Facebook Pixel Βρήκε... Τάισον ο Ολυμπιακός - Eξτρέμ με ανάποδο πόδι, 5 εκατ. για δανεισμό - Έρχεται τσάμπα στο Λιμάνι!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-25 18:46:00

Βρήκε... Τάισον ο Ολυμπιακός - Eξτρέμ με ανάποδο πόδι, 5 εκατ. για δανεισμό - Έρχεται τσάμπα στο Λιμάνι!

του Παναγιώτη Νικολάου
Βρήκε... Τάισον ο Ολυμπιακός - Eξτρέμ με ανάποδο πόδι, 5 εκατ. για δανεισμό - Έρχεται τσάμπα στο Λιμάνι!

Μετά τις πανάκριβες μεταγραφές, ψάχνει τώρα νέα ομάδα. Μία ιδιαίτερη περίπτωση εξετάζουν οι Πειραιώτες για τα άκρα και στη λίστα τους βρίσκεται ένας παίκτης που έχει περάσει από κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά τώρα ψάχνει το restart στην καριέρα του...

Ολυμπιακός: Το όνομα του Χέλντερ Κόστα βρέθηκε στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά την αποκάλυψη που έκανε μέσω του sportdog ο Ευάγγελος Μίχος στο θέμα με τίτλο Εξτρέμ 38.000.000 για Ολυμπιακό, τον… στέλνει ο Μέντες - Υπογράφει "χρυσό" συμβόλαιο ο… Ροντινέι του ΠΑΟΚ!, ως μια λύση που μπορεί να απασχολήσει άμεσα.

Με το όνομά του να επανέρχεται τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών, αν και υπάρχουν κάποιες ενστάσεις γιατί είναι ελεύθερος από τον Οκτώβριο του 2023, χωρίς ωστόσο κάποια ομάδα να υπογράψει μαζί του.

Αριστεροπόδαρος εξτρέμ με ανάποδο πόδι - 5 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό - Έρχεται τσάμπα στον Ολυμπιακό

Πρόκειται για κλασικό εξτρέμ, αριστεροπόδαρο που παίζει και δεξιά, ο οποίος τον προσεχή Γενάρη θα γίνει 30 ετών. Είναι διεθνής Ανγκολέζος με πορτογαλικό διαβατήριο, προϊόν της Μπενφίκα, από τα πιο αγαπημένα "παιδιά" του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος εδώ και δύο μήνες κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς έλυσε το συμβόλαιό του με τη Λιντς.

Έχει αγωνιστεί στην Premier League με την Γούλβς, στην Championship με την Λιντς, στη La liga με τη Βαλένθια και στην Ligue 1 με την Μονακό. Στην Πορτογαλία θεωρούν πολύ πιθανό τον Γενάρη ο Χέλντερ Κόστα να έρθει στο Λιμάνι αν και, από τη στιγμή που είναι ελεύθερος, μπορεί να το κάνει και νωρίτερα.

Μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί για χάρη του fees συνολικής αξίας 38.000.000 ευρώ! Από την Μπενφίκα στην Γούλβς πήγε με 15 εκατ. ευρώ  το 2017, από τη Γουλβς στη Λιντς με 18 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το καλοκαίρι του 2022 η Αλ Ιτιχάντ πλήρωσε για τον ετήσιο δανεισμό του 5 εκατ. ευρώ. Η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία είναι 2,8 εκατ. ευρώ και πριν μια 4ετια έκανε limit up στα 15 εκατ. ευρώ.

"Για αυτό δεν έπαιζε πολύ στην Αλ Ιτιχάντ - Θυμίζει τον Τάισον του ΠΑΟΚ - Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Σιώρη, τον μοναδικό Έλληνα δημοσιογράφο με τόσο καλή γνώση στα θέματα του ποδοσφαίρου στον αραβικό κόσμο, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για την περσινή του σεζόν στην Αλ Ιτιχάντ, την τελευταία ομάδα δηλαδή στην οποία έπαιξε μπάλα.

"Έχασε το 1/3 των ματς της Αλ Ιτιχάντ καθαρά λόγω τακτικής από τον Νούνο Εσπίριτο, γιατί προτιμούσε τον Αιγύπτιο Χαμέντ, γιατί έπαιζε αμυντικά και δεν έπαιρνε μεγάλα ρίσκα. Για αυτό είχε την καλύτερη άμυνα η Ιτιχάντ, με ρεκόρ μάλιστα. Με αποτέλεσμα να μην παίζει πολύ ο Χέλντερ Κόστα για αυτό τον λόγο, όχι γιατί δεν είχε την ικανότητα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Όταν έπαιξε στην Αλ Ιτιχάντ τι έκανε;

"Βοηθησε επιθετικά, έχασε κάποια εύκολα γκολ σε κάποια γκέλες της Ιτιχάντ, αλλά πιστεύω είναι πολύ καλός παίκτης".

Πού τον αξιοποιούσε ο Εσπίριτο;

"Πιο πολύ εξτρέμ έπαιζε, δεξιά και αριστερά παίζει, αν και είναι αριστεροπόδαρος. Θυμίζει λίγο σε σουλούπι και στιλ τον Τάισον του ΠΑΟΚ".

Θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό;

"Πιστεύω ότι θα βοηθήσει αν έρθει. Είναι καλός παίκτης και στην Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίδυμο-φόβητρο στον Ολυμπιακό με Φορτούνη και Μπακασέτα - "Χτύπημα" και με πρώην του ΠΑΟ τον Γενάρη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags