Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: Περασμένα, ξεχασμένα - Φορτσάτος στη νέα εποχή ο ΠΑΟ - Δυναμικό ξεκίνημα Τερίμ με δύο γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-03 22:54:00

Περασμένα, ξεχασμένα - Φορτσάτος στη νέα εποχή ο ΠΑΟ - Δυναμικό ξεκίνημα Τερίμ με δύο γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Περασμένα, ξεχασμένα - Φορτσάτος στη νέα εποχή ο ΠΑΟ - Δυναμικό ξεκίνημα Τερίμ με δύο γκολάρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο εντυπωσιακά γκολ από Ιωαννίδη και Βιλένα "υπέγραψαν" το νικηφόρο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο οποίος παρουσίασε καλή απόδοση και νίκησε άνετα με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με το... δεξί ξεκίνησε ο Φατίχ Τερίμ τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, καθώς οι Πράσινοι πήραν τη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμειναν σε απόσταση βολής (-1) από την κορυφή, στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο 25' και ο Βιλένα πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν (48'), διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Συνολικά οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν επιθετικοί στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες (είχαν και δοκάρι με τον Βαγιαννίδη), ενώ μετά το δεύτερο γκολ έριξαν ρυθμό και έκαναν διαχείριση.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, κερδίζοντας ηρεμία και χρόνο, προκειμένου να προετοιμαστεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τα ματς που ακολουθούν, με Παναιτωλικό (7/1) στο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακό (10/1) στο Κύπελλο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Φατίχ Τερίμ εφάρμοσε σύστημα 4-2-3-1, επαναφέροντας τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Οι Γεντβάι και Αράο αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Βαγιαννίδη δεξιά στην άμυνα και τον Μλαντένοβιτς αριστερά. Ο Πέρεθ έπαιξε τον ρόλο του αμυντικού χαφ, με τον Βιλένα στο "8" και τον Μπερνάν "10άρι". Οι Αϊτόρ, Μαντσίνι κινήθηκαν στα άκρα και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο ΠΑΣ Γιάννινα του Μιχάλη Γρηγορίου. Οι Ηπειρώτες ξεκίνησαν με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Σόρια (δεξιά), Τσαούση (αριστερά) στα δύο άκρα της άμυνας και στόπερ τους Μπακαδήμα, Μπορταγκαράι. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Καραχάλιος, Ριένστρα και Τζίνο, με τους Ροσέρο, Παμλίδη στις πτέρυγες και τον Μπαλάν στην κορυφή της επίθεσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ στα πρώτα 15 λεπτά αν δεν έβρισκαν μπροστά τους τον εξαιρετικό Κλέιμαν. Ο γκολκίπερ έκανε σειρά επεμβάσεων, μπλοκάροντας την μπάλα σε σουτ των Αϊτόρ (8'), Ιωαννίδη (10') και απομακρύνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ μετά από φαλτσαριστό σουτ του Μαντσίνι (13'). Στο 15' ο Μπερνάρ έκανε εντυπωσιακή ενέργεια με δύο ντρίμπλες και σέρβιρε στον Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, όμως αυτή τη φορά ο Μπακαδήμας έσωσε τον ΠΑΣ, βάζοντας καθοριστική προβολή. Στο 17' ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά τα αντίπαλα καρέ, με τον Παμλίδη να σουτάρει δυνατά και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για περίπου 10 λεπτά, αφού ο ΠΑΣ βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει το ματς μετά το δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Εντούτοις, η ποιότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής του Τριφυλλιού έκανε τη διαφορά και έφερε το πρώτο γκολ του αγώνα. Στο 25' ο Μπερνάρ πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα για τον Ιωαννίδη και αυτός, αφού έκανε μία προσποίηση, "κεραυνοβόλησε" τον Κλέιμαν με δυνατό σουτ δεξί σουτ, που κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ, για το 1-0 του Παναθηναϊκού και το παρθενικό γκολ της ομάδας στην εποχή Τερίμ.

Στο 29' ο Κλέιμαν μπλόκαρε δυνατό σουτ του Μαντσίνι και στο 35' ο Παναθηναϊκός είχε διπλή ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο Βαγιαννίδης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με ευθύβολο δεξί σουτ και στην επαναφορά ο Αράο πήρε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μεν, υπό ασφυκτική πίεση δε, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς η ομάδα του Φατίχ Τερίμ βρήκε δεύτερο γκολ από νωρίς. Στο 48' ο Μλαντένοβιτς έστρωσε με το κεφάλι στον Βιλένα προτού ο Ολλανδός πετύχει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, με εντυπωσιακό δεξί εναέριο βολέ!

Στο 53' ο Ροσέρο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ ο ΠΑΣ.

Ο Παναθηναϊκός χαμήλωσε ρυθμό, ο ΠΑΣ δεν έμοιαζε ικανός να αντιδράσει και το ματς "έσβησε" μετά το 60', λεπτό στο οποίο ο Αϊτόρ είχε την ευκαιρία να σκοράρει για τους Πράσινους, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με σουτ στην κίνηση.

Στο 88' ο Αράο γλίτωσε τον Παναθηναϊκό με καθοριστικό τάκλιν στην μπάλα σε τετ α τετ του Γκάρο απέναντι στον Μπρινιόλι και στο 90+3' ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε αριστερό "κεραυνό" του Λεό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μαντσίνι (62’ Τσέριν), Μπερνάρ (61’ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (69’ Λεό Μπαπτίστ), Τζίνο, Παμλίδης (79’ Τζήμας), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Μπάλαν (69’ Κόντε). 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags