Η ιστορία ενός γεννημένου ηγέτη, ιδιοκτήτη του περιβραχιόνιου σε όλες τις ομάδες στις οποίες συμμετείχε. O εγγονός του Μάριο Γουίλσον και ο νόμιμος κληρονόμος του Old Captain.

Ο Μάριο Γουίλσον ήταν ένας θρύλος για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, καθώς τη σεζόν 1975-76 έγινε ο πρώτος Πορτογάλος προπονητής που έγινε εθνικός πρωταθλητής με την Μπενφίκα.

Μπήκε στην ιστορία του «κόκκινου» συλλόγου και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου όχι μόνο λόγω του τίτλου που κατέκτησε, αλλά και λόγω της πιο διάσημης φράσης του. «Όποιος προπονητής πάει στην Μπενφίκα κινδυνεύει πάντα να γίνει πρωταθλητής», είχε πει τότε ο «γερο-καπετάνιος (old captain)», όπως ήταν το παρατσούκλι του.

Ο κολλητός φίλος του Εουσέμπιο είχε μια κόρη την Άνα που έγινε Μις Πορτογαλία το 1982 και τώρα ο εγγονός του, Μπρούνο Γουίλσον, γεννημένος το 1996, συνεχίζει την ποδοσφαιρική ιστορία της οικογένειας. Ο Μάριο Γουίλσον πέθανε στις 3 Οκτωβρίου 2016, σε ηλικία 86 ετών και ο εγγονός έχει πάντα τον παππού μαζί του, αφού τον «χτύπησε» τατουάζ στο δεξί του μπράτσο.

Τα γονίδια από τον παππού

Γεννημένος στις 27 Δεκεμβρίου 1996, ο Μπρούνο Ρικάρντο Βαλντέζ Γουίλσον, έχοντας τα γονίδια ενός πρώην σπουδαίου παίκτη και προπονητή του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, του παππού του, ξεκίνησε την καριέρα του στην Οέιρας, έχοντας επίσης παίξει για την Μπενφίκα, πριν μετακομίσει στη Σπόρτινγκ τη σεζόν 2004-05.

Στα «λιοντάρια» ο Μπρούνο ήταν από τις μεγάλες υποσχέσεις του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, βασικός και αρχηγός της αμυντικής τετράδας. Στη Σπόρτινγκ, ο 16χρονος τότε, είχε καθιερωθεί ως μια από τις φιγούρες του πρασινολευκού σχήματος, κερδίζοντας έξι συμμετοχές κάτω των 16 ετών και υπογράφοντας μάλιστα επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ.

Το πήγαινε - έλα στην Μπράγκα

Στις 3 Ιανουαρίου 2016, ο Γουίλσον υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Μπράγκα και τρία χρόνια αργότερα υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Τοντέλα, με την Braga να διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη. Μάλιστα, επέστρεψε στο Estádio Municipal de Braga στις 31 Ιανουαρίου 2020, συμφωνώντας σε τριετές συμβόλαιο με οψιόν για τρεις επιπλέον σεζόν και από τις 22 Ιουνίου 2021 εντάχθηκε στην Βιζέλα υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Στα 27 του χρόνια έχει φύγει μια φορά από την πατρίδα του παίζοντας ως δανεικός στην ισπανική Τενερίφη στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020-21. Πλέον, ίσως γίνει κάτοικος Ελλάδας.

Ένα αφεντικό της άμυνας

Ο Μπρούνο Γουίλσον είναι ένας κεντρικός αμυντικός που βλέπει τον εαυτό του ως το πραγματικό αφεντικό της άμυνας, καθώς έχει χαρακτηριστικά που τον καθιστούν φυσικό ηγέτη της αμυντικής τετράδας. Πολύ δύσκολο να νικηθεί στον αέρα ή στο χορτάρι, ο Μπρούνο Γουίλσον έχει τεράστια ευφυΐα θέσης και εξαιρετικά εξελιγμένη τεχνική ποιότητα, καθιστώντας τον έναν κεντρικό αμυντικό που ξέρει πώς να παίζει με διακριτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακασέτας και άλλοι 6 στη λίστα Τερίμ - Τεράστιο όνομα από Ατλέτικο - Χαφ των 17 εκατομμυρίων! (ΒΙΝΤΕΟ)