Ο Τούρκος προπονητής που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού είναι γνωστός για τη φλογερή του προσωπικότητα, την τακτική του δεινότητα και την ακλόνητη αποφασιστικότητά του.

Ο Φατίχ Τερίμ κέρδισε το παρατσούκλι «Ο Αυτοκράτορας» λόγω της επιβλητικής παρουσίας του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Οι ηγετικές του ικανότητες και η τακτική του δεινότητα τον έχουν κάνει σύμβολο στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου.

Ο νέος πράσινος κόουτς είναι γνωστός για το παθιασμένο και απαιτητικό προπονητικό του στυλ. Δίνει έμφαση στην πειθαρχία, τη σκληρή δουλειά και την ενότητα της ομάδας. Οι ομάδες του είναι γνωστές για την ισχυρή αμυντική τους τακτική και τις αντεπιθέσεις.

«Δεν έχω αλλάξει ποτέ τον χαρακτήρα μου - Είμαι πάντα ο ίδιος Φατίχ Τερίμ»

Ο Τερίμ πιστεύει στο να παίζει με ένταση και να δίνει στους παίκτες του την ελευθερία να εκφράζονται στο γήπεδο, διατηρώντας παράλληλα μια σταθερή αμυντική δομή.

«Δεν έχω αλλάξει ποτέ τον χαρακτήρα μου. Είμαι πάντα ο ίδιος Φατίχ Τερίμ, από τότε που έφτασα στη Γαλατασαράι μέχρι σήμερα. Οι αυτοκράτορες για τους οποίους διαβάζουμε στα βιβλία ιστορίας δεν ήταν απλώς πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία κερδίζοντας πολέμους. Όλοι τους ήταν χαρακτήρες που ξεκίνησαν μια νέα εποχή και άλλαξαν τη μοίρα των χωρών τους. Ως εκ τούτου, είναι μεγάλη τιμή για μένα να μου δίνουν ένα τέτοιο παρατσούκλι και να με αποκαλούν έτσι», έχει δηλώσει ο 70χρονος Τούρκος προπονητής.