Facebook Pixel Με άμυνα… Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό! Ο «πασπαρτού» Πινέδα και οι ξεκάθαρες επιλογές στην επίθεση
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-13 22:00:00

Με άμυνα… Ολυμπιακού κόντρα σε ΠΑΟ η ΑΕΚ! Ο "πασπαρτού" Πινέδα και οι ξεκάθαρες επιλογές στην επίθεση

του Γιώργου Θεοδωράκη
Με άμυνα… Ολυμπιακού κόντρα σε ΠΑΟ η ΑΕΚ! Ο "πασπαρτού" Πινέδα και οι ξεκάθαρες επιλογές στην επίθεση

Τα σενάρια για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής με το «Τριφύλλι» για τη 18η αγωνιστική. Ποια είναι τα προβλήματα και οι λύσεις τους…

Ο αγώνας με τον Άρη στο παιχνίδι των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αποτέλεσε μία ιδανική ευκαιρία για τον Ματίας Αλμέιδα για να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές ενόψει του ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, δεδομένων των πολύ σημαντικών απουσιών που υπάρχουν στην άμυνα, εξαιτίας των υποχρεώσεων των Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμαντί με τις εθνικές τους ομάδες.

Ο Αργεντινός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Βίντα-Κάλενς, οι οποίοι τα πήγαν περίφημα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ξεκίνησε βασικό τον Μήτογλου και δίπλα του τοποθέτησε τον Σιμάνσκι. Η οπισθοχώρηση του Πολωνού στο κέντρο της άμυνας είναι μία κίνηση που την έχουμε ξαναδεί φέτος και ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις. Στο αριστερό άκρο της άμυνας τοποθέτησε τον Πήλιο, ο οποίος αγωνίστηκε για δεύτερη φορά ως βασικός (μετά το ματς με τον Βόλο), ενώ στα δεξιά ο Σιντιμπέ έπαιξε για ένα ημίχρονο και στη συνέχεια αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων, με τον… πασπαρτού Πινέδα να οπισθοχωρεί στην άμυνα, κάτι που έχει ξανακάνει ο Μεξικανός. Μάλιστα η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη θέση ήταν στο περσινό ματς των πλέι οφ στη Λεωφόρο (λόγω της αποχώρησης του τραυματία Ρότα).

 

Πώς θα στηθεί όμως η άμυνα της ΑΕΚ την Κυριακή, στο παιχνίδι με το «Τριφύλλι» για τη 18η αγωνιστική; Υπάρχει η πιθανότητα ο Αλμέιδα να ακολουθήσει τη συνταγή του Καραϊσκάκη. Δηλαδή με Σιντιμπέ στα δεξιά (που δεν έδειξε, ότι είναι κάτι ανησυχητικό) και Ρότα στα αριστερά. Ένα δεύτερο σενάριο λέει, ότι ο Πινέδα θα μπορούσε να ξεκινήσει δεξί μπακ και ο Ρότα αριστερό. Ο Μεξικανός πάντως συνήθως καλύπτει τη συγκεκριμένη θέση κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού και όχι από την αρχή του αγώνα.

Πάντως το σενάριο που να θέλει Πήλιο στα αριστερά και Ρότα στα δεξιά συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες. Ο Αργεντινός τεχνικός είχε εκφραστεί για τον 23χρονο μετά το ματς με τον Βόλο ότι έκανε καλό παιχνίδι, αλλά «πρέπει να πάρει περισσότερο ρυθμό και να συνεχίσει να βελτιώνεται». Το γεγονός ότι έχει δύο παιχνίδια ως βασικός είναι θετικό για τον παίκτη, αλλά ίσως να τον δούμε να γίνεται βασική επιλογή λίγο αργότερα…

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Ότι σε όλα τα σενάρια το κέντρο της άμυνας δεν αλλάζει. Βίντα-Κάλενς θα είναι οι στόπερ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Επικρατέστερο σενάριο στην άμυνα είναι η συνταγή με Ολυμπιακό.

Με αυτό ως δεδομένο, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι ο Αλμέιδα θα βάλει Σιμάνσκι ως κόφτη και τον Πινέδα μπροστά του ως επιτελικό ρόλο, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Άμραμπατ δεξιά, χωρίς να αποκλείεται αντί του Μαροκινού να δούμε τον Ελίασον. Υπάρχει και η πιθανότητα να δούμε Σιμάνσκι-Γιόνσον κόφτες με Γκατσίνοβιτς-Άμραμπατ ή Ελίασον στις πτέρυγες και Πινέδα πίσω από τον επιθετικό. Ο Δανός χαφ όμως δεν αποκλείεται να κρατηθεί στον πάγκο για τη θωράκιση της μεσαίας γραμμής στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην επίθεση η παρουσία του Λιβάι Γκαρσία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο βρίσκεται σε εξαιρετική περίοδο. Έχει βρει συνεχόμενα γκολ και δίνει σημαντικές βοήθειες στο σκοράρισμα. Όσον αφορά τον παρτενέρ του, πιθανότερο είναι να δούμε τον Τσούμπερ να παίζει δεύτερος επιθετικός. Ο Αλμέιδα δοκίμασε τον Αραούχο ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Άρη. Έδειξε μαχητικότητα, όπως τόνισε όμως ο προπονητής της ΑΕΚ στις δηλώσεις του, του λείπει ρυθμός. Οπότε είναι πιθανότερο να μπει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτή είναι μία εκτίμηση για το πως μπορεί να παρατάξει ο Αλμέιδα την ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, βάσει της εικόνας που έχουμε από τους χειρισμούς του σε προηγούμενα παιχνίδια. Είναι σημαντικό πάντως ότι αυξάνονται οι λύσεις για τον Αργεντινό τεχνικό. Ο Μάνταλος ξεπέρασε την ίωση, ενώ και ο Γαλανόπουλος δεν έχει πια τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags