Facebook Pixel Μπάρκας για μεγάλη ελληνική ομάδα - "Άκυρο" το +1 στο συμβόλαιο με Ουτρέχτη - Έλληνας αμυντικός για ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-06 20:01:00

Μπάρκας για μεγάλη ελληνική ομάδα - "Άκυρο" το +1 στο συμβόλαιο με Ουτρέχτη - Έλληνας αμυντικός για ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη

Επιστρέφει μόνο για να είναι Νο1 ο Έλληνας τερματοφύλακας. Ποιος σύλλογος του Big-4 παρακολουθεί τον υψηλόσωμο κίπερ, τι ισχύει με το συμβόλαιο του και το όνομα-έκπληξη που εξετάζει η Ένωση για πλάγιο μπακ.

Η ΑΕΚ τσεκάρει τους διαθέσιμους παίκτες στην αγορά, προκειμένου να προχωρήσει στη μεταγραφή πλάγιου μπακ τον προσεχή Ιανουάριο. Πέραν του αριστερού μπακ, που θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα αποκτηθεί εξαιτίας της απουσίας Χατζισαφί και Μοχαμάντι (θα παίξουν στο Κύπελλο Ασίας με το Ιράν), το τελευταίο διάστημα ακούγεται πως η Ένωση θα κινηθεί για δεξιό οπισθοφύλακα.

Στο προσκήνιο υπάρχει μία ιδιαιτέρως ελκυστική περίπτωση, αν και φαντάζει πολύ πιο πιθανό να αποτελέσει ρεαλιστικό στόχο το προσεχές καλοκαίρι και όχι τον Ιανουάριο. Ο λόγος για τον Τζορτζ Μπάλντοκ!

Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας δεξιός μπακ αρέσει πολύ στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι τον παραρακολουθούν στενά, με δεδομένο ότι το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ο Μπάλντοκ μετρά 8 συμμετοχές στην Premier League (με 2 ασίστ) τη φετινή σεζόν και ουσιαστικά δίνει... εξετάσεις, αφού οι άνθρωποι της Σέφιλντ δεν έχουν αποφασίσει αν θέλουν να τον ανανεώσουν. Φυσικά στην υπόθεση θα παίξει ρόλο και η επιθυμία του ίδιου του παίκτη, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Αφενός η Σέφιλντ βρίσκεται στην "ουρά" της βαθμολογίας άρα είναι πολύ πιθανό να υποβιβαστεί και αφετέρου ο 30χρονος άσος είναι μεταξύ των χαμηλότερα αμειβόμενων παικτών της Premier League, λαμβάνοντας περίπου 10.000 λίρες εβδομαδιαίως.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα ήθελαν να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό στο ρόστερ, άρα δεν τους αφήνει αδιάφορους ένας εν ενεργεία διεθνής Έλληνας που ταυτόχρονα έχει την ποιότητα να αποτελέσει τον βασικό δεξιό μπακ της ομάδας, όπως είναι ο Μπάλντοκ. Μένει να μάθουμε αν οι Κιτρινόμαυροι θα εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του ώστε να τον "χτυπήσουν" τον Ιανουάριο ή αν οι όποιες εξελίξεις θα μετατεθούν για το καλοκαίρι.



"Παίζει" και η επιστροφή Μπάρκα για ΑΕΚ

Μία πληροφορία που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά τις σκέψεις που φέρονται να υπάρχουν στην ΑΕΚ για επαναπατρισμό του Βασίλη Μπάρκα!

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, κάθε ποιοτικός Έλληνας παίκτης βρίσκεται στα "ραντάρ" των Κιτρινόμαυρων, με την εξαιρετική σεζόν που διανύει ο Μπάρκας να μην περνά απαρατήρητη. Ο πρώην άσος της Ένωσης θυμίζει ξανά τον παλιό καλό εαυτό του στην Ουτρέχτη, μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα στη Σέλτικ, που πήγε την καριέρα -και την ψυχολογία του- αρκετά πίσω.

Οι αριθμοί δεν λένε την απόλυτη αλήθεια για τον 29χρονο τερματοφύλακα. Φέτος έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του 2 φορές σε ματς, στατιστικό που δεν εντυπωσιάζει. Όποιος όμως παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Eredivisie, γνωρίζει πως ο Μπάρκας έχει κάνει σωρεία σπουδαίων επεμβάσεων, σε βαθμό που τα 23 γκολ που έχει δεχθεί ο ίδιος (26 συνολικά έχει "φάει" η Ουτρέχτη) φαντάζουν εξαιρετική επίδοση για μία ασταθέστατη αμυντικά ομάδα!

Όπως ο Μπάλντοκ, έτσι και ο Μπάρκας έχει συμβόλαιο σε ισχύ έως το καλοκαίρι του 2024, με τη βασική διαφορά να έγκειται στο ότι η Ουτρέχτη διατηρεί οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Ο Στάνκοβιτς δεν κάνει άσχημη σεζόν αλλά παράλληλα δεν αποτελεί "εγγύηση", την ώρα που ο Αθανασιάδης βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Αμφότεροι έκαναν σοβαρά λάθη στα ματς του Europa League (ο Στάνκοβιτς με Μαρσέιγ, ο Αθανασιάδης με Άγιαξ), παίζοντας καθοριστικό ρόλο στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ΑΕΚ. Η κίνηση για την απόκτηση τερματοφύλακα μοιάζει πιθανό σενάριο εν όψει του καλοκαιριού και ο Μπάρκας θα εξεταστεί σοβαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συμφωνία για πώληση μεγάλης ελληνικής ομάδας - Πέφτουν υπογραφές για deal 80 εκατομμυρίων"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags