Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Οριακή η κατάσταση για Ολυμπιακό - Ξανά τα ίδια λάθη, αντίδραση με Ναβάρο - Δεν βγήκε το ρίσκο Καρβαλιάλ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-07 23:52:00

Οριακή η κατάσταση για Ολυμπιακό - Ξανά τα ίδια λάθη, αντίδραση με Ναβάρο - Δεν βγήκε το ρίσκο Καρβαλιάλ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Οριακή η κατάσταση για Ολυμπιακό - Ξανά τα ίδια λάθη, αντίδραση με Ναβάρο - Δεν βγήκε το ρίσκο Καρβαλιάλ!

Αδύναμος κρίκος για ακόμα ένα ματς ο Ορτέγκα. Πού χάθηκε το ματς αγωνιστικά για τους Πειραιώτες, εκτός από τις αποφάσεις της διαιτησίας; Οι επιλογές του προπονητή, οι παίκτες που υστέρησαν και ο το πρώτο ντέρμπι του νεοαποκτηθέντα επιθετικού.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο -8 από την κορυφή μετά την ήττα από την ΑΕΚ, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να έχει κάνει πολύ "στραβό" ξεκίνημα στον πάγκο της ομάδας. Είναι νωρίς για να πούμε ότι το πρωτάθλημα χάθηκε οριστικά, αλλά σίγουρα πλέον τα πράγματα φαντάζουν οριακά για τους Ερυθρόλευκους.

Το ντέρμπι με την Ένωση άφησε πικρή γεύση στους Πειραιώτες, όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά και για το γεγονός ότι μπορούσαν -και άξιζαν- να πάρουν κάτι καλύτερο στο ματς. Αφήνοντας στην άκρη τις αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις και εστιάζοντας στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο και όσο κι αν ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο δεύτερο, δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Για ακόμα μια φορά (το ίδιο συνέβη και με τη Λαμία) οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν άσχημα στο ματς. Αυτή τη φορά απέφυγαν να δεχθούν γκολ από νωρίς όμως την "πάτησαν" στη συνέχεια, με δύο γκολ από στημένες φάσεις. Κόντρα σε μία ομάδα που έχει πάρει πολλά γκολ φέτος από στατικές φάσεις, ο Ολυμπιακός πιάστηκε απροετοίμαστος. Έκανε πολλά εύκολα λάθη στο κέντρο (σε ολόκληρο το 90λεπτο έγιναν πολλά αβίαστα λάθη, σε... εξοργιστικό βαθμό, κάτι που δείχνει έλλειμμα συγκέντρωσης) χάνοντας την μπάλα, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αναγκάζεται να παραχωρεί το ένα κόρνερ μετά το άλλο στην ΑΕΚ. Η ζημιά έγινε δύο φορές μέσα σε έξι λεπτά και έκτοτε η ομάδα του Καρβαλιάλ βρέθηκε αναγκασμένη να... ανέβει ένα βουνό.



Η εικόνα του δεύτερου μέρους είναι αυτή που πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός και να επενδύσει στην αντίδραση που έβγαλε. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου και σε πολλές περιπτώσεις να κλείσουν την ΑΕΚ στα καρέ της, πιέζοντας για την ισοφάριση. Η κίνηση του Αλμέιδα να αποσύρει τον σέντερ φορ του (Γκαρσία) για να βάλει τρίτο χαφ (Γιόνσον) αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο Έσε και ο Καμαρά ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο 45λεπτο, και ο Μασούρας δήλωσε "παρών" πετυχαίνοντας δύο γκολ με εξαιρετικές εκτελέσεις, άσχετα αν το δεύτερο δεν μέτρησε. Ο Ναβάρο άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Ο τρόπος που τραβιέται εκτός περιοχής, ανοίγει χώρους και ψάχνει συνεργασίες με τους συμπαίκτες του είναι εξαιρετικός (φάνηκε και στο γκολ του Μασούρα, όταν συνδυάστηκε υπέροχα με τον Φορτούνη). Μένει να δούμε αν είναι το ίδιο καλός στο τελείωμα των φάσεων, αφού δεν του έχουν παρουσιαστεί καθαρές ευκαιρίες για γκολ στα δύο παιχνίδια που έχει συμμετάσχει.

Ο Καρβαλιάλ πήρε το ρίσκο να ρίξει στο παιχνίδι τον Ζέλσον Μαρτίνς και δεν δικαιώθηκε, αφού φάνηκε πως ο Πορτογάλος είναι ακόμα ανέτοιμος. Ο Ρίτσαρντς προσπάθησε και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, έχοντας μπει στη θέση του Ορτέγκα, ο οποίος απογοήτευσε. Δεν είναι σε καλό "φεγγάρι" ο Αργεντίνος, καθώς ήταν μετριότατος για ακόμα ένα ματς. Αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα από τον Άμραμπατ και αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο στην ερυθρόλευκη άμυνα, δίχως να δίνει το κάτι παραπάνω στην επίθεση από τα αριστερά, όπως κάνει -και έκανε απόψε- ο Ροντινέι στη δεξιά πλευρά. Είναι δεδομένο πως θα δοθούν κι άλλες ευκαιρίες στον Ορτέγκα γιατί δεν γίνεται να μην επενδύσει ο Ολυμπιακός σε παίκτη που έχει φτάσει στο "κατώφλι" της Εθνικής Αργεντινής. Είναι όμως επίσης δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν πολύ περισσότερα από τον Λατινοαμερικάνο μπακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβες Κούγια: "Εντολή να φύγει ο Ολυμπιακός από το γήπεδο - Κλόουν του καταδικασμένου Μελίσσανίδη"! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags