Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Ο Νο1 στη λίστα του ΠΑΟΚ στο... στόχαστρο του Ολυμπιακού - Θέλει να έρθει πρώτη φορά στην Ευρώπη!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-02 15:00:00

Ο Νο1 στη λίστα του ΠΑΟΚ στο... στόχαστρο του Ολυμπιακού - 5 εκατ. για να έρθει πρώτη φορά στην Ευρώπη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Νο1 στη λίστα του ΠΑΟΚ στο... στόχαστρο του Ολυμπιακού - 5 εκατ. για να έρθει πρώτη φορά στην Ευρώπη!

"Τρέχουν" οι μεταγραφές στο Λιμάνι, αλλάζει όλο το ρόστερ. Μετά τους Ζέλσον Μαρτίνς και Φραν Ναβάρo οι Πειραιώτες συνεχίζουν με ταχύτατους ρυθμούς για τις επόμενες κινήσεις τους που θα αφορούν την άμυνα και τη μεσαία γραμμή κυρίως, ενώ υπάρχουν σκέψεις για την απόκτηση ενός ακόμη εξτρέμ κι ενός ακόμη επιθετικού...

Η ιστορική Σάντος, η δεύτερη σε πρωταθλήματα πίσω από την Παλμέιρας με οκτώ κατακτήσεις, υποβιβάστηκε εδώ και λίγο καιρό στη δεύτερη κατηγορία τού βραζιλιάνικου πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όπως γίνεται αντιληπτό η Σάντος, τουλάχιστον για τη σεζόν που έρχεται, θα περάσει σε μια άλλη φάση - Μια φάση που θα προσπαθήσει να αποχωριστεί κάποια βαριά συμβόλαια ώστε, με οικονομικό εξορθολογισμό, να βάλει τις βάσεις για να επιστρέψει ξανά στη μεγάλη κατηγορία. Κι εδώ είναι που έχουν ενδιαφέρον οι περιπτώσεις κάποιων ποδοσφαιριστών της, καθώς ήδη με τον Ολυμπιακό έχει συνδεθεί το όνομα του Μάρκος Λεονάρντο, αλλά  και με τον ΠΑΟΚ εκείνο του Τζεφερσον Σοτέλδο!

Ο Μάρκος Λεονάρντο, για να συνεχίζουμε με τον Ολυμπιακό, είναι επιθετικός, 20 ετών, διεθνής με τις μικρές εθνικές της Βραζιλίας, με market value στα 25 εκατ. ευρώ (μέσα σε λίγους μήνες πήρε αύξηση 8 εκατ. ευρώ!). Το περασμένο καλοκαίρι τον ήθελε η Ρόμα, λογικά θα έρθει φέτος στην Ευρώπη αλλά πολύ-πολύ δύσκολα στην Ελλάδα.

Είναι αυτό που θα λέγαμε τερατάκι, με δυνατά πατήματα και σκοράρει πολύ - Φέτος είχε 21 γκολ και 4 ασίστ με τη φανέλα της Σάντος, μια ομάδα μάλιστα που υποβιβάστηκε!

Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από το ρόστερ της Σάντος που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι ήδη έχει γραφτεί στο ρεπορτάζ το όνομα του επιθετικού Μάρκος Λεονάρντο και του στόπερ Ζοακίμ;  Σίγουρα ναι, με δεδομένο μάλιστα ότι το πορτογαλικό μοντέλο που υπάρχει σε Ολυμπιακό (Καρβαλιάλ, Πέδρο Άλβες) και Νότιγχαμ Φόρεστ (Νούνο Εσπίριτο) αλλά και η παρουσία τής Ρίο Άβε στο δίκτυο ομάδων του Βαγγέλη Μαρινάκη, δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Γέφερσον Σοτέλδο: Η περίπτωσή του είχε συνδεθεί το καλοκαίρι του 2022 με τον ΠΑΟΚ και δεν το έκρυψαν στην Τούμπα πως ήταν Νο1 στη μεταγραφική τους λίστα για αρκετό καιρό. Είναι 26 ετών, διεθνής Βενεζουελάνος εξτρέμ που παίζει δεξιά και αριστερά, με market value στα 5 εκατ. ευρώ και θέλει να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει μπάλα. Καλή διαγώνια κίνηση, σέντρες αλλά όχι πολύ δυνατός στο σκοράρισμα - Μόνο φέτος, σε ομάδα που υποβιβάστηκε κιόλας, πιστώθηκε 21 γκολ.

Ζαν Λούκας: Βραζιλιάνος, 25 ετών, με θητεία στη Γαλλία από το 2019 (Λιόν, Μονακό), που βρέθηκε στη Σάντος για να δώσει ξανά ώθηση στην καριέρα του. Παίζει στις θεσεις 6 και 8, έχει πολύ καλή σωματοδομή, καταπίνει χιλιόμετρα, είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα, και έχει market value στα 5 εκατ. ευρώ.

Νονάτο: Εξαιρετική περίπτωση, αν και στην πρώτη του θητεία στην Ευρώπη για τη Λουντογκόρετς, δεν τα πήγε καλά - Η βουλγαρικη ομάδα έχει εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ στη Βραζιλία πάντως. Επέστρεψε στη Σάντος για να πάρει φόρα, παίζει στις θέσεις 6,8,10 και έχει market value στα 2 εκατ. ευρώ.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνας ο επόμενος στον Ολυμπιακό μετά τον Μαρτίνς - Ραντεβού με Μαρινάκη - Υπογράφει συμβόλαιο 800.000!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags