Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Με 2 τηλεφωνήματα η ανανέωση Λουτσέσκου - Ο Σαββίδης το... ξέκοψε για ομάδες από Ελλάδα - Ούτε λέξη για λεφτά!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-25 21:26:00

Με 2 τηλεφωνήματα η ανανέωση Λουτσέσκου - Ο Σαββίδης το... ξέκοψε για ομάδες από Ελλάδα - Ούτε λέξη για λεφτά!

Οι Μιχείες
Με 2 τηλεφωνήματα η ανανέωση Λουτσέσκου - Ο Σαββίδης το... ξέκοψε για ομάδες από Ελλάδα - Ούτε λέξη για λεφτά!

Πώς ο Ιβάν κατάφερε να κάνει την έκπληξη με τον Ρουμάνο κόουτς. Πότε συνομίλησαν οι δύο άνδρες και πως ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου πέτυχε να κλείσει το θέμα του νέου συμβολαίου τόσο γρήγορα και χωρίς ποτέ να συζητήσουν λεπτομέρειες για χρήματα και διάρκεια. Ήξερε βέβαια πως υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι...

Η ανανέωση του συμβολαίου/παραμονή του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ εκ προοιμίου ήταν μια υπόθεση αποκλειστικά μεταξύ του Ρουμάνου τεχνικού και του αφεντικού Ιβάν Σαββίδη. Και αποτέλεσε θέμα... δυο τηλεφωνημάτων!!! Αυτοί οι δυο θα την συζητούσαν κι αν συμφωνούσαν τότε την σκυτάλη θα έπαιρναν η Γκοντσάρεβα με τους εκπροσώπους του Λουτσέσκου, για να διαπραγματευτούν ... όρους και λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου. Δηλαδή ποσά, χρονική διάρκεια, ρήτρες και... πέναλτι! Κι αυτό ακριβώς συνέβη Χριστουγεννιάτικα!!!

Το πρώτο τηλέφωνο της ... ανανέωσης έγινε από τον Ιβάν στον Ραζβάν, στα πλαίσια της τακτικής απευθείας επικοινωνίας που έχουν οι δυο τους χωρίς... μεσολαβητές. Και έγινε μετά και το ματς με την Κηφισιά, όταν πλέον είχαμε μπει στο κλίμα και τις ημέρες των γιορτών. Και το δεύτερο, το οποίο "σφράγισε" και την συμφωνία ήταν ανήμερα των Χριστουγέννων. Μαζί με τις ευχές ο Σαββίδης που περίμενε σήμερα την απάντηση του Λουτσέσκου, στην πρόταση που του είχε κάνει, άκουσε τον Ρουμάνο να του λέει το "ναι"! Ήταν το... δώρο του κόουτς στον ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι αλήθεια πως τον πίεσε με τον τρόπο του στο ιδανικό timing και του... απέσπασε ομολογία ανανέωσης.

Τι σημαίνει όλο το παραπάνω; Πως ο Ιβάν του είπε θέλω να συνεχίσουμε μαζί και τα επόμενα χρόνια και ο Ραζβάν του απάντησε αυτή την φορά... " και εγώ το θέλω πρόεδρε"!! Και το deal έκλεισε! Τόσο απλά παρότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος μπήκαν σε ουσιαστικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα ΓΙΑ αν το νέο συμβόλαιο θα ναι διετές, τριετές ή πενταετές... ΓΙΑ το αν θα υπάρχει αύξηση - και πόση θα είναι - στις τωρινές αποδοχές του που φτάνουν το 1.800.000 ευρώ (ο Λουτσέσκου πληρώνει και το τιμ του). ΓΙΑ το αν το buy out του Λουτσέσκου θα αυξηθεί ή θα παραμείνει στα σημερινά 7.000.000 ευρώ...

Όλα αυτά τα βασικά και αρκετά ακόμη ... διαδικαστικά, δεν συζητήθηκαν χθες μεταξύ Σαββίδη-Λουτσέσκου. Γιατι δεν ... χρειαζόταν. Είναι... δουλειά Γραφείου που θα ακολουθήσει και θα την πάρουν/ αναλάβουν οι άνθρωποι του αφεντικού στην ΠΑΕ και οι ατζέντηδες του Ρουμάνου τεχνικού για να την ολοκληρώσουν το πρώτο 15νθημερο του 2024. Το σημαντικό ήταν να συμφωνήσουν οι δύο κορυφαίες κεφαλές της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ, δηλαδή ο πιο πετυχημένος πρόεδρος ιδιοκτήτης του και ο πιο πετυχημένος προπονητής του να πορευτούν μαζί και για τα επόμενα χρόνια. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το συμφωνήσαν και οι δύο, όλα τα υπόλοιπα βρεθούν και θα ρυθμιστούν για να υπογράψει ο στρατηγός το νέο του συμβόλαιο με τον αγαπημένο του δικέφαλο!!!

Ασφαλώς και αποτελεί μία πολύ σημαντική επιτυχία του Ιβάν Σαββίδη το ότι έπεισε τον Ραζβάν Λουτσέσκου τώρα, για το νέο πολυετές συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας τους. Και αυτό αφού μέχρι και πριν από 20 μέρες, στις αρχές δηλαδή του Δεκεμβρίου, ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν μεν θετικός αλλά είχε παραπέμψει -για μία ακόμη φορά- την τελική συζήτηση για την ανανέωση μετά το τέλος των play off. Καθησυχάζοντας χαρακτηριστικά τότε τους ασπρόμαυρους πως ο ΠΑΟΚ γκαραντί θα ήταν η πρώτη ομάδα με την οποία θα συζητούσε...

Πώς το αφεντικό του ΠΑΟΚ κατάφερε να αλλάξει γνώμη στον Λουτσέσκου και να τον πείσει εκτός από το ότι φανερώνει την σούπερ διαπροσωπική σχέση τους, προφανώς και είναι ένα μυστικό μεταξύ των δύο που δεν θα το μάθουμε (τουλάχιστον άμεσα). 

Σίγουρα πάντως έπαιξε ρόλο το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί σε όλο τον Οργανισμό για την πρωτιά του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, για την ιστορική πρόκριση στην Ευρώπη και η προοπτική που ανοίγεται μπροστά τους, με τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης ομάδας που φαντάζει έτοιμη να ξεπεράσει την προηγούμενη ομάδα των Σαββίδη/Λουτσέσκου που είχε πάρει αήττητη το πρωτάθλημα και είχε κάνει το double στην Ελλάδα.

Και κάτι τελευταίο: ο Σαββίδης γνώριζε πως υπήρχαν διάφορες ομάδες που θα μπορούσαν να φλερτάρουν με τον Λουτσέσκου, παρότι ο Ρουμάνος ποτέ δεν μπαίνει σε τέτοιες συζητήσεις ενώ βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιό του - πόσο μάλλον μεσούσης της σεζόν- και στέλνει πάντα τους ενδιαφερόμενους απευθείας στην διοίκηση-ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ. 

Και για αυτό ο ιδιοκτήτης φρόντισε να το κλείσει εγκαίρως το θέμα της ανανέωσης του Λουτσέσκου, με την χριστουγεννιάτικη συμφωνία για ένα νέο πανίσχυρο συμβόλαιο, στο ιδανικό timing. Έτσι προλαβαίνει και ενδεχόμενο επικίνδυνο αποπροσανατολισμό, που θα μπορούσε να δημιουργηθεί/προκληθεί στο 2024 εφόσον παρέμενε ανοικτή & ... τραβούσε η υπόθεση ανανέωσης του Ρουμάνου προπονητή. Πόσο μάλλον αν στο... παιχνίδι έμπαινε και κάποια μεγάλη ελληνική ομάδα, κάτι που μόνο ως απίθανο δεν φάνταζε. Ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου όμως, το...τελείωσαν νωρίς!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά τον Λουτσέσκου "σκάει" και μεταγραφή; - Ρεπορτάζ-φωτιά για ΠΑΟΚ - "Τον έκλεισε με 2,5 εκατ."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags