Facebook Pixel Γιάννης Βρούτσης: Το... ξέκοψε ο Βρούτσης - "Κεκλεισμένων τα ματς στη SL αν..." - Τότε οι έλεγχοι στα γήπεδα
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-27 16:40:00

Το... ξέκοψε ο Βρούτσης - "Κεκλεισμένων τα ματς στη SL αν..." - Τότε οι έλεγχοι στα γήπεδα

Sportdog Team
Το... ξέκοψε ο Βρούτσης - "Κεκλεισμένων τα ματς στη SL αν..." - Τότε οι έλεγχοι στα γήπεδα

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας μίλησε ο Υπουργούς Αθλητισμού όπου και αναφέρθηκε στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που αναμένεται να ψηφιστούν σε λίγο καιρό στη Βουλή.

Γιάννης Βρούτσης: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού μιλώντας στον Αθήνα 98.4, εξειδίκευσε τα νέα μέτρα του νομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί περί τα τέλη Ιανουαρίου και τα οποία προέκυψαν από τη συνεργασία και με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο τη μείωση της παραβατικότητας στον αθλητικό χώρο.

«Η βία δεν έχει αμιγώς αθλητικά χαρακτηριστικά, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο», εκτίμησε αρχικά, διαπιστώνοντας ότι έχει πλέον μειωθεί μέσα στους αθλητικούς χώρους, ωστόσο, όπως σημείωσε, η εστία όπου καλλιεργούνται τέτοιου είδους συμπεριφορές, παραμένει εντός των γηπέδων και γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στο κομμάτι της ηλεκτρονικής εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, υπογράμμισε ότι το νέο σύγχρονο πλαίσιο θα διασφαλίσει πως όλα τα γήπεδα θα ελέγχονται με κάμερες τελευταίας τεχνολογίας που θα καταγράφουν κάθε πρόσωπο που εισέρχεται στην εγκατάσταση, αλλά και όλους τους χώρους ακόμη και τα αποδυτήρια.

«Οι αγωνιστικοί χώροι θα ελέγχονται τρεις ημέρες πριν από προκειμένου να διαπιστωθεί αν λειτουργούν οι κάμερες ενώ την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα πραγματοποιείται και δεύτερος έλεγχος και σε περίπτωση που οι κάμερες δεν λειτουργούν , η αναμέτρηση θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών», τόνισε.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, άπαντες θα εισέρχονται στα γήπεδα με ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο θα υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο κάθε φιλάθλου μέσω του οποίου θα γίνεται η ταυτοποίηση και η διασταύρωση των στοιχείων ώστε να αποκλειστεί κάθε περίπτωση μεταβίβασής του σε άλλο άτομο και κυρίως να αποτραπεί η παραβατική συμπεριφορά λόγω της αίσθησης ατιμωρησίας.

«Σε συνεργασία με τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, αλλάζουμε τα πάντα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο - ασπίδα, να γνωρίζουμε ποιος και πότε μπαίνει στο γήπεδο, ώστε να αναστείλουμε τις όποιες ενδόμυχες σκέψεις έχει να προκαλέσει επεισόδια. Πλέον, θα γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται στο γήπεδο ανά πάσα στιγμή», ξεκαθάρισε.

«Δεν φιλοδοξούμε να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε και να θωρακίσουμε θεσμικά το γήπεδο με τα μέτρα που θα εισάγουμε. Η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων θα αλλάξει την εικόνα στα γήπεδα», επισήμανε.

Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού τόνισε πως πέρα από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο αφορά το ποινικό κομμάτι, θα υπάρξουν και διοικητικές κυρώσεις βάζοντας έτσι στο παιχνίδι και τις ΠΑΕ. «Οι διοικητικές κυρώσεις που έρχονται θα είναι κεραυνός για τις ΠΑΕ, όπου χρειάζεται. Θα υπάρχουν πολύ αυστηρές ποινές. Θα κάνουμε και εκείνες συμμέτοχες. Τις θέλουμε κοντά μας ώστε να αναχαιτίζουν και οι ίδιες τα παραβατικά στοιχεία. Είναι ανάγκη να αναπαράγουν οι ίδιες οι ΠΑΕ αντισώματα προκειμένου να περιφρουρήσουν τον οργανισμό τους και να βελτιώσουν το προϊόν τους ώστε να έρχεται περισσότερες κόσμος στα γήπεδα», είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίνουν 1.5 εκατ. σε Καμαρά με έναν όρο - Βρήκε τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός - Απόφαση Αλμέιδα για Αθανασιάδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags