Facebook Pixel Στόπερ από scouting Μπενφίκα ο Ολυμπιακός - "Δυναμικός και γκολτζής" - "Συμβόλαιο στον Κόλπο ο Ελ Αραμπί"
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-23 18:57:00

Στόπερ από scouting Μπενφίκα ο Ολυμπιακός - "Δυναμικός και γκολτζής" - "Συμβόλαιο στον Κόλπο ο Ελ Αραμπί"

του Γιώργου Κτενά
Στόπερ από scouting Μπενφίκα ο Ολυμπιακός - "Δυναμικός και γκολτζής" - "Συμβόλαιο στον Κόλπο ο Ελ Αραμπί"

Το νέο όνομα από Ισπανία και οι εξελίξεις με τον Μαροκινό. Στο Λιμάνι ψάχνουν για δύο κεντρικούς αμυντικούς ενόψει Ιανουαρίου και στη λίστα τους υπάρχει ένας στόπερ το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και μπορεί να έρθει τώρα σε καλή τιμή. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, το ενδιαφέρον των Πορτογάλων και τι συμβαίνει με τον Ελ Αραμπί...

Μια ψαγμένη περίπτωση από την Ισπανία έχει στη λίστα του ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση της άμυνάς του, που φαίνεται ότι έχει... λινκ απευθείας στον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό - Τότε που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και, κυρίως, ο Αντόνιο Κορδόν είχαν "χτενίσει" την ισπανική ποδοσφαιρική αγορά για να φέρουν στην ομάδα καλές λύσεις για την 11άδα.

Πρόκειται για τον Ρούμπεν Βέζο, 29χρονο Πορτογάλο στόπερ της Λεβάντε, που έχει συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2024 - Άρα από την 1η Γενάρη μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει για το μέλλον του. 

Στόπερ που παίζει και δεξιός μπακ - Λήγει το συμβόλαιο σε 6 μήνες - Τον "ζαχαρώνει" και η Μπενφίκα

Το market value του παίκτη ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει μέχρι τα 10 εκατ. ευρώ!) και μπορεί να παίξει τόσο ως δεξιός όσο και ως αριστερός στόπερ (είναι δεξιοπόδαρος), υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει λύσεις και ως δεξιός μπακ (είναι 1,82 και έχει την ταχύτητα για να παίξει εκεί) και είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Η καριέρα του είναι αποκλειστικά σε Πορτογαλία (κυρίως με τη Σετουμπάλ) και Ισπανία (από το 2014 έχει αγωνιστεί σε Βαλένθια, Γρανάδα και Λεβάντε).

Οι Granotas συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας τής Ισπανίας και δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερο κίνητρο στην κατηγορία, καθώς είναι στην 8η θέση αυτή την περίοδο. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Κορδόν είχε στο μπλοκάκι του και τον Χαβιέρ Καγέχα πριν από την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, τον προπονητή δηλαδή της Λεβάντε, κάτι που σημαίνει ότι έχει ανοιχτή επαφή με την ισπανική ομάδα.

Θα μπορούσε ο Βέζο να είναι ο στόπερ που θα έρθει και θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό; Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι του 2022 η Μπενφίκα είχε ασχοληθεί την απόκτησή του, κι αυτό κάτι δείχνει και για την αξία του αλλά και για την αγωνιστική του συνέπεια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Πειραιώτες είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουν δύο στόπερ!

"Δυναμικός και μοιράζει σωστά την μπάλα - Στόπερ για 7,5-8 σε κάθε ματς - Κοντρολαρισμένος"

Το sportdog ρώτησε ψαγμένη πηγή, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να μάθουμε τι ισχύει με την περίπτωση του Ρούμπεν Βέζο. Διαβάστε τι μάθαμε:

"Είναι δυναμικός, μοιράζει σωστά την μπάλα μπροστά, έχει ταχύτητα και προωθείται σε στημένες φάσεις για να σκοράρει. Μάλιστα, αν και δεν έχει μεγάλο ύψος, πετυχαίνει και γκολ. Σε γενικές γραμμές είναι κοντρολαρισμένος παίκτης, όχι ο στόπερ-δάσκαλος στην άμυνα που ψάχνει ο Ολυμπιακός, αλλά είναι παίκτης του 7,5-8 και θα παίξει σε κάθε ματς για 7,5-8. Φέτος έχει, ήδη, 17 συμμετοχές με τη φανέλα της Λεβάντε, έχει δώσει και μια ασίστ, με καθαρό παιχνίδι γενικά αν και έχει αντικρίσει ήδη μια κόκκινη κάρτα".

«Βρήκε συμβόλαιο ο Γκρέι, δεν θα βρει ο Ελ Αραμπί;»

Σε πολύ καλή κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκεται ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό, κι αυτό το αποδεικνύει η ετοιμότητα του στα ματς που του ζήτησε ο Κάρλος Καρβαλιάλ να παίξει - Ειδικά στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση  με την Μπάτσκα Τόπολα, που ήταν παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων και η ομάδα έπαιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση τού Conference League.

Αλλά και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό που οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη χάρη στη δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος όχι απλά να "ξεπαγώσει" τον Μαροκινό επιθετικό, αλλά να του δώσει ξανά κίνητρο για να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, το τεράστιο συμβόλαιο, η πρόταση από τον Απόλλωνα Λεμεσού και ο Μπρνιτς

Με την άφιξη του Καρβαλιάλ στο Λιμάνι τα δεδομενα που υπήρχαν μέχρι πριν για τους παίκτες του ρόστερ, άλλαξαν. Πλέον δεν υπήρχε/υπάρχει βασικός ή αναπληρωματικός, δεδομένου ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στο ίδιο σημείο εκκίνησης για τον προπονητή.

Με αποτέλεσμα να ισχύσει το ίδιο και για τον Ελ Αραμπί - Πολύ περισσότερο, ίσως, για τον Μαροκινό, καθώς η δική του περίπτωση είναι ξεχωριστή: Ο Ελ Κααμπί θα απουσιάσει για τις υποχρεώσεις τής εθνικής του ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει για επιθετικό που θα μπορεί να παίξει βασικός ακόμα και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι - Προφανώς ο Ελ Αραμπί είναι η καλύτερη δυνατή λύση, άσχετα αν μπορεί να έρθει κι άλλος επιθετικός τον Γενάρη.

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ότι ο Ελ Αραμπί έχει συμβόλαιο που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ  τον χρόνο και, ανεξάρτητα από την αγωνιστική του αξιοπιστία, μόνο και μονο λόγω συμβολαίου θα έπρεπε να μπαίνει τουλάχιστον στο 60'-70΄ κάθε αναμέτρησης και όχι να αναγκάζεται να πάει στις υποχρεώσεις της β΄ ομάδας για να παίζει. Στο τέλος της γραφής αναφερόμαστε σε έναν επιθετικό που σε 586 ματς στην καριέρα του, έχει πιστωθεί 322 γκολ και έχει μοιράσει 76 ασίστ.

Αυτά είχαν δει το περασμένο καλοκαίρι στον Απόλλωνα Λεμεσού, μετά από παρότρυνση του Ματιέ Βαλμπουενά που είναι ήδη εκεί, και ήθελα να τον φέρουν στην ομάδα του. Προοπτική που, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, ήταν "ανοιχτή" ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. 

Με ευκαιρία το "ξεπάγωμα" του Ελ Αραμπί, πάντως, ας κάνουμε από εδώ και μια αποκάλυψη: Η επόμενη εσωτερική μεταγραφή που θέλει να κάνει ο Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό, είναι του Ιβάν Μπρνιτς.

"Βρίσκει αμέσως συμβόλαιο στον αραβικό Κόλπο - Αξιόπιστος επιθετικός - Δεν κάηκε στο Κατάρ"

Για την πληρέστερη ενημέρωση και κάλυψη του ρεπορτάζ, το sportdog επικοινωνησε με τον Δημήτρη Σιώρη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστο το ποδόσφαιρο στον αραβικό κόσμο, και παρακολουθεί την πορεία του Αραμπί εδώ και πολλά χρόνια.

"Αρχικά θα πω ότι αν θέλει βρίσκει αμέσως συμβόλαιο στον αραβικό Κόλπο, βάσει του βιογραφικού του. Εδώ βρήκε ο Γκρέι του Άρη, δεν θα βρει ο Ελ Αραμπί;", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος, ερμηνεύοντας  και το κίνητρο που είχε για να βρεθεί ξανά στον Ολυμπιακό.

Με δύο θητείες στον αραβικό Κόλπο και τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό, ποια είναι η εικόνα που έχει σχηματίσει;

"Είναι φοβερά αξιόπιστος επιθετικός, δεν πήγε στο Κατάρ και κάηκε ο Ελ Αραμπί. Το αντίθετο, διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο. Ειδικά για να παίζει σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό, που δεν είναι πρώτης γραμμής. Αξιοπιστος σε όλη την καριέρα του ήταν και είναι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Απελπίστηκαν" στον Ολυμπιακό - "Βουίζει το Λιμάνι" για μεγάλη επιστροφή - Δίνει τη φανέλα σπίτι ο Καρβαλιάλ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags