Ο Σαντιάγκο Έσε έγινε κάτοχος του πολωνικού διαβατηρίου και ο Ολυμπιακός τον δήλωσε στη Super League ως κοινοτικό. Ο Εσε είχε ξεκινήσει τη διαδικασία απόκτησης πολωνικού διαβατηρίου από το καλοκαίρι, λόγω της πολωνικής καταγωγής της γιαγιάς του.

Αυτό σημαίνει πως ο Αργεντίνος άσος δεν θα πιάνει πλέον θέση ξένου, κάτι που αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη τόσο για τα μεταγραφικά της ομάδας όσο και για τον καταρτισμό των αποστολών σε κάθε παιχνίδι.

Αφενός ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ξένο ποδοσφαιριστή τον Ιανουάριο εφόσον το επιθυμεί και αφετέρου ο Κάρλος Καρβαλιάλ μπορεί να κάνει πιο άνετα τα πλάνα του για την 20άδα των αγώνων, αφού πλέον δεν θα χρειάζεται να κοπεί άλλος ξένος προκειμένου να χωρέσει ο Έσε.

Αυτή τη στιγμή οι ξένοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι οι Τζάκσον Πορόσο, Ροντινέι, Φρανσίσκο Ορτέγκα, Μάντι Καμαρά, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, αλλά και ο Αλγκασίμ Μπα, ο οποίος αγωνίζεται κατά βάση στη δεύτερη ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ροντινέι έχει κάνει επίσης τα χαρτιά του για να πάρει πορτογαλικό διαβατήριο λόγω της πορτογαλίδας συζύγου, ωστόσο η διαδικασία αυτή αποδεικνύεται χρονοβόρα. Παράλληλα, δεν είναι δεδομένη η παραμονή του Πορόσο στο ρόστερ, άρα πιθανή αποχώρηση του άσου από το Εκουαδόρ μπορεί να αδειάσει μία επιπλέον θέση ξένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αναβάθμιση στην άμυνα του Ολυμπιακού - Έρχεται για βασικός και ηγέτης - Έστειλε 1.5 μήνα εκτός τον Ντιμπάλα"!