Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Ντεσπόντοφ του 100% κάνει πλάκα στην Ελλάδα - Ούτε με τις απουσίες δεν… ασχολείται πλέον ο Λουτσέσκου!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-03 23:37:00

Ο Ντεσπόντοφ του 100% κάνει πλάκα στην Ελλάδα - Ούτε με τις απουσίες δεν… ασχολείται πλέον ο Λουτσέσκου!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Η παρουσία του Μπάμπα και το κρίσιμο ντέρμπι με Άρη! Ο ΠΑΟΚ διέλυσε και τον ΟΦΗ, με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να είναι καταλυτικός, τον Μπάμπα να συμβάλλει σε όλες τις πλευρές του γηπέδου και τις αλλαγές του Λουτσέσκου να πετυχαίνουν σε ακόμη ένα παιχνίδι.

Αν ισχύει το ρητό που λέει ότι είναι εύκολο να πατήσεις στην κορυφή, αλλά δύσκολο να μείνεις σε αυτή τότε ο ΠΑΟΚ πέρασε το τεστ με απόλυτη επιτυχία καθώς συνέτριψε και τον ΟΦΗ με νέα 4άρα στο πρώτο ματς του 2024. Ο Δικέφαλος έμοιαζε να ζορίζεται, αλλά είχε φύλακα - άγγελο τον Κίριλ Ντεσπόντοφ που ήταν υπέροχος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε τον Μάρκος Αντόνιο να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα και τον Μπράντον Τόμας να σκοράρει ερχόμενος από τον πάγκο και πλέον η προσοχή όλων είναι στο ντέρμπι με τον Άρη, με το κλίμα να είναι ευχάριστο.

Ντεσπόντοφ να τον... πιεις στο ποτήρι και ο Μπάμπα που ευτυχώς μένει Ελλάδα!

«Κάθε παίκτης χρειάζεται χρόνο, δουλεύω πάρα πολύ στις προπονήσεις και τα παιχνίδια για να ενσωματωθώ καλύτερα στην ομάδα. Δεν είμαι καν στο 50-60% από αυτά που έχω να δώσω στην ομάδα». Αυτά είχε δηλώσει ο Κίριλ Ντεσπόντοφ πριν το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και από εκείνο το ματς και μετά είναι στο 100% και πετάει φωτιές!

Ο Βούλγαρος κόντρα σε Αστέρα, Κηφισιά και ΟΦΗ μετράει 4 γκολ και 6 ασίστ δείχνοντας ότι πλησιάζει στα κανονικά κυβικά του. Ο Ντεσπόντοφ και απόψε ήταν σπουδαίος και ουσιαστικά αυτός έβγαλε από τη δύσκολη θέση το Δικέφαλο, καθώς άνοιξε το σκορ ενώ λίγο πριν είχε κερδίσει και το πέναλτι στο οποίο είχε αστοχήσει ο Σβαμπ. Δικαίως τα φώτα θα πέσουν ξανά πάνω στον MVP, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την εξαιρετική εμφάνιση του Μπάμπα.

Ο αριστερός μπακ του Δικέφαλου γύρισε στη Θεσσαλονίκη, με τον Λουτσέσκου να ανάβει το πράσινο φως για τον ερχομό του. Ο Ρουμάνος όταν συμφωνούσε για τον παίκτη, οραματιζόταν ακριβώς όσα κάνει ο Γκανέζος. Δηλαδή, σε αυτόν έχει βρει το φοβερό συνδυασμό ανασταλτικής ικανότητας και δημιουργίας στο τελευταίο μισό που τόσο πολύ θέλει.

Ο Μπάμπα έμεινε τελικά εκτός κλήσεων της εθνικής της χώρας του για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στην Ακτή Ελεφαντοστού και τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν στον ΠΑΟΚ. Κι αυτό, γιατί είναι σε τέτοια κατάσταση ο 29χρονος άσος που είναι αναντικατάστατος.

Τα γκολ από τις αλλαγές του και το ντέρμπι με τον Άρη που θα κρίνει πολλά!

Ο ΠΑΟΚ είχε προβάδισμα δύο τερμάτων να υπερασπιστεί στο δεύτερο μέρος και όλα έδειχνναν ότι οι Θεσσαλονικείς θα έριχναν ταχύτητα και θα εστίαζαν στην προφύλαξη των καρέ τους. Αυτό το πέτυχαν ξανά, με τον Κοτάρσκι να είναι έτοιμος όποτε χρειάστηκε αλλά το σημαντικό είναι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 4-0. Κι αυτό πιστώνεται στην ''τρέλα'' των αναπληρωματικών να σκοράρουν, δείγμα του τρομερού κλίματος εντός ομάδας.

Ο Μάρκος Αντόνιο πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με το Δικέφαλο στο στήθος και έστειλε μήνυμα στον προπονητή του ενόψει συνέχειας. Το τέταρτο γκολ σημείωσε ο δραστήριος Μπράντον Τόμας, ο οποίος πήρε τη θέση του Σαμάτα. Ο Αφρικανός φορ του ΠΑΟΚ, όπως και ο Εκόνγκ θα είναι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής όμως η απουσία τους δε φαίνεται αρκετή για να κοστίσει στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Λουτσέσκου.

Και τώρα τι για τον ΠΑΟΚ; Πλέον, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο σπουδαίο ματς με τον συμπολίτη Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο ασπρόμαυρο ''στρατόπεδο'' υπάρχει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Ο στόχος είναι ο ΠΑΟΚ να μην ξαναπέσει από την 1η θέση μέχρι το φινάλε της σεζόν και στο ντέρμπι με τους κιτρινόμαυρους το τρίποντο είναι μονόδρομος!
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασταμάτητος στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, κοντά ΑΕΚ και ΠΑΟ - Έμεινε πίσω ο Ολυμπιακός - Ντερμπάρες την Κυριακή
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags