Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Με Βιλένα, Πέρεθ... δεν πάει οπουδήποτε ο ΠΑΟ - Δεν έδωσε κόκκινη το VAR, τους έκανε αλλαγή ο Γιοβάνοβιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-22 14:31:00

Με Βιλένα, Πέρεθ... δεν πάει οπουδήποτε ο ΠΑΟ - Δεν έδωσε κόκκινη το VAR, τους έκανε αλλαγή ο Γιοβάνοβιτς!

του Κώστα Γκόντζου
Με Βιλένα, Πέρεθ... δεν πάει οπουδήποτε ο ΠΑΟ - Δεν έδωσε κόκκινη το VAR, τους έκανε αλλαγή ο Γιοβάνοβιτς!

Φτάνει πια με τους πανηγυρτζήδες, ευτυχώς υπάρχει ο Ιβάν. Ο Κώστας Γκόντζος αφήνει στην άκρη τους θριάμβους για τη νίκη στον Βόλο, γράφει για όσα πρέπει να διορθωθούν άμεσα στη διακοπή και σχολιάζει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη μεσαία γραμμή..
 

Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το 2023 ο Παναθηναϊκός με την εύκολη νίκη στον Βόλο που συνοδεύτηκε από την εμφατική παρουσία του Γερεμέγεφ που και πάλι απέδειξε ότι μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση  για την επίθεσή του Γιοβάνοβιτς.

Το θέμα για τον Παναθηναϊκό, είναι πηγαίνοντας στις γιορτές και όταν θα κάτσει με καθαρό μυαλό να δει τι έγινε, τι πρέπει να γίνει και πως θα συνεχίσει από δω και πέρα, να μην μείνει μόνο στο... τελευταίο παιχνίδι και στον Γερεμέγεφ.

Βέβαια δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου αυτό για την συγκεκριμένη ομάδα, που περιτριγυρίζεται από μια σειρά πανηγυριτζηδες της μια μέρας.
Πανηγυριτζήδες που ήδη έκαναν την εμφάνισή τους λες και το πρωτάθλημα ή οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν για φέτος στον Βόλο.
Αντίδραση μεγάλης ομάδας, πάθος και φοβερή εμφάνιση από τους παίκτες και όλα τα σχετικά είδαν και πάλι το φως της δημοσιότητας.
Κι ας ήταν οι ίδιοι που τρεις μέρες πριν και μετά την ήττα από τον Ατρόμητο έγραφαν για παίκτες που... δεν ξέρουν σε ποια ομάδα είναι, που... αν θέλουν να είναι στον Παναθηναϊκό πρέπει να βγάζουν ψυχή και να τα δίνουν όλα και πάει λέγοντας.

Δεν αλλάζει αυτό το πράγμα στον Παναθηναϊκό και άλλωστε είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά του διαχρονικά, καθώς όλοι αυτοί είναι τόσο κοντά και σχεδόν μέσα στην ομάδα, που πολύ δύσκολα όσο σοβαροί και να είναι παίκτες και προπονητής είναι σχεδόν αδύνατο να μείνουν ανεπηρέαστοι.

Τέλος πάντων, επειδή και ο Γιοβάνοβιτς -τουλάχιστον- μέχρι πριν λίγους μήνες έχει δείξει ότι είναι σοβαρός άνθρωπος και η πλειοψηφία των παικτών και ανεξάρτητα από τα προσόντα τους, μόνο... αδιάφοροι δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα, καλό είναι να επισημανθουν μερικά πράγματα από την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού, που φυσικά δεν άλλαξαν ούτε μετά το νικηφόρο παιχνίδι στον Βόλο.

Προσωπικά πιστεύω ότι παρά το ότι τον τελευταίο καιρό σαν βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού εμφανίζεται το κέντρο της άμυνάς του και ο τερματοφύλακας ή η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, το βασικό που πρέπει να δει και να αντιμετωπίσει ο Γιοβάνοβιτς στην διακοπή του πρωταθλήματος, είναι για μια ακόμα φορά η στελέχωση και γενικότερα η συμπεριφορά κα συνεισφορά της μεσαίας του γραμμής τόσο δημιουργικά όσο και κυρίως ανασταλτικά.

Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά και γίνονται ακόμα σοβαρότερα όσο για διάφορους λόγους στην τριάδα του κέντρου εμφανίζονται σαν βασικοί και αναντικατάστατοι οι Πέρεθ και Βιλένα.

Και οι δύο όχι απλά δείχνουν να μην μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στον ρόλο τους, αλλά ακριβώς επειδή δεν μπορούν γίνονται και επικίνδυνοι για τον Παναθηναϊκό σε κάθε παιχνίδι που συμμετέχουν.

Και δεν μιλάω εδώ για την αδυναμία τους να έχουν μια καλή απόδοση και τα πολλά ατομικά εύκολα λάθη ακόμα και σε πάσες στα πέντε μέτρα που κάνουν, αλλά για τον τρόπο που αντιδρούν προσπαθώντας να ξεπεράσουν τις αδυναμίες ή την προσωρινή έστω ανημποριά και ντεφορμαρισμα τους.

Συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουν πια στις φάσεις σε κάθε παιχνίδι, είναι επιεικώς επικίνδυνος για κίτρινη ή ακόμα και κόκκινη κάρτα κάθε φορά.

Ακόμα και στον βόλο και οι δύο μόνο χάρη στην επιείκεια ή αβλεψία του διαιτητή και του VARίστα έμειναν στο παιχνίδι καθώς παρ' ότι είχαν ήδη κίτρινες κάρτες τα μαρκαρίσματα που έκαναν ήταν απελπιστικά και επικίνδυνα για κάρτα και μια και δυο φορές.

Ευτυχώς αυτή την φορά ο Γιοβάνοβιτς το είδε έγκαιρα και αντικατέστησε εσπευσμένα τον Πέρεθ σε πρώτη φάση για να γλιτώσει τα χειρότερα.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής λοιπόν, ο Γιοβάνοβιτς έχει πολλή δουλειά να κάνει.

Και για να βρει την κατάλληλη τριάδα από πλευράς προσώπων και κυρίως για να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και προσφοράς της στο συνολικό παιχνίδι της ομάδας.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και αν ο Τζούρισιτς όταν επανέλθει από τον τραυματισμό του δείξει ότι μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή, ο Τσέριν αποτελεί την μοναδική επιβαλλόμενη παρουσία σ' αυτό, αν θέλει ο Παναθηναϊκός να εμφανιστεί με διαφορετικό, πιο αποτελεσματικό δημιουργικά και ανασταλτικά κέντρο.

Πάντως με δίδυμο στην τριάδα τους Πέρεθ και Βιλένα, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πάει... οπουδήποτε.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτοιμος να φύγει από ΠΑΟ ο Γερεμέγεφ - Ο πιο αδικημένος στη Σούπερ Λιγκ - Η κρυφή υπόσχεση Γιοβάνοβιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags