Facebook Pixel Άρης - ΠΑΟΚ: Εφιάλτης του ΠΑΟΚ ο Μάντζιος, πω πω ένας Ζουλ - "Έγκλημα" Λουτσέσκου με "Nτέλια" - Πόσο ακόμα… Βιεϊρίνια;
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-07 22:49:00

Εφιάλτης του ΠΑΟΚ ο Μάντζιος, πω πω ένας Ζουλ - "Έγκλημα" Λουτσέσκου με "Nτέλια" - Πόσο ακόμα… Βιεϊρίνια;

του Λάζαρου Γεωργίδη

Η μάχη των πάγκων κρίθηκε με εμφατικό τρόπο! Τεράστια νίκη του Άρη στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλήρωσε τα χοντρά λάθη του προπονητή του και το μαεστρικό στήσιμο του Μάντζιου.

Αν ήταν να την πάθει, θα την πάθαινε από τον Άρη ο ΠΑΟΚ. Το υποψιαζόμασταν όλοι και τελικά συνέβη, με τον Άκη Μάντζιο να βγαίνει νικητής στη ''σκακιέρα'' των προπονητών και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει μια κακή βραδιά μετά από μήνες ολόκληρους. Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για πρόβλημα ενέργειας και δεν έχει άδικο. Οι παίκτες των ''κιτρινόμαυρων'' σαν να το 'θελαν περισσότερο, να διψούσαν παραπάνω για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τελικά πήραν ''χρυσό'' τρίποντο με σκόρερ δύο ποδοσφαιριστές που δεν έθελξαν με την απόδοσή τους: τους Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο. Ο Δικέφαλος από την άλλη, πλήρωσε τις κακές επιλογές όσον αφορά την αρχική 11άδα και με... τόκο.

Το ''έγκλημα'' με Κωνσταντέλια και η ανοιχτή πληγή από τα δεξιά!

Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από 9 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, όπου πήγαινε σκορπούσε τον τρόμο όπως συνηθίζουν να τραγουδούν και οι οπαδοί του αλλά σήμερα είχε στάση «Κλεάνθης Βικελίδης». Πριν δούμε τι έκανε σωστά ο Μάντζιος, ας σταθούμε σε δύο εξόφθαλμες γκάφες του Λουτσέσκου. Η πρώτη ακούει στο ονοματεπώνυμο ''Γιάννης Κωνσταντέλιας''.

Στα τελευταία ματς τα φώτα είχαν πέσει στον ασύλληπτο Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος παρεπιμπτόντως σήμερα ήταν ωσεί παρών, αλλά ο παίκτης που έβγαζε μάτια ήταν ο Κωνσταντέλιας. Ο νεαρός άσος προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο, ώστε να μπει ως game-changer αν χρειαζόταν. Και τελικά αυτό συνέβη. Αλλά σε τέτοιας κρισιμότητας παιχνίδια δεν μπορείς να έχεις τέτοιο ''υπερόπλο'' στις καρέκλες έξω από τη γραμμή του γηπέδου.

Και επειδή ο ''Ντέλιας'' πλέον εξελίσσεται με δαιμονιώδη ταχύτητα, μπήκε ως αλλαγή, έφτιαξε το πρώτο τέρμα, δημιουργούσε καταστάσεις που έφερναν πανικό στον Άρη και παραλίγο να το γυρίσει μόνος του. Για να έρθει, όμως, ο ΠΑΟΚ σε σημείο τέτοιο που να κυνηγά ανατροπές κάτι άλλο έφταιξε.

Εδώ πάμε στο δίδυμο Βιεϊρίνια - Κεντζιόρα. Οι γηπεδούχοι τους ''στόχευσαν'' σε βαθμό τέτοιο που ήταν σαν να λέει ο Μάντζιος: ''έχω βρει τον αδύναμο κρίκο τους''. Ο Μορόν έκανε... περιπάτους στα δεξιά, αμφότερα τα γκολ έχουν έρθει με ευθύνη του διδύμου αυτού και ο Άρης κατέδειξε την ανεπάρκεια της σημερινής άμυνας του συμπολίτη του.

Ο Μάντζιος γίνεται εφιάλτης του ΠΑΟΚ και ο Ζουλ βγαλμένος από όνειρο!

Ο Άρης την έψαχνε εναγωνίως αυτή τη νίκη. Την είχε ανάγκη ως οργανισμός, μετά το κάζο ολκής στην Τρίπολη και ενόψει των αγώνων με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας. Και την πήρε γιατί ο Άκης Μάντζιος έχει βρει τα κουμπιά του ΠΑΟΚ και τον κερδίζει όπως θέλει. Ο Έλληνας κόουτς έπιασε το νήμα από εκεί που το 'χε αφήσει στην πρώτη του θητεία και με μαεστρικό στήσιμο πήρε το ματς.

Με τον μαχητικότατο Μορόν να είναι το σημάδι στην κορυφή της επίθεσης με μακρινές μπαλιές, την άμυνα να... τρώει σίδερα και το κέντρο του να κυριαρχεί. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Ζουλ, ο οποίος έσβησε από το ματς τον Μουργκ, απορρόφησε την πίεση του Δικέφαλου και έμοιαζε... άρχοντας οδηγώντας την ομάδα του στη σπουδαία επικράτηση!
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή στον Ολυμπιακό για ακυρωθέν γκολ Μασούρα και φωνές για πέναλτι - Αποβλήθηκε ο Καραπαπάς! (ΦΩΤΟ) 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags