Facebook Pixel Κωνσταντίνος Θυμιάνης - ΑΕΚ: Είχε συμφωνήσει με ΑΕΚ ο Θυμιάνης - "Καψούρα" Μελισσανίδη, STOP Αλμέιδα - Έφτασε κοντά σε Ντόρτμουντ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-23 10:00:00

Είχε συμφωνήσει με ΑΕΚ ο Θυμιάνης - "Καψούρα" Μελισσανίδη, STOP Αλμέιδα - Πολύ κοντά σε Ντόρτμουντ!

Οι Μιχείες

Γιατί "στράβωσε" και ακύρωσε τα έτοιμα συμβόλαι στην Ένωση. Ο νεαρός άσος που... πλήγωσε τους Κιτρινόμαυρους στις Σέρρες, θα μπορούσε να φορούσε τα κιτρινόμαυρα, αν ο Αργεντινός προπονητής δεν ήταν διστακτικός. Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο μίας μεταγραφής που δεν ολοκληρώθηκε, το πώς έφτασε στον Πανσερραϊκό, αλλά και πώς τον... έφτιαξε ο Πάμπλο Γκαρσία!

Kαι όμως, ήταν παιχνίδι της... μοίρας - η οποία εμφανίζεται συχνά και στο ποδόσφαιρο - να γκελάρει η ΑΕΚ με αυτό τον εξωφρενικό τρόπο στις Σέρρες! Κι αυτή δεν είχε σχέση με τον "μοιραίο" για τους κιτρινόμαυρους Αθανασιάδη αλλά με τον σκόρερ - "δήμιο" τους Κωνσταντίνο Θυμιάνη που είχε... παρελθόν/"προηγούμενα" με την Ένωση!!

Πριν η στήλη αποκαλύψει την ανέκδοτη αυτή ιστορία, να υπενθυμίσουμε πως ο 22χρονος Θυμιάνης την Πέμπτη σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Super League, όπως και για πρώτη φορά σκόραρε δυο γκολ σε ένα παιχνίδι! Είχε μάλιστα 20 πετυχημένες μπροστινές πάσες στις 24 και 4 στις 6 κερδισμένες μονομαχίες. Και... έτυχε αυτό να συμβεί κόντρα στην ΑΕΚ του Αλμέιδα, λες και η... μοίρα ήθελε να δικαιώσει τον νεαρό μεσοαμυντικό, ο οποίος... κανονικά την Πέμπτη έπρεπε να είναι παίκτης της νταμπλούχου και όχι αντίπαλος της!!! Προφανώς έτσι θα είχε γλιτώσει και την απώλεια των δυο βαθμών στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό!! Εξηγούμαι...

Πριν από περίπου 16 μήνες η Ξ άνθη είχε διαλυθεί και ο Θυμιάνης κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά. Ο Μακεδόνας μεσο-αμυντικός που ήταν βασικός σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες και αποτελούσαν μαζί με τον Μελιόπουλο τα δύο κορυφαία project της Ξάνθης, στο τέλος της εποχής Πανόπουλου, είχε συμφωνήσει να γίνει παίκτης της ΑΕΚ!

Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο ο Θυμιάνης αποτελούσε μεγάλο ποδοσφαιρικό γούστο του Δημήτρη Μελισσανίδη. Είχε ακούσει τα καλύτερα από το φίλο του Χρήστο Πανόπουλο, τον συμπάθησε ακόμα περισσότερο όταν του περιέγραψαν πως ο Θυμιάνης είναι ένας ταλαντούχος, πεισματάρης, φιλόδοξος Πόντιος, ήταν και εισήγηση του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος τον γνώρισε ως κορυφαίο ταλέντο της Ακαδημίας της Ξάνθης στην οποία έχει ενταχθεί από τα 15 του χρόνια.

Η AEK μέχρι και συμβόλαια είχε ετοιμάσει για να εντάξει στο δυναμικό της το Θυμιάννη, μόνο που ο νεαρός άσσος δεν τα υπέγραψε ποτέ. Σύμφωνα δε με τις μανατζερικές πηγές της στήλης, οι δύο εκπρόσωποί του Γιώργος Φούγιας και Δημήτρης Καρύδας (είναι οι ατζέντηδες του Ραζβάν Λουτσέσκου), που έχουν μαζί τους τον Θυμιάνη από τότε που έπαιζε στην Ακαδημία του Πουλιάδη, ήταν κι αυτοί υπέρ του να πάει στην ΑΕΚ!

Τι συνέβη τότε; Η ΑΕΚ είχε μπεί στην εποχή του Ματίας Αλμέιδα και ο Αργεντινός που είχε πάρει τα κλειδιά από από το αφεντικό και είχε το απόλυτο κουμάντο στα μεταγραφικά, ήταν... επιφυλακτικός με τον Θυμιάνη αφού δεν τον γνώριζε καλά και δεν ήταν σίγουρος. 

Κάπου εκεί, λοιπόν, ενημερώνουν τον παίκτη απο τον Οργανισμό πως στο πρώτο διάστημα θα έκανε κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα αλλά θα έπαιζε βασικά με την ΑΕΚ Β, όπου και θα τον αξιολογούσε το τιμ Αλμέιδα. Ο Θυμιάνης το... πήρε στραβά, άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις και ουσιαστικά κωλεισιεργούσε στο να υπογράψει με την ΑΕΚ ενώ τον περίμεναν έτοιμα τα συμβόλαια

Μέχρι που ο Θυμιάνης τα ... κλώτσησε και ουσιαστικά ήταν αυτός που εξώθησε σε ναυάγιο το deal με την ΑΕΚ, θεωρώντας κάπου ότι δεν ήταν τόσο τιμητική η προτασή τη. Μιλάμε άλλωστε για έναν ποδοσφαιριστή που δικαίως θεωρήθηκε από τα κορυφαία ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη δική του ηλικιακή κατηγορία, ο οποίος κάποια στιγμή ως παίκτης της Ξάνθης βρέθηκε πολύ κοντά στη μεταγραφή του στην Dortmund!!!

Έτσι, λοιπόν, ο Θυμιάνης τα έσπασε με τη ΑΕΚ κι αφού δεν βρήκε τις προτάσεις που περίμενε ή και ήθελε από το εξωτερικό, υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2022, στον Πανσερραϊκό, με το ίδιο συμβόλαιο που του έδινε και η ΑΕΚ! Για τον Θυμιάνη αν ήταν να παίξει στην Super League 2 προτιμούσε να το κάνει για μια ομάδα που θα έκανε πρωταθλητισμό και θα είχε βάσιμες ελπίδες ανόδου παρά για την Β ομάδα μια Μπιγκοφοράτης. Και δικαιώθηκε αφού ο Πανσερραϊκός ανέβηκε στη. Super League, στην οποία ο έχει 9 συμμετοχές

Δεν ξέρω αν προχθές ο Θυμιάνης έπαιξε με έξτρα κίνητρο κόντρα στην ΑΕΚ, κοινώς αν την είδε και... αφήνιασε , σίγουρα πάντως την πόνεσε πάρα πολύ και πήρε την δική του... ρεβάνς από τους κιτρινόμαυρους. Δίνοντας αποστομωτικές απαντήσεις ενώ σίγουρα... συστήθηκε με τον πιο πειστικό τρόπο στον Αλμέιδα αφού θα περάσει καιρός για να τον... ξεχάσει!!! Τον είχε πάντως "φτιάξει" και ο Πάμπλο Γκαρσία, δίνοντας μέχρι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού!!!

Και μια λεπτομέρεια: ο Θυμιάνης έπαιζε κυριως στα χαφ, 6άρι και 8άρι. Ο Πάμπλο Γκαρσία είδε σε αυτόν έναν μεγάλο μελλοντικό στόπερ και τον προετοίμασε για κεντρικό αμυντικό. Κόντρα στην ΑΕΚ ήταν μόλις το τρίτο του ματς ως στόπερ ( αγωνίστηκε εκεί και ήταν από τους διακριθέντες και με τον Ολυμπιακό). Όσον αφορά στο συμβόλαιο του με τον Πανσερραϊκό, τελειώνει τον ερχόμενο Ιούνιο...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΑΟΚ πρώτο φαβορί για τον τίτλο - Η μεγάλη διαφορά με ΑΕΚ και ΠΑΟ - Ευθύνη Αλμέιδα και όχι Αθανασιάδη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags