Facebook Pixel Sportdog.gr | FIFPRO: Η κροτίδα στον Χουάνκαρ στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της σεζόν!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-11 16:01:00

FIFPRO: Η κροτίδα στον Χουάνκαρ στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της σεζόν!

Sportdog Team
FIFPRO: Η κροτίδα στον Χουάνκαρ στα τέσσερα πιο σοβαρά επεισόδια της σεζόν!

Η Παγκόσμια Ένωση Παικτών ανέφερε όλα όσα διαδραματίστηκαν στο «Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

Η κροτίδα που έπεσε στο Φάληρο και έφερε τον τραυματισμό του Χουάνκαρ στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που διεξήχθη στις 22 Οκτωβρίου, αναφέρεται ως ένα από τα τέσσερα σοβαρά επεισόδια τη τρέχουσα σεζόν.

Η FIFPRO στην έκθεση 28 σελίδων της, σχετικά με την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών στο «χώρο εργασίας» τους, με τίτλο  «ο αντίκτυπος της βίας προς τους ποδοσφαιριστές στο χώρο εργασίας τους» συγκαταλέγει την εν λόγω φάση.

 «ΕΛΛΑΔΑ-Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ (Χουάνκαρ) μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά το χτύπημα από κροτίδα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την  ελληνική Superleague, με συνέπεια το παιχνίδι να διακοπή μετά από 55 λεπτά. Το ντέρμπι που αναφέρεται ως "το ντέρμπι των αιώνιων εχθρών", έχει στιγματιστεί από άσχημες σκηνές στο παρελθόν, με μία από αυτές το 2019, όταν ο αγώνας (σ.σ: στο ΟΑΚΑ) διακόπηκε, όταν οι οπαδοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία», αναφέρεται στην έκθεση.

Ο τραυματισμός του Γκρόσο

Επίσης, ο τραυματισμός του Φάμπιο Γκρόσο, του τότε προπονητή της Λιόν, στη Γαλλία όταν δέχθηκε επίθεση το πούλμαν της ομάδας από οπαδούς της Μαρσέιγ.

Το τρίτο πιο σοβαρό επεισόδιο έγινε στην Κολομβία κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ της Ρεάλ Καρταχένα και της Φορταλέσα, όταν οι οπαδοί της πρώτης εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους παίκτες, μετά το δεύτερο γκολ της Φορταλέζα.

Τέλος, στη Βολιβία, «ο τελευταίος αγώνας μεταξύ της Αουρόρα και της Ρεάλ Σάντα Κρουζ στιγματίστηκε από επιθετικότητα, όταν μετά το τελευταίο σφύριγμα ο Χάιμε Κορνέχο, πρόεδρος της Αουρόρα και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βολιβίας, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Σάντα Κρουζ, Αλεχάντρο Τόρεζ. Ακολούθησε περαιτέρω βία, με οπαδούς να εισβάλλουν το γήπεδο.»

 

 Στην 8η θέση η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση βάση των αναφερθέντων βίαιων περιστατικών για τη σεζόν 2022-23, ανάμεσα σε 41 ενώσεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση της FIFPRO, πίσω μόνο από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία και Γαλλία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags