Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Δομικό πρόβλημα ο Ολυμπιακός, υπό προθεσμία ο Καρβαλιάλ - Φαβορί πλέον η ΑΕΚ, τετραπλή η χαρά Μελισσανίδη
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-09 10:00:00

Δομικό πρόβλημα ο Ολυμπιακός, υπό προθεσμία ο Καρβαλιάλ - Τετραπλή η χαρά Μελισσανίδη μετά το Καραϊσκάκη

του Ευάγγελου Μίχου
Δομικό πρόβλημα ο Ολυμπιακός, υπό προθεσμία ο Καρβαλιάλ - Τετραπλή η χαρά Μελισσανίδη μετά το Καραϊσκάκη

Γιατί η ΑΕΚ είναι... γκανιάν φαβορί πλέον για τον τίτλο; Ο Ευάγελος Μίχος γράφει για τον… εύσωμο διαιτητή του ντέρμπι, για τη λάθος στρατηγική των Πειραιωτών εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά για την Ένωση που «τρέχει» να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα.

Η πρώτη Σουπερλιγκάτη Κυριακή του 2024 ήταν τελικά του .... 2-1,1-2, 2-1,1-2!!!! Ήρθε σε "Λεωφόρο", Βόλο, "Βικελίδης" και "Καραϊσκάκης". Μοναδική εξαίρεση έγινε στις Σέρρες, η οποία απλά επιβεβαίωσε τον κανόνα αφού και εκεί στο... τσακ (1-1) δεν εφαρμόστηκε ο νόμος!!

Από τις ομάδες του Big 5, με δύο ζευγάρια μεταξύ τους, η μοναδική που έπιασε στο 110% τα στάνταρ της,  ήταν ο Άρης του αρχιτέκτονα της νίκης Άκη Μάτζιου (μετά τον Γιοβάνοβιτς και την ήττα του Παναθηναϊκού στο ίδιο γήπεδο έκανε ματ και στον Ραζβάν), ο οποίος δίκαια επικράτησε τις πιο φορμαρισμένης ομάδας του πρωταθλήματος- αλλά και ολίγον μπλαζέ χθες- δηλαδή του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου! Γιατί τόσο η ΑΕΚ που πήρε το διπλό στην έδρα του Ολυμπιακού όσο και ο Παναθηναϊκός που κέρδισε δύσκολα τον αναγεννημένο Παναιτωλικό του coach Πετράκη,  έκαναν από μέτριες έως κακές εμφανίσεις!

Ασφαλώς και τη νίκη της αγωνιστικής έκανε η Πρωταθλήτρια, ειδικά και με τον... τρόπο που ήρθε, δηλαδή με την... βοήθεια του 37χρονου τσουπάτου Σλοβάκου διαιτητή, του Μαρέφκα (προσοχή ούτε... Μαρέσκα, ούτε... Μαλέβα). Και αυτό αφού η ΑΕΚ συνεχίζει από πέρυσι με την ίδια συνταγή που της έδωσε και το πρωτάθλημα. Να κερδίζει τα ντέρμπι και δη εκτός έδρας! Στον πρώτο γύρο κέρδισε εύκολα τον ΠΑΟΚ, με ανατροπή εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και τον Άρη ενώ είχε μείνει στην ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό στα Φιλαδέλφεια. Έτσι λοιπόν στο πρώτο ντέρμπι του 2024 τον κέρδισε και αυτόν μέσα στο σπίτι του, μετρώντας μέχρι τώρα στη σεζόν 4 νίκες και μία ισοπαλία στα συνολικά 5 ντέρμπι που έχουν γίνει!!!!!

Η ΑΕΚ προ του Ματίας Αλμέιδα, ακόμη και τη σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα με τον Μανόλο Χιμένεθ, δεν ήταν ποτέ η ομάδα φαβορί να καθαρίζει τα ντέρμπι. Ειδικά στο "Καραϊσκάκης" τον 21ο αιώνα είχε μεγάλα θέματα αφού κατά κάποιο τρόπο το αντιμετώπιζε σαν σύγχρονο...κολαστήριό της. Με τον Αργεντινό τεχνικό όμως, όλα αυτά έχουν διαγραφεί. Μάλιστα η ΑΕΚ στη σειρά των αγώνων της με τον Ολυμπιακό παίζει πιο συγκεντρωμένα, είναι πιο αποτελεσματική εκτός έδρας! Είναι βέβαια και καλύτερη ομάδα, αυτή του Αλμέιδα, ποιο οργανωμένο γκρουπ και κυρίως με νοοτροπία winners αλλά και πίστη στο παιχνίδι τους. Για παράδειγμα χθες η πραγματική διαφορά της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό της φετινής σεζόν καταγράφηκε ανάγλυφα στο πρώτο 42λεπτο!!!

Η ΑΕΚ, λοιπόν, έκανε το παιχνίδι της, παρότι δεν είναι και στην καλύτερη κατάστασή της - δεν μπορεί να αλλάξει ταχύτητες, όπως συνήθιζε, με αποτέλεσμα να έχουν... πειραχτεί οι μεταβάσεις της -  και έφτασε μέσα από δυο "στημένα"(κόρνερ) στο 0-2!! Προφανώς και ο Αλμέιδα είχε αναλύσει στους παίκτες του την άμυνα ζώνης που παίζει σε αυτά ο Ολυμπιακός μετά την άφιξη Καρβαλιάλ και κτύπησε αναλόγως. Με τον...μακάριο Πορτογάλο τεχνικό στον ερυθρόλευκο πάγκο να μην αντιδράει. Προσοχή: η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο κερδίζει 7 κόρνερ, απόδειξη τόσο της υπεροχής της, όσο και το πόσο εύκολα πανικοβαλλόταν η άμυνα του Ολυμπιακού. Παρότι μάλιστα ο Γκαρσία δεν ήταν χθες ο... γνωστός Λιβάι, που πάει και φέρνει τους αντίπαλους στόπερ...

To γεγονός πως ο Ολυμπιακός από το πουθενά μείωσε σε 1-2 στο 43' κόντρα στην ροή του αγώνα - μέχρι τότε δεν μπορούσε να κατεβάσει την μπάλα στην περιοχή του Στάνκοβιτς - βρίσκοντας την στιγμή του, μετά από έναν υπέροχο συνδυασμό Ποντένσε - Φορτούνη - Μασούρα, με υποδειγματική ασίστ του δεύτερου και άψογη εκτέλεση του τρίτου, έμελλε να αλλάξει την εικόνα του β' ημιχρόνου. Η ΑΕΚ άρχισε να ... σβήνει στο πρέσινγκ, παραχώρησε μέτρα στον Ολυμπιακό, έγινε πιο στατική κι απρόσεκτη αμυντικά και έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως, είχαν να επιδείξουν βασικά το... ψυχωμένο παιχνίδι τους(όχι όλοι πάντως). Σε αυτό που συνέβη έχει ευθύνη και ο Αλμέιδα που καθυστέρησε στις αλλαγές του, βασικά να περάσει στο ματς τον απαραίτητο Γιόνσον, για να δώσει βοήθειες στον βιονικό Σιμάνσκι και να κλειδώσει τον άξονα...

Και εκεί, λοιπόν, χρειάστηκε να εμφανιστεί ο... ψιλομπούλης Σλοβάκος διαιτητής, ο οποίος ήταν σε ... ευεξία (αν κρίνουμε από το εκνευριστικό μόνιμο χαμόγελό του) και επειδή λόγω κιλών παρακολουθούσε από μακριά τις φάσεις, άφησε το παιχνίδι και δεν σφύριζε εξ αρχής αποφεύγοντας έτσι και κάποιες κάρτες που έπρεπε να είχαν βγει. Σλοβάκικη διαιτητική παρωδία κοινός, που προδιέθετε για το τι θα ακολουθήσει από το πρώτο ημίχρονο!! Η ΑΕΚ αντί να καθαρίσει τον Ολυμπιακό, του έδωσε ξανά το δικαίωμα να κραυγάζει για "σφαγιασμό" του από τον Μαρέφκα, καλύπτοντας έτσι την προβληματική ποδοσφαιρική εικόνα του.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή αλλά με τον Πορτογάλο δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο αφού το πρόβλημα του είναι και ΔΟΜΙΚΌ! Ο Καρβαλιάλ φαντάζει κι αυτός ως ένας ακόμα προπονητής υπό προθεσμία στον Ολυμπιακό, χωρίς να πείθει μέχρι τώρα πώς είναι καλύτερος τουλάχιστον από τον Μαρτίνεθ, που δείχνει ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει ποδοσφαιριστές του και δεν είναι παρεμβατικός από τον πάγκο του, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είτε γιατί δεν το έχει, είτε γιατί δεν έχει τις κατάλληλες λύσεις, είτε και για τα δύο...

Κακά τα ψέμματα, ο Ολυμπιακός για δεύτερη σερί σεζόν είναι το κλαμπ των ...  αλλεπάλληλων αφίξεων/αναχωρήσεων προσώπων

(ποδοσφαιριστών, προπονητών, συνεργατών, τεχνικών διευθυντών κλπ), μόνο που έτσι δεν κτίζεις ομάδα. Όταν πας κόντρα στο... εγχειρίδιο του ποδοσφαιρικού αλφάβητου αλλά και δεν συμβιβάζεσαι με τον ίδιο τον νόμο της ζωής, πως για όλα κάποια στιγμή έρχεται η ακμή και η παρακμή, κι αυτά δεν τα αποδέχεσαι εστιάζοντας αλλού το πρόβλημα (ενώ πρώτα από όλα είναι/ξεκινάει από... ποδοσφαιρικό), τότε θα αυξάνεται ο χρόνος να φτιάξεις ξανά μια καλή ομάδα και ενδεχόμενα να είναι κάθε πέρσι και καλύτερα. Γιατί πλέον έχει δυναμώσει/οργανωθεί και ο ... Ανταγωνισμός σου ενώ και η Κυβέρνηση, όσο κι αν πιέζεται/προκαλείται δεν.., ιδρώνει το αυτί της.

Κατά τ άλλα πάντως για έναν... ανεξήγητο (ή όχι;) τρόπο ο Ολυμπιακός ψάχνει ξανά για στόπερ, για χαφ, για εξτρέμ, για φορ, παρότι έψαχνε και είχε πάρει μόλις το περασμένο καλοκαίρι! Τότε είχε εμπιστευτεί τον Κορδόν, τώρα τους Αλβες/Μέντες και το φαινόμενο του... σούπερ μάρκετ καλά κρατεί. Μετά είναι και η... λογική απορία/αντίφαση: αφού το πρόβλημα είναι η "εγκληματική οργάνωση", την οποία συνέχεια καταγγέλλεις, εγκαλώντας μέχρι και τον Μητσοτάκη να ασχοληθεί και να την διαλύσει(!), γιατί απολύθηκε ο Μαρτίνεθ,  παύθηκε ο ακριβοπληρωμένος Κορδόν και ακυρώνονται τα 2/3 των καλοκαιρινών μεταγραφών σου; 

Στο διά ταύτα: οι συχνές δηλώσεις/ανακοινώσεις/κραυγές κλπ του Ολυμπιακού, πώς επαναλαμβανόμενα τον αδικούν και αποτελεί στόχο της εγκληματικής οργάνωσης που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, κάπου στο φινάλε υποδηλώνει... "κατάσταση αδυναμίας". Όπως ακριβώς και οι αντίστοιχες των παραδοσιακών ανταγωνιστών του, όταν τότε ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη ή και προηγουμένως ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη ήταν παντοδύναμοι ποδοσφαιρικά αλλά και παρασκηνιακά. Είχαν δηλαδή και σπουδαίες ομάδες αλλά και την απαραίτητη " προστασία", γιατί μιλάμε για το ... ελληνικό πρωτάθλημα (να μην ξεχνιόμαστε αδέρφια). Να... υπενθυμίσω πώς όταν ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, των δεκάδων εκατομμυρίων, πήρε το πρωτάθλημα, είχε προηγουμένως αλλάξει και το "status" στην ΕΠΟ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε την αντιμετωπίζεις σαν μία πικρή αλήθεια είτε σαν τη μεγάλη εικόνα:  δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον ο πιο δυνατός στο χορτάρι  ενώ δεν είναι ο πιο δυνατός και εκτός αγωνιστικών χώρων!

Ναι, ο Ολυμπιακός αδικήθηκε ξανά και μάλιστα στο ντέρμπι με την ομάδα του μεγάλου "εχθρού" του, την ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Ο Ολυμπιακός όμως, έβγαλε ξανά και μεγάλη ποδοσφαιρική αδυναμία τόσο ως ομάδα όσο και ως ρόστερ σε όλες τις γραμμές του. Έχει φτάσει στο σημείο να χάνει από την (...πρώην πελάτισσα του) ΑΕΚ ακόμη και όταν αυτή είναι από μέτρια έως κακή και χρειάζεται την... ανοχή ενός κακού και επικίνδυνου Σλοβάκου διαιτητή. Η... πρόθεση του τελευταίου φαίνεται στο γκολ του Μασούρα που ακυρώνει. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν χέρι ή όχι, αλλά αυτός έσπευσε να ... σφυρίξει για να μην δώσει την δυνατότητα στο Var να παρέμβει εκ των υστέρων. Την "έκαψε" την φάση, πιθανότατα για να είναι σίγουρος...

Η ΑΕΚ ουσιαστικά χθες επιβεβαίωσε γιατί αποτελεί το ... γκανιάν για να κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα. Ουσιαστικά χρησιμοποιεί το καρμπόν του περσινού πρωταθλήματος. Φανταστείτε όταν θα παίζει και πλήρης ή με τα αστέρια της που κάνουν την διαφορά να είναι και σε φόρμα. Στη πραγματικότητα η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό θεωρούσε και πέρσι αλλά και φέτος μεγάλο αντιπαλό της για τον τίτλο. Τον Παναθηναϊκό θεωρεί πως τον έχει, ειδικά μετά και το περσινό,  που του πήρε ένα "δικό" του πρωτάθλημα ενώ ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου φαίνεται πως έχει πρόβλημα στα ντέρμπι κόντρα στον Αλμέιδα αλλά και τον Μάντζιο. Οπότε... Συν του ότι έτσι όπως καθάρισε τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" και σε μια μέτρια βραδιά της, δεν νομίζω πως μπορεί να συμβεί στον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ!

ΥΓ. Αυτοί που γνωρίζουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη λένε πως χάρηκε ... τετραπλά χθές βράδυ εξ ου και το κέρασμα σε όλο το μαγαζί που τραγουδάει ο φίλος του Αντώνης Ρέμος. Δηλαδή και κέρδισε η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό και το έκανε στο "Καραϊσκάκης" και με "σφαγή" για την ομάδα του Μαρινάκη και με τον Αλέξη Κούγια να τον κατηγορεί μεν αλλά ουσιαστικά να... αναγνωρίζει την "παντοδυναμία" του!!! Αυτό ήταν το... νέκταρ του "τίγρη".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεταγραφές πανικού ο Ολυμπιακός - Παράλογο να γίνεται κουβέντα για Καρβαλιάλ - Υπερβολές Μελισσανίδη"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags