκ-Κωνσταντέλια. Οι τρεις τους πραγματικά... κρύβουν την μπάλα ώρες ώρες και αποτελούν τους κύριους παράγοντες για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο με 6-0 στην έδρα της Κηφισιάς. Εκεί όπου η ΑΕΚ γκέλαρε (1-1) και ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" με μπόλικο άγχος (1-0), ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε πλάκα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα τίτλου!

Η ομάδα είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, στους 16 του Conference League και πολύ κοντά στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας (έχει προβάδισμα με 1-0 από το πρώτο ματς κόντρα στον Βόλο), άρα το πρώτο μισό της σεζόν είναι 100% επιτυχημένο. Τώρα το "μπαλάκι" βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης και του Ιβάν Σαββίδη, αφού η αίσθηση που υπάρχει είναι πως με ελάχιστες δυνατές προσθήκες ο ΠΑΟΚ μπορεί να γράψει ιστορία φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.



Μεταξύ των φιλάθλων, η κουβέντα εστιάζεται κυρίως στο αν πρέπει να υπάρξει μεταγραφική προσθήκη στο κέντρο και στα αριστερά της άμυνας, ειδικά αν συνυπολογίσουμε την πολύ πιθανή απουσία Τροστ-Εκόνγκ και Μπάμπα λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Η αλήθεια είναι οι Ασπρόμαυροι αναζητούν από την αρχή της σεζόν σταθερότητα στο κέντρο της άμυνας, με τον Λουτσέσκου να έχει δοκιμάσει αρκετά αμυντικά δίδυμα, μετατρέποντας μεταξύ άλλων σε στόπερ τον Κεντζιόρα. Ο Νάσμπεργκ δεν... τραβάει και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν. Αν ερχόταν στη θέση ένας κεντρικός αμυντικός από το "πάνω ράφι", ο Δικέφαλος θα έβγαινε σίγουρα κερδισμένος.

Αντίστοιχα, ο Ράφα Σοάρες παρότι εξαιρετικός επιθετικά, εξακολουθεί να παρουσιάζει αμυντικές αδυναμίες. Οι αντίπαλοι σημαδεύουν την πλευρά του και ο ΠΑΟΚ "τρώει" αρκετά συχνά φάσεις από τα αριστερά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δύο τεράστιες ευκαιρίες που απώλεσε η Κηφισιά στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν λείπουν και οι... προτάσεις για μεταγραφή σέντερ φορ, αν και αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει λιγότερο πιθανό. Ο Λουτσέσκου στηρίζει τον Σαμάτα, άσχετα αν ο Τανζανός επιθετικός δεν βρίσκει συχνά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Θεωρεί πως είναι επιθετικός κλάσης, του αρέσει ο τρόπος που ανοίγει χώρους για τους υπόλοιπους και πιστεύει πως αν του δοθεί λίγος χρόνος ακόμα, θα αρχίσει να σκοράρει πολύ πιο συχνά. Μάλλον κάτι θα ξέρει ο Ρουμάνος τεχνικός καλύτερα από όλους και επιλέγει να στηρίξει τους παίκτες του αντί να τους αντικαταστήσει στην πρώτη "στραβή". Με τον Μουργκ πάντως το κατάφερε, και από "τελειωμένο" τον μετέτρεψε σε έναν από τους φετινούς καταλύτες της ομάδας. Αν τον είχε διώξει από πέρυσι, τώρα δεν θα βλέπαμε τον Αυστριακό να παίζει με τεράστια αυτοπεποίθηση (έβαλε τρία γκολ σχεδόν... περπατώντας σε Τρίπολη και Καισαριανή!) και να "πετάει" στο γήπεδο.

ΥΓ. Ακόμα ένα στοιχείο που γεμίζει αισιοδοξία τους φίλους του ΠΑΟΚ και δείχνει ότι η ομάδα θα παραμείνει σοβαρή μέχρι τέλους είναι ο τρόπος που ο Λουτσέσκου "απαγορεύει" στους παίκτες να χαλαρώσουν. Κόντρα στην Κηφισιά ο Ντεσπόντοφ σκόραρε και ο Δικέφαλος συνέχισε το πάρτι, όντας μπροστά στο σκορ με 3-0 από το 34'. Τί έκανε ο Ραζβάν; Δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Βούλγαρου, του έβαλε τις φωνές για μία απροσεξία που χάρισε την μπάλα στον αντίπαλο και τον έβγαλε σε αντεπίθεση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή Σάντος στην Ελλάδα για μεγάλη ομάδα - "Καψούρα" του προέδρου, έκλεισε και ο Αθλητικός Διευθυντής!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags