Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κραυγή αγωνίας Καρβαλιάλ - Επιπόλαιος Ποντένσε, απογοήτευση Μπρίνιτς, Καρβάλιο - Μήνυμα σε Αλεξανδρόπουλο
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-21 23:23:00

Κραυγή αγωνίας Καρβαλιάλ - Επιπόλαιος Ποντένσε, απογοήτευση Μπρίνιτς, Καρβάλιο - Μήνυμα σε Αλεξανδρόπουλο

του Παναγιώτη Νικολάου

Η κίνηση του Πορτογάλου κόουτς προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε πολύ μετά την γκέλα των Πειραιωτών στο Περιστέρι. Τα... μηνύματα σε παίκτες και διοίκηση, ο Γιόβετιτς που το πάλεψε και ο Πασχαλάκης που έσωσε τον βαθμό. Χρειάζονται άμεσα αλλαγές και μεταγραφές στο Λιμάνι, εάν θέλουν πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάει στη διακοπή των γιορτών με ηρεμία και ευρισκόμενος σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες του δεύτερου μέρους. Στο πρώτο οι παίκτες του Καρβαλιάλ έμοιζαν να ψάχνονται και λογικό, καθώς αυτό το σχήμα που ξεκίνησε τον αγώνα δεν είχε αρχίσει ούτε σε ένα ματς. Οι ερυθρόλευκοι κρατούν την ηχηρή επιστροφή του Γιόβετιτς, τη διάθεση του προπονητή να εντάξει κι άλλους ποδοσφαιριστές στο ροτέισον μα ταυτόχρονα έβγαλε μάτια πόσο σημαντικός είναι ο Φορτούνης. Η απουσία του κόστισε και αναμένονται αποφάσεις το ερχόμενο διάστημα, μιας και τα ''καμπανάκια'' είναι πολλά για τους Πειραιώτες.

«Λάδι, λάδι... και τηγανίτα τίποτα» ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι

Ας αρχίσουμε από το δεύτερο μέρος το κείμενο, καθώς στο πρώτο μπορούμε άνετα να βάλουμε μια παύλα μιας και δεν υπήρξε κάποια φάση. Με την εκκίνηση των τελευταίων 45 λεπτών ο Καρβαλιάλ έβαλε μέσα τον Γιόβετιτς, ο οποίος απόψε ήταν υπερδραστήριος και έκανε για... 2 Μπρίνιτς στον αγώνα. Ο Μαυροβούνιος έδειξε στον κόουτς των ερυθρόλευκων ότι μπορεί να βάλει γερό ανταγωνισμό στον βιονικό Ελ Αραμπί αλλά δεν κατόρθωσε να σκοράρει.

Αυτός που, επίσης, έμεινε στην αφλογιστία ήταν ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος έκανε χαμό είτε δεξιά είτε αριστερά, πέρναγε τους αντιπάλους του σαν... σταματημένους όμως θύμισε κάτι από Ποντένσε 2018. Δηλαδή, παρόλη τη φοβερή παρουσία του και τις εξαιρετικές κινήσεις του δεν έκανε το θεμελιώδες: να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό που έχει πράξει τόσες φορές φέτος και έχει χαρίσει τόσους κρίσιμους πόντους στην ομάδα του, σήμερα δεν το έκανε και η επιπολαιότητα που έβγαλε στις τελικές του κόστισαν στους Πειραιώτες!

Εξαιρετικός ήταν εκ νέου ο Ροντινέι, ο οποίος με τις επελάσεις του έστησε το δικό του πάρτι στην πλευρά του αλλά δεν έγινε και... σκόρερ για να κάνει το τέλειο ματς. Σημαντικός για ακόμη έναν αγώνα ήταν ο Ορτέγκα, ο οποίος δείχνει φανερά ανεβασμένος αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Η μία αλλαγή του Καρβαλιάλ που έμοιαζε με κραυγή αγωνίας

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ διάλεξε να ''επιστρατεύσει'' μόνο έναν ποδοσφαιριστή από τον πάγκο του, κάτι που μάλλον αποτελεί ρεκόρ για τον Ολυμπιακό από τότε που καθιερώθηκαν οι πέντε αλλαγές. Η ατάκα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ''No Φορτούνης, Νο πάρτι'' φάνηκε και η ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση ''ουρλιάζει'' από χιλιόμετρα!

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να ανοίξει το ροτέισον, άρχισε τους Μπρίνιτς και Καρβάλιο όμως ουδείς εκ των δύο τον δικαίωσε. Ο πρώτος ήταν φλύαρος ή ακριβέστερα φαινόταν σαν να παίζει σε φιλικό προετοιμασίας, καθώς τους συμπαίκτες του δεν τους γνωρίζει και είναι αναμενόμενο να ψάχνει πατήματα. Ο Πορτογάλος χαφ επιλέχθηκε ως ο αντι-Καμαρά και ούτε μια στιγμή δεν μπόρεσε να μπει στα παπούτσια του παίκτη από τη Γουινέα που έλειπε από την Ελλάδα.

Μήνυμα σε Αλεξανδρόπουλο και Άγιος Πασχαλάκης

Η επιλογή του Καρβάλιο αντί του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου και η μη χρησιμοποίηση του διεθνούς μέσου ήταν ένα σαφές μήνυμα από πλευράς Καρβαλιάλ. Θέλει να δει τον νεαρό χαφ να βελτιώνεται στις προπονήσεις για να τον εμπιστευτεί και πρέπει ο ίδιος να τον πείσει ότι αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Αυτός που έκλεισε τη συζήτηση που πήγε να ανοίξει για το πρόσωπό του, ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης! Ο Έλληνας κίπερ έβγαλε το μεροκάματο απόψε, κάνοντας την κρίσιμη επέμβαση στο 53ο λεπτό όταν και απέκρουσε την προσπάθεια του Βαλένσια. Δήλωσε παρών και έσωσε από κάζο ολκής τους Πειραιώτες στο Περιστέρι, όπου τελείωσε με άσχημο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Θα δικαιωθεί ο Ολυμπιακός στο CAS", άνω-κάτω το πρωτάθλημα - Στην κορυφή και με μεταγραφές στην Τούμπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags