Facebook Pixel Δεν θα ερχόταν με Γιοβάνοβιτς στον ΠΑΟ ο… Ματεράτσι του Μοντέλα - Γι’ αυτό "έδιωξε" τον Ακαϊντίν ο Μπράνκο!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-11 23:31:00

Δεν θα ερχόταν με Γιοβάνοβιτς στον ΠΑΟ ο… Ματεράτσι του Μοντέλα - Γι’ αυτό "έδιωξε" τον Ακαϊντίν ο Μπράνκο!

Οι Μιχείες
Δεν θα ερχόταν με Γιοβάνοβιτς στον ΠΑΟ ο… Ματεράτσι του Μοντέλα - Γι’ αυτό "έδιωξε" τον Ακαϊντίν ο Μπράνκο!

Οι λόγοι που τον επέλεξε ο Τερίμ, τα υπέρ και τα κατά στο αγωνιστικό του στυλ, η ιδιαίτερη καριέρα του στην Τουρκία, οι δύο προπονητές που τον... ερωτεύτηκαν και ο Αθλητικός Διευθυντής που δεν ήθελε να τον βλέπει και έκανε τα πάντα για να φύγει.

Ο Σαμέτ Ακαιντίν αναμένεται να γίνει ο πρώτος Τούρκος ποδοσφαιριστής και μάλιστα εν ενεργεία διεθνής, που θα φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού! Τι σημαίνει αυτό; Πώς από το ελληνικό Big 4 θα απομένει μετά μόνο η ΑΕΚ να... αντιστέκεται (κατά κάποιο τρόπο), ίσως και λόγω... Κωνσταντινούπολης, στην προοπτική να πάρει κάποια στιγμή Τούρκο ποδοσφαιριστή!!

Βλέπετε από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει αρκετοί (Μπουλούτ - Ντουρμάζ - Καζίμ - Εμρέ Μορ) κι από τον ΠΑΟΚ (!) ο Φατίχ Ακιέλ το 2005. Όχι όμως, στην εποχή Ιβάν Σαββίδη αφού στο πρόσφατο παρελθόν ο ηγέτης του "δικεφάλου" έχει κόψει τρείς Τούρκους (τελευταίος ήταν το περασμένο καλοκαίρι ο αριστερός μπακ της Μπεσίκτας Ουμούτ Μεράς)!

Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως και ο Σαμέτ Ακαιντίν στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου πολύ δύσκολα θα περνούσε - ανεξάρτητα από την ποδοσφαιρική του αξία, ακόμη κι αν τον πρότεινε/προμόταρε ο φίλος και συνεργάτης του "Μίστερ Σκάι", Ατζούν Ιλιτζαλί (όπως δηλαδή έκανε/πέρασε τον Αύγουστο τον Βραζιλιάνο Αραό, επίσης της Φενέρ) - χωρίς τον "Αυτοκράτορα" Φατίχ Τερίμ! Να το θέσω διαφορετικά: με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, ο Ακαιντίν δεν θα... απασχολούσε το "τριφύλλι". Ενδεχομένως και ο ίδιος, ο θηριώδης Τούρκος στόπερ, χωρίς τον Φατίχ Τερίμ να μην ενδιαφερόταν για τον Παναθηναϊκό...

O... ταπεινός Ακαιντίν που τον ερχόμενο Μάρτιο θα κλείσει τα 30 του χρόνια, είχε πολύ αργή εξέλιξη και πρόοδο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Τουρκία. Κι αυτό αφού μέχρι τα 25 του χρόνια ήταν παίκτης ομάδων Γ και Δ Εθνικής στην γειτονική χώρα!! Για πρώτη φορά στην καριέρα του το 2019 αγωνίστηκε στην 2η κατηγορία για λογαριασμό... κάποιας Κετσιορενγκούτσου και μετά από 1,5 σεζόν, δύο μήνες πριν τα 27 γενέθλια του, το ονειρό του έγινε πραγματικότητα παίρνοντας μεταγραφή σε ομάδα 1ης κατηγορίας στην Τουρκία! Η νεοφώτιστη τότε στην Super Lig, Αντάνα Ντεμίρσπορ, πλήρωσε transfer fee 470.000 ευρώ και τον αγόρασε. 

Χρειάστηκε να περάσουν άλλοι δυο χειμώνες, να φτάσει στα 29 του χρόνια ο Ακαιντίν, να φορέσει για πρώτη φορά φανέλα μεγάλης ομάδας. Η Φενέρ που είχε πουλήσει με 12.700.000 τον Σαλάι στην Χοφενχάιμ, δίνει 3.700.000 ευρώαπό αυτά στην Ντεμίρσπορ κι αγοράζει τον Ακαιντίν! Γούστο του τότε τεχνικού της Φενέρ, του διάσημου κι ακριβοπληρωμένου Ζεσούς. Μαζί του ο Ακαιντίν κάνει 17 συμμετοχές (δεκαέξι 90λεπτα), στον δεύτερο γύρο της περασμένης σεζόν κι απογειώνει την χρηματιστηριακή του αξία στα 4.000.000 ευρώ (όταν πριν από μια 2ετια ακριβώς ήταν στα 300 χιλιάρικα). Το καλοκαίρι όμως, φεύγει ως αποτυχημένος (δεν πήρε πρωτάθλημα) ο Ζεσούς (δική του μεταγραφή ήταν και ο Βραζιλιάνος Αράο στην Φενέρ, ο οποίος επισης ήρθε μετά στον Παναθηναϊκό) και ο Ακαιντίν... αμφισβητείται ευθέως απο τον αθλητικό διευθυντή Μάριο Μπράνκο, που έχει πλέον το γενικό κουμάντο στο τουρκικό κλαμπ.

Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο ο Μπράνκο ήταν εξαρχής αντίθετος στην απόκτηση του Ακαιντίν, διαφωνώντας με τον Ζεσούς. Τότε, τον Γενάρη του 2023, πέρασε του συμπατριώτη του προπονητή και ο Τούρκος στόπερ όχι μόνο έγινε παίκτης της Φενέρ αλλά πήρε και όσα παιχνίδια ήταν διαθέσιμος στο πρωτάθλημα, όπως και τα δυο ευρωπαϊκά (90λεπτα) με την Σεβίλλη! Τον περασμένο Ιούλιο, λοιπόν, ο πρώην τ. διευθυντής του ΠΑΟΚ έβαλε τον δικό του Τούρκο προπονητή (Ισμαήλ Καρτάλ) στη Φενέρ και αγόρασε αντί 10.000.000 ευρώ τον Βραζιλιάνο στόπερ Ροντρίγκο Μπεκάο (τον ήθελε από τον Γενάρη!) για να παίζει βασικός αντί του Ακαιντίν. Και όχι μόνο αυτό αλλά παίρνει και δεύτερο δεξιοπόδαρο στόπερ, ως ελεύθερο, τον διεθνή Γκανέζο Ντζίκου!!! Και με το που μπήκε ο Γενάρης πήρε και τον Μπονούτσι. Μπίνγκο...

Γιατί ο Ακαιντίν δεν αρέσει στον Μάριο Μπράνκο; Επειδή είναι κακός με την μπάλα στα πόδια και σύμφωνα με τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή είναι επιρρεπής στο αβίαστο λάθος, κοινώς... άγαρμπος! Τα προσόντα του Τούρκου είναι η δύναμη, το ψηλό παιχνίδι, οι μονομαχίες και το... aggressive style...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ "ΕΡΩΤΑΣ" ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΑ Ο... ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΑΤΕΡΑΤΣΙ

Κακά τα ψέμματα, ο Σαμέτ Ακαιντίν που έφτασε 27 χρονών για να παίξει στην πρώτη κατηγορία, χρωστάει σχεδόν τα πάντα - σίγουρα την εκτόξευσή του - στον Βιτσέντσο Μοντέλα! 

Ο Ιταλός κόουτς όταν ανέλαβε 9 Σεπτεμβρίου του 2021 την Αντάνα Ντεμίρσπορ, ο Ακαιντίν ήταν στην ιεραρχία 4ος στόπερ της ομάδας! Μάλιστα στις 4 πρώτες αγωνιστικές εκείνης της σεζόν δεν είχε παίξει... λεπτό (!) ενώ στις 2 ήταν και εκτός αποστολής! Ο Μοντέλα όμως, ερωτεύεται ποδοσφαιρικά τον Ακαιντίν από την... πρώτη του προπόνηση στα Άντανα και τον χρήζει βασικό κι αναντικατάστατο. Κάνει συνολικά με τον Ιταλό 33 συμμετοχές την σεζόν 2021-22, από τις οποίες 32 90λεπτα(!)! Και την επόμενη σεζόν (2022-23) μια από τα ίδια, μέχρι να πάρει μεταγραφή στην Φενέρ. Δηλαδή 17 συμμετοχές με 16 90λεπτα!! Συνολικά σε μια 1,5 σεζόν στην Ντεμίρσπορ με τον Μοντέλα προπονητή, ο Ακαιντίν μέτρησε 50 συμμετοχές (με 48 90λεπτα και 2 70λεπτα) σε 52 αγωνιστικές. Και οι δυο που έχασε ήταν λόγω... καρτών και όχι κάποιου τραυματισμού! Και... βιονικός δηλαδή ο νέος στόπερ του Παναθηναϊκού!

Ο "έρωτας" του Μοντέλα για τον Ακαιντίν αποδείχθηκε με το που ανέλαβε ο Ιταλός εκλέκτορας της Εθνικής Τουρκίας. Ο Μοντέλα τον περασμένο Σεπτέμβριο πήρε το χρίσμα και όχι μόνο κάλεσε τον Ακαιντίν (ενώ είχε χάσει την θέση του στην Φενέρ) στην Εθνική αλλά τον έκανε βασικό σε 3 κρίσιμα ματς τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο (κλασικά με ισάριθμα 90λεπτα). Μέχρι να αναλάβει ο Μοντέλα ο 29χρονος στόπερ είχε μόλις μια διεθνή συμμετοχή κι αυτή σε φιλικό ενώ είχε πάρει την μεταγραφή του στην Φενέρ! Είπατε τίποτα;

Στο δια ταύτα: ο Σαμέτ Ακαιντίν για τον μέντορα του, Βιτσέντσο Μοντέλα είναι ο... Τούρκος Μάρκο Ματεράτσι!!!! Τον πιστεύει πολύ ο Ιταλός τεχνικός και όπως λέγεται στην γειτονική χώρα, απριόρι θα τον είχε και θα τον έχει (εφόσον είναι υγιής) στις επιλογές για το Euro. Άλλωστε έχει δώσει ήδη τις καλύτερες... συστάσεις για αυτόν σε δυο ομάδες της Serie A για το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Όπως δεν μπορεί να περάσει άλλωστε απαρατήρητο αλλά θα πρέπει να τονιστεί, πως ο Ακαιντίν άρεσε και αρέσει σε δυο σπουδαίους βετεράνους των πάγκων, τον Πορτογάλο Ζεσούς ο οποίος τον πήρε στην Φενέρ και τον Φατίχ Τερίμ που τον εμπιστεύεται και τον φέρνει στον Παναθηναικό!!! 

Υπάρχει πάντως και η... άλλη άποψη, που ακούσαμε από διαφορετικές φωνές στις ελληνικές πιάτσες agents και scouts και παρουσιάζουν τον Ακαιντίν κάτι σαν... Τούρκο Λισγάρα!! 

Τώρα για το ποιός θα δικαιωθεί... κοντός ψαλμός αλληλούια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τερίμ έκανε το ίδιο λάθος, να αλλάξει άμεσα νοοτροπία - Τουρμποκίνητο ο Αλεξανδρόπουλος... κάρο ο Καμαρά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags