Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο επόμενος στον Ολυμπιακό μετά τον Ναβάρο - "Παιδί" της Μπαρτσελόνα για χαφ - "Διώχνει" κορυφαίο όνομα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-31 19:00:00

Ο επόμενος στον Ολυμπιακό μετά τον Ναβάρο - "Παιδί" της Μπαρτσελόνα για χαφ - "Διώχνει" κορυφαίο όνομα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο επόμενος στον Ολυμπιακό μετά τον Ναβάρο - "Παιδί" της Μπαρτσελόνα για χαφ - "Διώχνει" κορυφαίο όνομα!

Η μεταγραφή των 8.5 εκατ. και το δίδυμο με Έσε! Οι Πειραιώτες μετά τον Ισπανό επιθετικό ετοιμάζονται για ένα ακόμα… χτύπημα, αυτή τη φορά για τη μεσαία γραμμή. Ποιος είναι ο Νο1 στόχος, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και οι όροι της μεταγραφής.

Μια εξαιρετική περίπτωση από την Πορτογαλία έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Άλβες, που το διάστημα των Χριστουγέννων είχε βρεθεί στην πατρίδα του, καθώς ο Ολυμπιακός ψάχνει για παίκτη που να μπορεί να καλύψει τη θέση στα χαφ.

Πρόκειται για τον Νίκο Γκονζάλες, διεθνή (με τις μικρές εθνικές) Ισπανό χαφ της Πόρτο, που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής τής Μπαρτσελόνα και στην Ισπανία είχε θητεία και στη Βαλένθια. Το περασμένο καλοκαίρι η Πόρτο είχε δώσει 8,4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τους Μπλαουγκράνα.

Market value στα 25 εκατ. ευρώ - Πώληση με 8,5 εκατ. - Έρχεται στη θέση τού Μαντί Καμαρά;

Ο 21χρονος άσος, με market value στα 9 εκατ. ευρώ (τον Μάρτη του 2022 είχε φτάσει στα 25 εκατ. ευρώ!), είχε αρχίσει τη σεζόν στους Δράκους ως βασικός, αλλά σταδιακά πέρασε στον πάγκο. Κι αυτό ακριβώς φαίνεται ότι θέλει να εκμεταλλευτεί ο Π. Άλβες, για να τον φέρει στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού. 

Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση η επένδυση που είχε κάνει η Πόρτο το περασμένο καλοκαίρι να αποδομηθεί με προσπάθεια πώλησης τώρα, έξι μήνες μετά. Αλλά ακόμα κι αν προσπαθούσε να τον πουλήσει, η τιμή του θα ήταν ίδια με το περασμένο καλοκαίρι - Άρα απαγορευτική για τον Ολυμπιακό και κάθε ελληνική ομάδα.

Ο Ν. Γκονζάλες παίζει στις θέσεις 6 και, κυρίως, 8. Με την περίπτωσή του να συνδέεται, ίσως, με πιθανή αποχώρηση του Μαντί Καμαρά από το Λιμάνι άμεσα, αν προκύψει πρόταση για την παραχώρησή του έξι μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του. Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, προκειμένου να μας βοηθήσει να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ.

"Για αυτό τον πήρε ο Κονσεϊσάο στην Πόρτο - Κλασσικός box to box - Τη διαφορά στον Ολυμπιακό - Ταιριάζει με Έσε στην 11άδα"

"Τον πήρε ο Κονσεϊσάο το περασμένο καλοκαίρι στην Πόρτο, γιατί είχαν φύγει τα καλά χαφ της ομάδας. Τον δοκίμασε στην αρχή βασικό, αλλά δεν είχε μείνει ικανοποιημένος και δεν παίζει τελευταία", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ένας κλασσικός box to box παίκτης είναι, 8άρι. Αλλά δεν μου έχει γεμίσει ιδιαίτερα το μάτι όσο τον έχω δει, δεν ξεχωρίζει για κάτι ιδιαίτερο. Παιδί της Μπαρτσελόνα είναι, αλλά δεν στέριωσε ούτε στους Μπλαουγκράνα αλλά ούτε και στη Βαλένθια που πήγε με τη μορφή δανεισμού. Τον περίμεναν στην Μπάρτσα αλλά δεν τους βγήκε".

Στην Ελλάδα, αν έρθει, τι περιμένεις να κάνει;

"Για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν είναι 6άρι, πιο πολύ 8άρι είναι. Πιστεύω ότι στην 11άδα θα ταίριαζε περισσότερο με τον Έσε, παρά με τον Καμαρά"

Η Πόρτο θα μπορούσε να παραχωρήσει έναν παίκτη που είχε αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι;

"Φαίνεται δύσκολο μετά από έξι μήνες να τον παραχωρήσει. Αν είχε κάνει μια σεζόν εκεί και δεν είχε πείσει, θα έλεγα ότι μπορεί. Τώρα πώς θα τον παραχωρήσει, είτε με πώληση είτε με δανεισμό, μετά από έξι μήνες;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για 20χρονο εξτρέμ - "Όχι" σε 2.5 μύρια - Έχει ήδη 170 ματς καριέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags