Facebook Pixel Τεράστια κέρδη από Σκάρπα - "Καμπάνα" σε Φρέιρε, σπάει το συμβόλαιο ο Ολυμπιακός - Γιοβάνοβιτς για Εθνική!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-28 18:45:00

Τεράστια κέρδη από Σκάρπα - "Καμπάνα" σε Φρέιρε, σπάει το συμβόλαιο ο Ολυμπιακός - Γιοβάνοβιτς για Εθνική!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τεράστια κέρδη από Σκάρπα - "Καμπάνα" σε Φρέιρε, σπάει το συμβόλαιο ο Ολυμπιακός - Γιοβάνοβιτς για Εθνική!

Ποιο όνομα του ΠΑΟ μπορεί να μη συνεργαστεί με Τερίμ; Ο Ιανουάριος πλησιάζει και οι εξελίξεις σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι πολλές και σημαντικές, καθώς αμφότεροι έχουν νέους προπονητές και ετοιμάζονται για αλλαγές στα ρόστερ τους. Τι συνέβη με τον Βραζιλιάνο άσο και τον Αργεντινό στόπερ, αλλά και τα πρώτα δημοσιεύματα για το μέλλον του Σέρβου προπονητή μετά το διαζύγιο με το Τριφύλλι...

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι εξελίξεις σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, καθώς υπάρχει μια σύνδεση πίσω από τα πράγματα που έχει ενδιαφέρον να την αναδείξουμε.Ένα κοινό νήμα που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και να εμπλουτίσει το ρεπορτάζ με νέες πληροφορίες για όσα βρίσκονται μπροστά μας.  

Πάμε να δούμε τα πιο σημαντικά από όσα έχουν συμβεί και τι καινούργιο μπορεί να έρθει μέσα στο επόμενο διάστημα.

ΣΚΑΡΠΑ: Έφυγε για την Ατλέτικο Μινέιρο, που δεδομένα έψαχνε για παίκτη στη θέση του. Οργανωτή, κουμανταδόρο στην 11άδα. Το μέλλον του δεν ήταν στην Ευρώπη καθώς ποτέ δεν ήθελε να έρθει έτσι κι αλλιώς - Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι η σύζυγός του τον πίεσε να έρθουν στην Ευρώπη, για να ζήσει τη ζωή εδώ. Ήρθε, είδε, δεν προσαρμόστηκε ποτέ, έφυγε. 

Πάντα, βέβαια, υπάρχει η αντίληψη στο περιβάλλον του παίκτη ότι αν είχε πάει σε ομάδα που θα είχε χρόνο να προσαρμοστεί, κάτι που για διαφορετικούς λόγους δεν έγινε ούτε σε Νότιγχαμ αλλά ούτε και σε Ολυμπιακό, θα έδειχνε και εδώ την αξία του. Πλην της Ατλέτικο Μινέιρο τον ήθελε και η Παλμέιρας (πρώην ομάδα του) αλλά και η Φλαμένγκο. Γιατί πήγε στην Ατλέτικο Μινέιρο; Γιατί ήταν το κλαμπ που έδωσε σε μετρητά τα χρήματα και, μάλιστα, σε πιο κοντινό χρονικό ορίζοντα από ο,τι πρότειναν οι άλλες δύο. Το deal για τον Σκάρπα πάντως ήταν άκρως κερδοφόρο. Ήρθε τζάμπα στη Νότιγχαμ, κόστισε περίπου 2 εκατομμύρια στα συμβόλαια κι έφυγε με πέντε!

 

ΜΠΕΡΝΑΡ: Η Ατλέτικο Μινέιρο που πήρε τον Σκάρπα, ήταν η ομάδα που είχε αναδείξει τον Μπερνάρ και το τελευταίο διάστημα είχε συνδεθεί έντονα ξανά μαζί της για επιστροφή στις αρχές του 2024. Δηλαδή να τον αφήσει ελεύθερο ο Παναθηναϊκός τώρα (ή να τον δώσει δανεικό), που στο δεύτερο μισό τής σεζόν έχει να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του (πάνω από το 50%!), και να επιστρέψει στη Βραζιλία. Τώρα που η Ατλέτικο Μινέιρο πήρε τον Σκάρπα ο δρόμος για τον Μπερνάρ έκλεισε. Ή μήπως όχι; 

ΣΚΑΡΠΑ/ΜΠΕΡΝΑΡ: Τυπικά, η έλευση του Σκάρπα για να παίξει ως 10άρι, δεν σχετίζεται καθόλου με πιθανή έλευση του Μπερνάρ στην ομάδα καθώς θα παίζει ως εξτρέμ αν επιστρέψει! Γιατί το σενάριο είναι υπαρκτό. Ο Βραζιλιάνος τού Παναθηναϊκού ξεκινάει από τα άκρα και συγκλίνει, ενώ ο Σκάρπα μένει στον άξονα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Ατλέτικο Μινέιρο είναι πολύ καλά οικονομικά τώρα, μπορεί να τον δανειστεί από τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος τής σεζόν που λήγει το συμβόλαιό του, και να πληρώσει την αμοιβή του.

ΦΡΕΪΡΕ: Δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό. Ακούγεται έντονα ότι θα διακοπεί ο δανεισμός του νωρίτερα, μέσα στον Γενάρη, και θα επιστρέψει στην ομάδα του. Γιατί; Γιατί ο Ολυμπιακός είναι κλαμπ που κάνει αμείλικτο πρωταθλητισμό, δεν υπάρχει χρόνος για να μην δείξει άμεσα προσαρμοστικότητα ένας ποδοσφαιριστής ή για να βρεθεί εκτός ρυθμού μετά από τραυματισμό. Και ο Φρέιρε έπαθε και τα δύο. Για αυτό θα χαιρετίσει.

 

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσει ο Μπερνάρ για τη Βραζιλία; Οι ψαγμένες πηγές αναφέρουν ότι μόνο αν φύγει ο Βραζιλιάνος θα πάρει τον Μπακασέτα ο Παναθηναϊκός. Ας το κρατήσουμε σε μια άκρη του μυαλού μας αυτό και δεν θα το ανοίξουμε περισσότερο. Για την ώρα...

ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: Ούτε το θέμα του Ιβάν θα ανοίξουμε πολύ. Για την ώρα. Απλά να πούμε ότι ναι μεν τον έδιωξε από τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος, αλλά στην Ελλάδα έχει μόνο θαυμαστές και φίλους. Προφανώς αυτό ισχύει και σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Που είναι όμως σχεδόν απίθανο να πάει σε κάποιον από αυτούς τους συλλόγους. Όχι, όμως, στην ομάδα εκείνη για την οποία υπάρχει η υψηλότερη δυνατή συνοχή στην Ελλάδα και αποτελεί, παραδοσιακά, μεγάλη πρόκληση για κάθε προπονητή. Την Εθνική δηλαδή. Ειδικά αν δεν πάνε καλά τα αποτελέσματα στα μπαράζ. Ή ακόμα κι αν πάνε καλά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασμα Τσουκαλά για Τερίμ: "Ρεζίλι ο ΠΑΟ, βάλτε την Άγκυρα - Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα 80-20" (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags