Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η 1η αλλαγή Καρβαλιάλ μετά τον ΠΑΟ - Ανακοινώνει δύο μεταγραφές - "Εξοργιστικός" Καμαρά, άμεσα εξελίξεις!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-12 10:00:00

Η 1η αλλαγή Καρβαλιάλ μετά τον ΠΑΟ - Ανακοινώνει δύο μεταγραφές - "Εξοργιστικός" Καμαρά, άμεσα εξελίξεις!

του Παναγιώτη Νικολάου
Η 1η αλλαγή Καρβαλιάλ μετά τον ΠΑΟ - Ανακοινώνει δύο μεταγραφές - "Εξοργιστικός" Καμαρά, άμεσα εξελίξεις!

Οι δύο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πολύ κοντά στο Λιμάνι, τι αλλάζει στην 11αδα του Πορτογάλου προπονητή μετά τη Λεωφόρο και ο έμπειρος χαφ που είναι εμφανές πλέον πως δεν θέλει να βρίσκεται άλλο στην Ελλάδα...
 

Το ντέρμπι για το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό ανέδειξε ορισμένους νέους πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό. Πέραν του εξαιρετικού και σκόρερ Αλεξανδρόπουλου, καθώς και του επανακάμψαντα στη βασική ενδεκάδα Καρβάλιο, το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ομάρ Ρίτσαρντς. Ένας παίκτης που εξέπληξε με την παρουσία του στη βασική ενδεκάδα και μάλιστα όχι στη φυσική του θέση (αριστερός χαφ-εξτρέμ αντί για μπακ).

Ο αριστεροπόδαρος Άγγλος εντυπωσίασε με τα όσα έκανε στα 55 λεπτά που αγωνίστηκε, δικαιώνοντας τα καλά λόγια που ακούγονταν για αυτόν στου Ρέντη, κατά το διάστημα που πραγματοποιούσε μόνο προπονήσεις εφόσον ήταν ανέτοιμος να συμμετάσχει σε αγώνες. Η ταχύτητα, η οξυδέρκεια και η ποιότητα που έβγαλε ο Άγγλος στη Λεωφόρο ήταν τέτοια που δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή, ο οποίος προέρχεται από σχεδόν έναν χρόνο απουσίας ενώ ακόμα απέχει αρκετά από το να φτάσει στο 100%!

Εφόσον παραμείνει υγιής, η λογική λέει ότι θα γίνεται ακόμα καλύτερος όσο βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση. Άρα μπορεί κάλλιστα να λογίζεται ως... μεταγραφή στο δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ θεωρείται απίθανο το να μην κερδίσει τη θέση του βασικού από τον Ορτέγκα, τουλάχιστον με βάση το έως τώρα μέτριο δείγμα γραφής του Αργεντίνου μπακ.



Έρχεται ο κεντρικός αμυντικός

Εσωτερική μεταγραφή ο Ρίτσαρντς, αλλά τί γίνεται στο μέτωπο των... κανονικών μεταγραφών; Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (10/1) ο Αλέξης Κούγιας έκανε -μεταξύ άλλων- λόγο για επικείμενη μεταγραφική ενίσχυση. Δεν μίλησε στην... τύχη ο αντιπρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι πλησιάζει η ανακοίνωση για τον εκλεκτό του Ολυμπιακού στο κέντρο της άμυνας.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Χοσέ Λουίς Παλομίνο, για τον οποίο τα δημοσιεύματα "οργιάζουν" τις τελευταίες ώρες. Πράγματι αποτελεί την πρώτη επιλογή των Πειραιωτών για το κέντρο της άμυνας και για την απόκτησή του βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Αταλάντα. Στο κόλπο είναι και η Σαλερνιτάνα, όμως ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει τον πρώτο λόγο.

Εκτός του Αργεντίνου στόπερ, παίζει δυνατά και η περίπτωση του Νταβίντ Κάρμο της Πόρτο, που λογίζεται ως δεύτερος σε προτίμηση στη μεταγραφική λίστα των Ερυθρολεύκων.

Απογοήτευση και προβληματισμός για Καμαρά

Επανερχόμαστε στο "αιώνιο" ντέρμπι της Τετάρτης ως αφορμή για να αναφερθούμε στην πολυσυζητημένη υπόθεση του Μαντί Καμαρά. Ο μέσος από τη Γουινέα προκάλεσε αλγεινή εντύπωση με την απόδοσή του. Το θέμα δεν είναι ότι δεν του πήγε το καλά το ματς στα περίπου 35 λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Το πρόβλημα που επισημαίνουν πολλοί είναι πως ο Καμαρά έμοιαζε σαν να μην έχει όρεξη να παίξει, αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι ως... αγγαρεία!

Ίσως η μετριότατη εικόνα που βγάζει το τελευταίο διάστημα ο Αφρικανός άσος να μην είναι άσχετη με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το συμβόλαιό του. Η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι και ο ίδιος δεν δείχνει διάθεση να ανανεώσει. Όλα αυτά την ώρα που η Λιόν, όπως σας έχουμε επισημάνει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, του προσφέρει συμβόλαιο με 1.500.000 ευρώ ετησίως, αρκεί να ενταχθεί στο ρόστερ της ως ελεύθερος.

Στο Λιμάνι υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον Καμαρά και κάποιοι εντός της ομάδας σκέφτονται πως ίσως θα ήταν καλύτερα ο ποδοσφαιριστής να αποχωρήσει άμεσα, έστω και με σαφώς λιγότερα χρήματα από όσα θα αξίωνε ο Ολυμπιακός στην αρχή της σεζόν. Το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει όλο και πιο πιθανό όσο περνούν οι μέρες και αποτελεί τον κύριο λόγο που οι Ερυθρόλευκοι "ξεψαχνίζουν" τη μεταγραφική αγορά, αναζητώντας ενδεκαδάτο κεντρικό χαφ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πέντε μεταγραφές θα κάνει ο Μαρινάκης - Φέρνει και τερματοφύλακα - Με κόντρα διαιτησία ο Ολυμπιακός"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags