Facebook Pixel Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός: Με την ψυχή στο... στόμα και λυτρωτή Σπόραρ ο ΠΑΟ - Έρχεται... Γολγοθάς ντέρμπι για τους Πράσινους (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-07 19:03:00

Με την ψυχή στο... στόμα και λυτρωτή Σπόραρ ο ΠΑΟ - Σωτήρας ο Λοντίγκιν στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Με την ψυχή στο... στόμα και λυτρωτή Σπόραρ ο ΠΑΟ - Σωτήρας ο Λοντίγκιν στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Έστω και δύσκολα το Τριφύλλι πήρε τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου και πλέον πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, για το Κύπελλο και την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός: Δεύτερη σερί νίκη στο 2024 για τους Πράσινους που μετά του ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησαν και της ομάδας του Αγρινίου με 2-1 και παράλληλα ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας περιμένοντας πλέον τα αποτελέσματα των σημερινών ντέρμπι. Το Τριφύλλι δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα, όμως η κίνηση του Φατίχ Τερίμ να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σπόραρ, που σημείωσε και τα δύο γκολ, μαζί με την αλλαγή συστήματος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Πλέον το σύνολο του Τούρκου τεχνικού έχει μπροστά του έναν… Γολγοθά μιας και ακολουθεί το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, Τετάρτη (10/1), για το Κύπελλο, ενώ μετά αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στην OPAP Arena για το πρωτάθλημα, παιχνίδια πάντως που πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία.

Το ματς:

Ο αγώνας στη Λεωφόρο θα ξεκινήσει με τους Πράσινους να θέλουν να βρουν νωρίς το τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα, με την πρώτη τους ευκαιρία να χάνεται στο 2’. Ο Βαγιαννίδης θα κάνει τη σέντρα, από δεξιά, με τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.Οι φιλοξενούμενοι θα «απαντήσουν» και θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ εννιά λεπτά μετά. Πιο συκγκεκριμένα στο 11’, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακή απομάκρυνση των αμυντικών του Τριφυλλιού, ο Μαυρίας θα πιάσει το απευθείας σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα θα φύγει ελάχιστα μακριά από το κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 14’ ήταν η σειρά των παικτών του Τερίμ να απειλήσουν. Ο Ιωαννίδης άνοιξε ωραία, αριστερά στον Τζούρισιτς, που έκανε το γύρισμα, τον Μαντσίνι να μπαίνει στην φάση, όμως την προσπάθεια που θα κάνει να κοντράρει και τον Καπίνο να μπλοκάρει. Στο 24’ οι Πράσινοι θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, με πανέξυπνη κομπίνα, ο Χουάνκαρ θα κάνει το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, με τον Βαγιαννίδη στο δεύτερο δοκάρι να κάνει μόνος του την προβολή, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 35’ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν ξανά, όταν ο Μαντσίνι, μετά από πάσα του Βαγιαννίδη, θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά χωρίς να βρίσκει στόχο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φατίχ Τερίμ θα αποφασίσει να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σπόραρ, στο πλάι του Ιωαννίδη αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα του Τριφυλλιού σε 4-4-2, με στόχο να πιέσει ακόμα περισσότερα την άμυνα των φιλοξενούμενων. Η συγκεκριμένη κίνηση μάλιστα θα έχει μάλιστα άμεσα αποτελέσματα, μιας και στο 51’ οι Πράσινοι θα καταφέρουν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Αϊτόρ θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να φτάνει στον Χουάνκαρ, με τον Ισπανό να κάνει το γέμισμα και τον Σπόραρ με κεφαλιά να κάνει το 1-0. Μετά το γκολ το Τριφύλλι θα συνεχίσει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, όμως χωρίς να δημιουργεί φάσεις μπροστά στην εστία του Καπίνο, την ίδια στιγμή που όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν τις γραμμές της άμυνάς τους, θέλοντας να πιέσουν.

Στο 75' μάλιστα ο Παναιτωλικός θα φτάσει πολύ κοντά στο να ισοφαρίσει, όταν μετά από υπέροχη σέντρα που θα γίνει από τα δεξιά, ο Ζοάο Πέδρο θα νικήσει τον Γεντβάι στον αέρα και θα πάρει την κεφαλιά, όμως τον Λοντίγκιν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά οι παίκτες του Τερίμ θα "απαντήσουν" στις ευκαιρίες, με τον Τζούρισιτς να βγαίνει απέναντι στον Καπίνο, όμως το σουτ του Σέρβου θα σταματήσει στο δοκάρι, με το 1-0 να παραμένει. Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν ξανά κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Σπόραρ να δέχεται την πάσα από τον Μπερνάρ και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Καπίνο και πάλι να αποκρούει.

Ότι όμως δεν έκανε εκεί ο Σλοβένος θα το πετύχει στην επόμενη φάση της αναμέτρησης, με τον Τζούρισιτς να βρίσκει τον Σπόραρ, μέσα στην περιοχή, και τον έμπειρο φορ να σουτάρει από πλάγια θέση κάνοντας το 2-0. Οι Αγρινιώτες θα απαντήσουν άμεσα με τον Μπελεβώνη να πασάρει τον Σενκέλια και τον τελευταίο να σουτάρει μετά από πολύ ωραία κίνηση, νικώντας τον Λοντίγκιν και κάνοντας το 2-1, μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά σε... θρίλερ. Στο 90+5' οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον σκόρερ να εκτελεί απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά τον τερματοφύλακα των Πρασίνων να αποκρούει και να κρατάει τη νίκη για την ομάδα του.

Σκόρερ:  51’, 89' Σπόραρ - 90+1' Σενκέλια

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Γεντβάι, Αράο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (90' Φικάι), Ζέκα, Τσέριν, Βιλένα (46’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (46’ Σπόραρ), Τζούρισιτς (90' Γερεμέγιεφ), Ιωαννίδης (75' Μπερνάρ).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας (78' Μπελεβώνης), Πέρες (62’ Ντουάρτε), Μπαλντασάρα (73' Tσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (62’ Ζοάο Πέδρο), Λιάβας, Σενγκέλια, Καρέλης (62’ Χουάνπι).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags