Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Πλακώθηκε" με τον κόουτς, τον κλέβει ο Ολυμπιακός - Στόπερ 20 εκατ. - Box to box χαφ… διώχνει τον Καμαρά!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-12 20:53:00

"Πλακώθηκε" με τον κόουτς, τον κλέβει ο Ολυμπιακός - Στόπερ 20 εκατ. - Box to box χαφ… διώχνει τον Καμαρά!

του Γιώργου Κτενά
"Πλακώθηκε" με τον κόουτς, τον κλέβει ο Ολυμπιακός - Στόπερ 20 εκατ. - Box to box χαφ… διώχνει τον Καμαρά!

Διπλό μεταγραφικό χτύπημα, σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις. Οι Πειραιώτες προσπαθούν να κλείσουν τα επόμενα 24ωρα τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές και στη λίστα τους βρίσκονται δύο εξαιρετικές περιπτώσεις, αμφότερες από την Πορτογαλία

Εξελίξεις φαίνεται ότι υπάρχουν στον Ολυμπιακό με τον Τσικίνιο, τον 28χρονο Πορτογάλο χαφ της Μπενφίκα που παίζει στις θέσεις 6, 8 και 10 και ο οποίος ήδη έχει συμφωνήσει να φορέσει τα ερυθρόλευκα το καλοκαίρι, ενώ από το Λιμάνι πιέζουν να βρεθεί λύση να έρθει και τώρα, πιθανότατα λόγω και του ενδεχόμενου να αποχωρήσει ο Μαντί Καμαρά.

Το συμβόλαιό του με τον πορτογαλικό σύλλογο ολοκληρώνεται στο τέλος τής τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δεν υπολογίζεται στο βασικό ροτέισον (έχει 16 συμμετοχές μέχρι στιγμής, αλλά η παρουσία του στο γήπεδο αφορά αλλαγές διεκπεραιωτικού χαρακτήρα περισσότερο), και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο εκτιμάται στα πέντε εκατ. ευρώ (τον Δεκέμβριο του 2019 είχε φτάσει και στα εννιά εκατ. ευρώ).

Είναι παίκτης που μπορεί να κάνει διαφορά στον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο σε μια θέση που υπάρχει ο Μαντί Καμαρά για να καλύψει τις ανάγκες στο 8, που αγωνίζεται κυρίως ο Τσικίνιο; Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες.

"Βασικός και πήγαινε καλά στην Μπενφίκα - Box to box χαφ - Δεν είναι τόσο αθλητικός όσο ο Μαντί"

"Ήταν γυρολόγος, είχε κάποια χρόνια που τον έδινε δανεικό η Μπενφίκα - Τον είχε παραχωρήσει και σε ομάδα της Τουρκίας και αυτή η ομάδα υποβιβάστηκε. Σε κάποια από τις επιστροφές του, πριν από δύο-τρία χρόνια, ενώ ήταν ξανά στην transfer list είχε καταφέρει να μείνει και να γίνει για ένα εξάμηνο βασικός - Μάλιστα, σε μια Μπενφίκα που πήγαινε πολύ καλά τότε. Πήρε παιχνίδια, τον υπολόγιζαν, αλλά μετά ξανά κάπως χάθηκε από το ροτέισον", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Ποιο είναι το στάτους που έχει τώρα στην ομάδα;

"Έχασε τη θέση του, δεν παίζει, δεν υπολογίζεται".

Στον Ολυμπιακό μπορεί να αφήσει στον πάγκο τον Μαντί Καμαρά;

"Έχει πάνω και κάτω πολλά στην καριέρα του. Η θέση του είναι 8, box to box, αλλά είναι πλήρης χαφ. Δεν είναι όσο αθλητικός είναι ο Μαντί, ενώ δεν έχει και αυτό το μακρινό σουτ του Καμαρά".

Επιμένει για Κάρμο ο Ολυμπιακός

Στόπερ από το πάνω-πάνω ράφι υπάρχει στη λίστα τού Ολυμπιακού για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο - Μια λύση που είναι πολύ δύσκολο να φύγει από την ομάδα του με τη μορφή δανεισμού, πολύ περισσότερο για να έρθει στη Σούπερ Λιγκ.

Ο λόγος γίνεται για τον Νταβίντ Κάρμο, τον 24χρονο Πορτογάλο στόπερ τής Πόρτο που αποκτήθηκε πριν από 1,5 χρόνο έναντι 20 εκατ. ευρώ από την Μπράγκα, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να γίνει βασικός και αναντικατάστατος στο ρόστερ των Δράκων.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έρθει με τη μορφή δανεισμού στην Ελλάδα; Μάλλον είναι μια πολύ αισιόδοξη άποψη αυτή, αλλά το ρεπορτάζ είναι συγκεκριμένο και αναφέρει ότι το όνομά του βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού. 

Ο Κάρμο είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, το market value είναι στα 14 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει και στα 20 εκατ. ευρώ) και ο καλός συνάδελφος Δημήτρης Βασιλάκος, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, μας βοήθησε να φτιάξουμε το προφίλ του.

"Δεν θέλει να τον δώσει ο πρόεδρος της Πόρτο - Υψηλό επίπεδο, δεν είναι για Ελλάδα - Τα έχει σπάσει με Κονσεϊσάο"

"Ο Πίντο ντα Κόστα, πρόεδρος της Πόρτο, δεν θέλει να τον δώσει. Θα ήταν περίεργο γιατί είχε στοιχίσει πολλά λεφτά πριν από 1,5 χρόνο για να τον αποκτήσει, 20 εκατ. ευρώ. Και οι Πορτογάλοι δεν δίνουν εύκολα τέτοια ποσά για μεταγραφές από ομάδες της Πορτογαλίας", ανέφερε αρχικά ο Δ. Βασιλάκος.

Τον "βλέπεις" στην Ελλάδα;

"Δε νομίζω ότι θα έρθει, είναι για πιο υψηλό επίπεδο. Πρέπει να τα έχει σπάσει με τον Κονσεϊσάο, αλλά η Πόρτο δεν έχει πολλές επιλογές στη θέση του. Δεν τους παίρνει να τον δώσουν έτσι αλλά ούτε και να απαξιώσουν την επένδυση που είχαν κάνει με την περίπτωσή του".

Αγωνιστικά ποια είναι η άποψή σου;

"Καλή περίπτωση, ψηλός, αθλητικός, υψηλού επιπέδου παίκτης. Δεν είναι για την Ελλάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάδα-έκπληξη για Λεμονή - Ούτε 3η επιλογή στον Ολυμπιακό ο Παλομίνο - Έφερε μέχρι και φωτογράφο ο Τερίμ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags