Facebook Pixel Αλμπέρτο Μπρινιόλι - Παναθηναϊκός: "Θα μείνει Ελλάδα ο Μπρινιόλι" - Deadline από Αλαφούζο και... Μανδάς - Τεράστια πρόταση από ομάδα Big-4!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-24 10:00:00

"Θα μείνει Ελλάδα ο Μπρινιόλι" - Deadline από Αλαφούζο και... Μανδάς - Τεράστια πρόταση από ομάδα Big-4!

του Νίκου Στεργίου

Η απόφαση του Τριφυλλιού και η προσφορά που έχει στα χέρια του! Ο Ιταλός γκολκίπερ έχει βρει τον Ιθάκη του στους Πράσινους και θέλει να μείνει, η ομάδα το ίδιο, όμως η διαφορά στο οικονομικό παραμένει και ο χρόνος πλέον πιέζει. Οι τελευταίες πληροφορίες για τις συζητήσεις των δύο πλευρών, η αντι-πρόταση που έχει από άλλη ελληνική ομάδα και γιατί οι Πράσινοι είχαν ψαχτεί με τον νυν γκολκίπερ της Λάτσιο

Ως κεραυνός εν αιθρία είχε πέσει στο ρεπορτάζ των Πράσινων η μεταγραφή τού Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο Τριφύλλι, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021, καθώς η ομάδα με τον Σωκράτη Διούδη έμοιαζε να είναι καλυμμένη σε αυτή τη θέση. Ο Ιταλός άσος γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1991 στην πόλη Τρεσκόρ Μπαλνεάριο της Ιταλία και το 2015 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, καθώς η κορυφαία ομάδα σε τίτλους της Ιταλίας, η Γιουβέντους, δαπάνησε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Η πορεία του, βέβαια, ήταν κυρίως, να δίνεται δανεικός σε διάφορες ομάδες σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά το γεγονός ότι βρέθηκε σε έναν τόσο μεγάλο και γνωστό οργανισμό, όπως είναι η Γιουβέντους, δείχνει πολλά για την αξία του. Κάτι που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ το διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα, δεδομένου ότι έχει σταθερά το στάτους του βασικού στον Παναθηναϊκό.

Κάπως έτσι είχαν εμφανιστεί τα ρεπορτάζ που ήθελαν τους Πράσινους να κινούνται για την πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιό του ήδη έναν χρόνο πριν, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα και η εξέλιξη αυτή όπως φαίνεται πλέον στα τελευταία παιχνίδια, του δημιουργεί μεγάλο άγχος και πίεση, με συνέπεια να είναι αγνώριστος στο γήπεδο και να κάνει τραγικά λάθη, όπως αυτά με τον Ατρόμητο.

Παρά τις γκάφες του όμως, οι Πράσινοι θέλουν να τον κρατήσουν, του έχουν καταθέσει πρόταση ανανέωσης και του ζητούν να απαντήσει θετικά ή αρνητικά μέχρι την 1.1 του 2024. Αν και υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, στο Τριφύλλι είναι αισιόδοξοι ότι ο Ιταλός τελικά θα παραμείνει στο Κορωπί, αν και το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονη φημολογία πως υπάρχει ενδιαφέρον από άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα (ακούστηκαν έντονα Ολυμπιακός και ΑΕΚ), ενώ ο Ευάγγελος Μίχος πρόσφατα μετέφερε τη φημολογία ότι υπάρχει στο τραπέζι προσφορά για συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1.3 εκατ. ευρώ!

Καλύτερος τερματοφύλακας στη Serie B - Το φλερτ με τον Μανδά - Δεν τον πιστεύουν στην Ιταλία

Ο Μπρινιόλι είχε έρθει στην Ελλάδα από την Έμπολι ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στη Serie B τη σεζόν 2020-21 και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε το κλαμπ.

Γιατί στην Ελλάδα έκανε πρωταθλητισμό και, τώρα, θα παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το ρεπορτάζ από το Κορωπί αναφέρει ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και, κυριολεκτικά, αρχίζει την 11άδα του από το Νο1. Καθώς ο Μπρινιόλι είναι ο μοναδικός που στο μυαλό του Σέρβου προπονητή δεν τίθεται θέμα για την παρουσία του στην 11άδα.

Αυτό, φυσικά, προκαλεί συνέπειες στο τιμ των τερματοφυλάκων, δεδομένου ότι ο Λοντίγκιν που είναι ένας τερματοφύλακας με πολλά κοινά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Ιταλό (σωματοδομή κ.λπ.), έχει βαρεθεί να γυαλίζει τον πάγκο. Για αυτό και μέσα στο καλοκαίρι υπήρχαν ρεπορτάζ που τον ήθελαν να σκέφτεται την αποχώρησή του από τον σύλλογο, αν και οι άνθρωποι του Τριφυλλιού δεν ήθελαν με τίποτα μια τέτοια εξέλιξη. Με αποτέλεσμα να ανανεώσουν κιόλας το συμβόλαιο του Γιούρι πριν από λίγο καιρό.

Όχι μόνο γιατί έναν κλαμπ με αξιώσεις πρωταθλητισμού και καλής παρουσίας στην Ευρώπη χρειάζεται δύο ισάξιους τερματοφύλακες, αλλά και γιατί υπήρχε η πληροφορία ότι μπορεί να προκύψει πρόταση για τον Μπρινιόλι - Για αυτό, άλλωστε, υπήρξε και το φλερτ με τον Χρήστο Μανδά μέσα στο καλοκαίρι, που κατέληξε όμως στη Λάτσιο. 

"Δεν ψάχνει για τερματοφύλακα η Μόντσα - Στη Serie A δύσκολα θα ασχοληθεί ομάδα μαζί του - Θα συνεχίσει στην Ελλάδα"

Μπορεί να πάει ο Μπρινιόλι σε ομάδα της Serie A και συγκεκριμένα στην Μόντσα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών; Η αλήθεια είναι ότι στη Serie A δεν τον είχαν ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Γιατί είχε παίξει σε τρεις ομάδες μεν, αλλά καμία δεν τον κρατησε πολύ. Δεν είναι τυχαίο ότι στα 32 του χρόνια μετρά μόλις 14 συμμετοχές στη Serie A - Τον θυμούνται μόνο ως τον τερματοφύλακα που είχε βάλει το γκολ στην Μίλαν.

Βέβαια, πέρα από τα ρεπορτάζ που τον σχετίζουν με ομάδες της Ιταλίας, υπάρχει ανοιχτή φημολογία εδώ και αρκετό καιρό που τον συνδέει με Ολυμπιακό, ΑΕΚ αλλά και ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που το καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος. Αλλά δεν θα δώσουμε έκταση σε αυτό το θέμα εδώ.

Για το θέμα της Μόντσα και πιθανής επιστροφής στην Ιταλία, ο καλός συνάδελφος Γιάννης Γιαννούλας, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα, σχολίασε μέσω του sportdog: "Η Μόντσα δεν ψάχνει για τερματοφύλακα, εκτός κι αν πουληθεί ο Ντι Γκρεγκόριο που είναι βασικός και πολύ καλός. Θεωρητικά ψάχνει για Νο2 η Μόντσα, αλλά ο Μπρινιόλι είχε θητείες ατυχείς σε ομάδες της Serie A, που δεν καθιερώθηκε ποτέ. Να πάει πάλι να κάνει τον αναπληρωματικό; Ο Ντι Γκρεγκόριο είναι από τμήματα υποδομής της Ίντερ και οι Νερατζούρι βέβαια έχουν δικαίωμα επαναγοράς του. Αλλά και η Ιντερ δεν χρειάζεται τερματοφύλακα, άρα δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει θέμα με τον Ντι Γκρεγκόριο".

Στην Ιταλία θα έβρισκε εύκολα συμβόλαιο;

"Δεν έπιασε στη Serie A, δύσκολα θα ασχοληθεί κάποια ομάδα μαζί του για να τον έχει Νο1. Είχε φοβερές χρονιές στην Serie B, αλλά όταν πήγαινε στη Serie Α κάτι συνέβαινε και έχανε τη θεση του. Και στον Παναθηναϊκό όταν ήρθε, ήταν με την Έμπολι ο καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν στη Serie B".

Οπότε;

"Δύσκολο το βλέπω να επιστρέψει στην Ιταλία. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει στην Ελλάδα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πάγο" στον Πασχαλάκη - Ο πρώτος που φεύγει άμεσα από τον Ολυμπιακό - "Κυνηγά" φορ 6 εκατομμυρίων!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags