Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Ούτε να το ακούσει ο Αλαφούζος - Οι 3+1 λόγοι που απέλυσε τον Γιοβάνοβιτς - Τερίμ με "παρέμβαση" Ατζούν!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-26 23:46:00

Ούτε να το ακούσει ο Αλαφούζος - Οι 3+1 λόγοι που απέλυσε τον Γιοβάνοβιτς - Τερίμ με "παρέμβαση" Ατζούν!

του Νίκου Στεργίου
Ούτε να το ακούσει ο Αλαφούζος - Οι 3+1 λόγοι που απέλυσε τον Γιοβάνοβιτς - Τερίμ με "παρέμβαση" Ατζούν!

Τι "χρεώνει" στον Σέρβο και γιατί έφερε τον Τούρκο κόουτς! Ο ιδιοκτήτης του Τριφυλλιού, αφού αποφάσισε ότι δεν... πάει άλλο με τον Ιβάν στον πάγκο, κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και έκλεισε τον "Αυτοκράτορα". Διαβάστε πώς και γιατί στο Sportdog.gr

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού το τέλος της συνεργασίας με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτός ο ψίθυρος υπήρχε εδώ και κάμποσες ημέρες. Ήταν δύσκολο, όμως, να γραφτεί όπως γίνεται αντιληπτό, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος βρισκόταν σε αναζήτηση νέου προπονητή.

Οι εξελίξεις, όμως, ήταν τέτοιες που τελικά επιβεβαίωσαν όσα είχαν ακουστεί: Ο ισχυρός άνδρας τού Παναθηναϊκού είχε αντιληφθεί ότι το κλαμπ με προπονητή τον Γιοβάνοβιτς είχε ταβάνι. Και με την κίνησή του να του λύσει το συμβόλαιο στην ουσία δείχνει ότι έχει πάρει την απόφαση να το τρυπήσει.

Τι χρεώνει στον Γιοβάνοβιτς ο Αλαφούζος - Αυτό θέλει να πετύχει με τον Φατίχ Τερίμ!

Η ήττα από τον Ατρόμητο με 3-2 φαίνεται ότι ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον Σέρβο προπονητή, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν φάνηκε να αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογούσε για τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίο διαστήματος. Φυσικα και για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό - Αν και η ομάδα μπορούσε να συνεχίσει, έστω, στο Conference League και σε κάθε περίπτωση να μην χάσει βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια.

Ο Σέρβος προπονητής δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω με τους Πράσινους στο Europa League και, μάλιστα, έκανε σημαντικά λάθη στα τελευταία παιχνίδια (διαχείριση αγώνα, 11άδες, αλλαγές) - Για παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό αυτό συνέβη με τους Λοντίγκιν και Μπρινιόλι, που έχει βγάλει εκτός ρυθμού/δράσης με έναν τρόπο και τους δύο τερματοφύλακες.

Ακόμα, αυτό που χρεώνουν στον Ιβάν από το κλαμπ είναι ότι η ομάδα, αγωνιστικά, δεν μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια της, καθώς πάντα στο πρώτο μέρος ενός αγώνα υπάρχει μια αδικαιολόγητη νωχελικότητα, μια κατάσταση που δεν αντιπροσωπεύει σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό.

Εδώ και κάμποσες μέρες υπήρχε το ρεπορτάζ που ήθελε τον Αλαφούζο να έχει λάβει τα μέτρα του, ψάχνοντας για νέο προπονητή! Ο Σέρβος ήταν με το 1,5 πόδι εκτός Παναθηναϊκού για να μην γκρεμιστεί αυτό που χτίζεται από την αρχή της σεζόν. Γιατί και πέρσι... κατάφερε να χάσει το πρωτάθλημα στο τέλος, κάτι που ο ισχυρός άνδρας τού συλλογου δεν θα επέτρεπε να συμβεί και φέτος.

Με αποτέλεσμα μετά από τη συμφωνία με τον Φατίχ Τερίμ, έναν προπονητή με τεράστιο κεφάλαιο, που μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες και φυσικά να δώσει άλλη ώθηση στον σύλλογο για να βγει μπροστά ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Τερίμ με… βοήθεια Ατζούν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο και τον Φατίχ Τερίμ, έναν προπονητή με τεράστιο εκτόπισμα, να έρχεται στη θέση του.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα καθίσουμε να γράψουμε ποιος είναι ο Φ. Τερίμ και τι εχει καταφέρει στην καριερα του - Ο πεπειραμένος τεχνικός έχει γράψει λαμπρές σελίδες με τις ομάδες που συνεργάστηκε. Θα σας αποκαλύψουμε, όμως, πώς έφτασε και ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός (μετά τον μπασκετικό!) σε Τούρκο προπονητή, προκειμενου να μην χαθεί και το φετινό πρωτάθλημα από τους Πράσινους!

Γιατί υπάρχει στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου που μεσολάβησε σχετικά και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ατζούν Ιλιτζαλί! Ο Τούρκος παραγωγός έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πέρα από τις παραγωγές στην τηλεόραση, αυτό που θέλει στην Ελλάδα είναι να αποκτήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Άλλωστε, έχει στην κατοχή του την αγγλική Χαλ αλλά και την ιρλανδική Σέλμπουρν, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για να αποκτήσει και τη Γαλατασαράι.

Προφανώς, λοιπόν, το ποδόσφαιρο είναι ένα πεδίο που τον γοητεύει και τον ενδιαφέρει να επενδύσει τα χρήματά του. Βασικός συνεργάτης/συνομιλητής τού Ατζούν στην Ελλάδα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς ο,τι έχει κάνει στην Ελλάδα ο Τούρκος είναι μέσω του ΣΚΑΪ. Ο ισχυρός άνδρας τού Παναθηναϊκού συμβουλεύτηκε τον Ατζούν και βρήκε επαφή με τον Τερίμ μέσω του Mr. Survivor, που διατηρουν άριστη σχέση και ήθελε να τον πάρει και στη Χαλ το καλοκαίρι του 2022, με αποτέλεσμα να κάνει step up στον πάγκο του συλλόγου.

Τι θα καταφέρει ο Τερίμ στο Τριφύλλι είναι άλλη κουβέντα, καθώς πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί, αν τον βολεύει το ρόστερ των Πράσινων κ.λπ. Αυτά θα τα δούμε σε δεύτερο χρόνο. Αυτό που αποκαλύπτουμε από εδώ, τώρα, είναι ότι ο Ατζούν έριξε την ιδέα και έκανε το κονέ στον Αλαφούζο για τον Τερίμ, έναν προπονητή από το πάνω ράφι, που ξέρει από πρωταθλητισμό (σε αντίθεση με τον Γιοβάνοβιτς) και μπορεί να δώσει στην ομάδα άλλον αέρα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος...

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 μέρες είχε "τελειώσει" τον Γιοβάνοβιτς ο Αλαφούζος - Δεν... τρόμαξε με Ολυμπιακό ο Τερίμ - Ούτε 1 χρόνο εκτός Τουρκίας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags