Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γκάμπριελ Περέιρα: Η ιστορία του παίκτη που θέλει ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-03 14:40:00

Ο... ρισκαδόρος Γκάμπριελ Περέιρα: Η πίστη στο Θεό, ο συμπαίκτης στην Μπάρτσα και ο πρώην του ΠΑΟΚ (Vid)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο... ρισκαδόρος Γκάμπριελ Περέιρα: Η πίστη στο Θεό, ο συμπαίκτης στην Μπάρτσα και ο πρώην του ΠΑΟΚ (Vid)

Για όσα έχει πετύχει στη ζωή του ευγνωμονεί τον Ύψιστο. Ποιος είναι ο στόπερ που ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός...

Ο Γκράμπριελ Περέιρα Μαγκαλάες ντος Σάντος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αναμένεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και το sportdog.gr σας παρουσιάζει την ιστορία του.

Ο γεννημένος στη Βόλτα Ρεντόντα της Βραζιλίας στις 7 Μαΐου 2000 φαινόταν από μικρός πως θα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, όπως κάθε γνήσιος Βραζιλιάνος. 

Ερασιτεχνικά για 4 χρόνια και μετά στα... σαλόνια

Ο μικρός Γκάμπριελ άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο με τον τοπικό σύλλογο Αραρουάμα ως αμυντικός χαφ για τέσσερα χρόνια, προτού μετακομίσει στην ομάδα νέων της Σαμπάιο Κορέα το 2017 και μεταβεί λίγο πιο πολύ για να καθιερωθεί ως κεντρικός αμυντικός.

Δεν άργησαν πολύ για να ανακαλύψουν το πλούσιο ταλέντο του και το 2019 ένας σκάουτερ της Βόλτα Ρεντόντα τον πήρε στην Ακαδημία και... αποφοίτησε αμέσως υπογράφοντας στις 27 Ιανουαρίου 2020 το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

«Το 2017 συμμετείχα σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με την ομάδα της πόλης μου, στην Αραρουάμα, στην περιοχή Λάγκος του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ξεχώρισα και κλήθηκα στο τέλος της χρονιάς να κάνω αξιολόγηση στο Sampaio Correa de Saquarema. Όταν έφτασα εκεί, αποφάσισα να παίξω αμυντικός και τα πήγα καλά. Πήγα στην κύρια ομάδα και προπονήθηκα για να αγωνιστώ στη σειρά B1, το 2018. Πήγαμε να παίξουμε εναντίον της Volta Redonda σε ένα προπονητικό παιχνίδι και ο Νέτο Κολούτσι, ο προπονητής κάτω των 20 ετών της Βόλτα Ρεντόντα, με είδε και μου ζήτησε να τον υπογράψω. Μέσα από μια συνεργασία μεταξύ των συλλόγων, πήγα και υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Εκεί δούλεψα και τα πήγαμε καλά. Στη συνέχεια έπαιξα εναλλάξ για τις ομάδες κάτω των 20 ετών και τις επαγγελματικές ομάδες του συλλόγου και αγωνίστηκα στη σειρά Γ για την κορυφαία ομάδα, με προπονητή ακόμα τον Λουιζίνιο Βιεϊρά. Μετά ανέλαβε ο Νέτο και έγινα ο βασικός. Είμαι πολύ ευγνώμων για όλα», ανέφερε τότε.

Το next best thing και συμπαίκτης άσου της Μπαρτσελόνα

Η Βόλτα Ρεντόντα είναι γνωστό για το ότι συχνά ανακαλύπτει καλούς παίκτες σε εθνικό επίπεδο, όπως ο Ντεντέ από την Κρουζέιρο, ο Μαρόνι από την Ατλέτικο Μινέιρο και ο Παντέρα της Μποταφόγκο.

Ο Γκάμπριελ Περέιρα ήταν το next best thing του συλλόγου και έκανε θραύση στο Carioca 2021 και τότε ήθελε να γράψει ιστορία, όπως ο συμπαίκτης του, Ιγκόρ Γκόμες, ο οποίος από την Βόλτα Ρεντόντε, πήγε στη Κοϊμπρα και κατέληξε στην Μπαρτσελόνα.

Κάθε παίκτης ελπίζει να λάμψει, να χτίσει μια ιστορία, να κερδίσει τίτλους, να εδραιωθεί στη Βραζιλία και μετά να πετάξει στην Ευρώπη. Ο Γκάμπριελ Περέιρα μπορεί να είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά τον Αύγουστο του 2020 αποφάσισε να φύγει από τη χώρα του και να πάει στην Πορτογαλία, αγωνιζόμενος στην ομάδα Βιλαφρανγκουένσε της δεύτερης κατηγορίας ως δανεικός με οψιόν αγοράς.  Και εκεί έπεισε τους ανθρώπους του πορτογαλικού συλλόγου και  τη δεύτερη σεζόν κατέληξε να κάνει 46 εμφανίσεις.

Οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας τον είχαν γράψει στο μπλοκάκι τους, αλλά στις 30 Ιανουαρίου 2023, η Ζιλ Βιθέντε κέρδισε την υπογραφή του για 3,5 χρόνια έναντι 650.000 € για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel Pereira (@gp_biel00)

Στην κορυφή της λίστας του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στην Πόρτο

Οι καλές εμφανίσεις του Γκαμπριέλ Περέιρα συνεχίστηκαν και στη Ζιλ Βιθέντε και πριν λίγο καιρό ήταν το πρώτο όνομά στη μεταγραφική λίστα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στην Πόρτο. Η Record τον περασμένο Οκτώβριο έγραψε πως, η ενίσχυση του αμυντικού άξονα είναι προτεραιότητα για την Πόρτο, λαμβάνοντας υπόψη τον τραυματισμό που αφήνει τον Μαρκάνο εκτός επιλογών για το υπόλοιπο της σεζόν και τα σωματικά προβλήματα που συχνά δυσκολεύουν τον Πέπε.

«Η ταχύτητα, το εναέριο παιχνίδι του Γκάμπριελ και όλα τα άλλα προσόντα του είχαν ήδη τραβήξει την προσοχή συλλόγων στην Πορτογαλία και στο εξωτερικό, κάνοντας τον πολύ γνωστό. Εκτός από την Πόρτο θα μπορούσε να εξεταστεί και για την Μπράγκα.

Η Πόρτο, ως αποτέλεσμα των καλών σχέσεων με τη Ζιλ Βιθέντε πήρε το προβάδισμα στη συμφωνία και στόχευσε σε έναν κεντρικό αμυντικό με υψηλές δυνατότητες που είναι ήδη προσαρμοσμένος στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Δεδομένων των οικονομικών περιορισμών, ο τρόπος δανεισμού με δυνατότητα αγοράς δίνει περιθώρια ελιγμών ώστε η οικονομική προσπάθεια τον Ιανουάριο να είναι χαμηλότερη, δίνοντας χρόνο στον παίκτη να προσαρμοστεί και επιτρέποντας την απόκτηση το καλοκαίρι με προϋποθέσεις.

Το σίγουρο είναι ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο θέλει να κλείσει γρήγορα αυτός ο φάκελος για να μπορέσει να ενσωματώσει τον παίκτη και να τον έχει σε θέση να αγωνιστεί μόλις ανοίξουν ξανά οι εγγραφές τον Ιανουάριο», ανέφερε πριν δυο μήνες η πορτογαλική εφημερίδα.

Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του

Ο αμυντικός των 1,89 μέτρων προσφέρει εξαιρετικό timing για να κάνει τάκλιν (ήταν ένας από τους κορυφαίους σε αυτό στο Carioca 2021), τόσο σε καταστάσεις 1vs1 όσο και σε ανάκτηση βάθους. Επιπλέον, έχει μια ιδιότητα που εκτιμάται ιδιαίτερα στο υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου: την ικανότητα να «αφοπλίζει στήνοντας», δηλαδή να ανακτά την μπάλα και να ξεκινά την επιθετική μετάβαση της ομάδας του.

Με τη μπάλα, οι κύριες αρετές του Γκάμπριελ Περέιρα είναι η ικανότητα να κάνει πάσες που εξαλείφουν την πίεση, καθώς και μεγάλες διαγώνιες, να διαφοροποιούν τους διαδρόμους και να βρίσκουν τους εξωτερικούς σε σχέση 1x1. Εκτός από την ποιότητα των πασών του, αξιοσημείωτη είναι η λειτουργική του αμφιδεξιότητα, δηλαδή η ικανότητά του να εκτελεί κινήσεις και με τα δύο πόδια.

Ωστόσο, ένα σημείο που πρέπει να βελτιωθεί στο παιχνίδι του θα ήταν η «αίσθηση του επείγοντος», όπου σε όχι και τόσο κατάλληλες στιγμές επιλέγει πιο ριψοκίνδυνες αποφάσεις αντί για πιο συμβατικές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel Pereira (@gp_biel00)

Η πίστη στο Θεό

Ο Γκάμπριελ Περέιρα σε λίγο καιρό περιμένει το πρώτο του παιδί και έχει μεγάλη πίστη στο Θεό και σε όλα αναφέρεται σε Αυτόν.

«Μέσα από Αυτόν και για Εκείνον είναι όλα τα πράγματα», έγραψε σε μια από τις αναρτήσεις του στο Instagram.

«Αφιερώστε στον Κύριο ό,τι κάνετε και τα σχέδιά σας θα είναι επιτυχημένα», είχε ποστάρει σε μια άλλη, ενώ είχε «ανεβάσει» και ένα απόσπασμα από τους Ψαλμούς.

«Ο Κύριος είναι η δύναμή μου και η ασπίδα μου.
Η καρδιά μου εμπιστεύεται σε Αυτόν και λαμβάνω βοήθεια από Αυτόν.
Η καρδιά μου χαίρεται από χαρά,
και με το τραγούδι μου θα τον ευχαριστήσω (Ψαλμοί 28-7)».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel Pereira (@gp_biel00)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriel Pereira (@gp_biel00)

Μετά το τέλος μιας σεζόν στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Ζιλ Βιθέντε έγραψε στα social media:

«Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θεό που με κράτησε και με προστάτεψε από κάθε κακό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και που μου επέτρεψε να φτάσω στο 1ο πρωτάθλημα, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν μαζί μου εκείνη τη στιγμή, που με έκαναν καλύτερος άνθρωπος και επίσης που τον έκανα να εξελιχθεί ως αθλητής. Τώρα πρέπει να συνεχίσω να εργάζομαι και να εκπληρώνω τις υποσχέσεις του Θεού στη ζωή μου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags