Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Γι’ αυτό πήρε Κάστσουκ ο ΠΑΟΚ - Αλλάζει το πλάνο Λουτσέσκου - Οι επόμενοι δύο που υπογράφουν, deal 3 εκατ.!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-13 15:15:00

Γι’ αυτό πήρε Κάστσουκ ο ΠΑΟΚ - Αλλάζει το πλάνο Λουτσέσκου - Οι επόμενοι δύο που υπογράφουν, deal 3 εκατ.!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Γι’ αυτό πήρε Κάστσουκ ο ΠΑΟΚ - Αλλάζει το πλάνο Λουτσέσκου - Οι επόμενοι δύο που υπογράφουν, deal 3 εκατ.!

Πώς λύνει το πρόβλημα του γκολ, τι αλλάζει ο 23χρονος εξτρέμ. Οι Θεσσαλονικείς προχώρησαν σε μία μεταγραφή-έκπληξη, η οποία όμως γίνεται βάσει σχεδιασμού και θα βοηθήσει τον Ρουμάνο ώστε να αντέξει η ομάδα του στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και στις σημαντικές απουσίες που έχει...

Πολλά και πολύ ενδιαφέρον είναι όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό, καθως η ομάδα έχει αποκτήσει αέρα πρωταθλητισμού και για αυτό υπάρχει μια και μοναδική εξήγηση: Το πολύ καλό, ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ που έχει στη διάθεσή του φέτος ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής έχει, μεν, πολύ καλά αποδυτήρια, αλλά η ομάδα δεν θα μπορούσε να τα πηγαίνει τόσο καλά αν δεν υπήρχε το υλικό που υπάρχει στην ομάδα. Μπορεί αυτό το υλικό να εμπλουτιστεί, ώστε να δώσει περισσότερες λύσεις στα χέρια του προπονητή η διοίκηση;

Η απάντηση είναι «ναι» και δίνεται από την ίδια την ομάδα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές τόσο με τον Ουκρανό μεσοεπιθετικό, Ολέξι Κάστσουκ όσο και με την Σαχτάρ Ντόνετσκ για την άμεση απόκτησή του. Ο 23χρονος που είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Ουκρανίας, προέρχεται από τις ακαδημίες της Σαχτάρ και την περσινή σεζόν έπαιξε ως δανεικός στο Αζερμπαϊτζάν με την φανέλα της Σαμπάχ, έχοντας τον εντυπωσιακό απολογισμό των 16 γκολ και των 10 ασίστ σε 33 ματς. Αγωνίζεται και στις δύο πλευρές τις επίθεσης και το Sportdog.gr σας παρουσιάζει τους λόγους της απόκτησής του!

Παμε να δούμε τι ισχύει:

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ/1: Όλοι βλέπουν ότι ο Δικέφαλος χρειάζεται ένα σέντερ φορ που να έχει, δεδομένα, 12-15 γκολ κάθε σεζόν στο πόδια του. Γιατί τέτοιος παίκτης, τώρα, δεν υπάρχει στην ομάδα και το κλαμπ τον χρειάζεται. Τόσο ο Μπράντον Τόμας όσο και ο Σαμάτα είναι, περισσότερο, για δεύτεροι επιθετικοί, με τον νεαρό Τζίμα να είναι αυτό που λέμε "φουνταριστός". Έχει όλο το μέλλον μπροστά του και, ανάμεσα σε τόσους παίκτες που έχουν βγει από την ακαδημία (από τον Κλάους, τον Πέλκα και τον Τισγγάρα, μέχρι τον Μιχαηλίδη και τον Κουλιεράκη), οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν τον Τζίμα ως Νο2 (για την επόμενη σούπερ πώληση δηλαδή) πίσω από τον Κωνσταντέλια. Κι αυτό κάτι δείχνει. Αλλά δεν μπορεί να στηριχτεί στη μάχη τού πρωταθλητισμού σε ένα παιδί ο Δικέφαλος.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ/2: Θα έρθει, τελικά, επιθετικός στον ΠΑΟΚ τον Γενάρη; Είναι πολύ πολύ δύσκολο από τη στιγμή που ο σύλλογος έχει ήδη τρεις και για αυτό προτιμήθηκε η μεταγραφή ενός εξτρέμ όπως είχε ζητήσει ο Λουτσέσκου! Υπήρχε το σενάριο για αποχώρηση του Σαματά για Αραβία ή πρωτάθλημα χαμηλής δυναμικής της Ευρώπης (-Ρουμανία), αλλά δεν φαίνεται ότι μπορεί να προκύψει κάτι. Και η λύση που αναφέρουν κάποιοι στον Δικέφαλο, ότι δηλαδή ο Ντεσπόντοφ θα μπορούσε να παίξει στην κορυφή της γραμμής κρούσης, είναι ίδια με το να παίζει κορυφή ο Σαμάτα ή ο Τόμας. Παρόλα αυτά μην αποκλείσετε να δούμε αυτή την επιλογή από τον Λουτσέσκου, ειδικά από τη στιγμή που ήρθε κι άλλος ακραίος…

ΣΒΑΜΠ: Είναι 33,5 ετών, με βαρύ κορμί και τρεξίματα που δεν ενθουσιάζουν κανέναν, ενώ το προσεχές καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του. Παρόλα αυτά το πιθανότερο σενάριο είναι να ανανεώσει με τον Δικέφαλο, αν και κανείς δεν το έχει πάρει χαμπάρι στη Θεσσαλονίκη! Ο Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται, έχει αποδείξει ότι δεν κοιτάζει ηλικίες για να έχει παίκτες 11άδα και, το κυριότερο, όποτε παίζει ο Αυστριακός είναι πολύ σοβαρή η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Κι αυτο δεν περνάει απαρατήρητο από τον προπονητή του, που θα εισηγηθεί την παραμονή του.

ΜΑΡΚΟΣ ΑΝΤΟΝΙΟ: Θα συνεχίσει ο Σβαμπ ανεξάρτητα από τι θα γίνει με τον Βραζιλιάνο που έχει έρθει δανεικός από τη Λάτσιο και αγωνίζονται στην ίδια θέση. Στη συμφωνία που ανακοινώθηκε επίσημα με την ιταλική ομάδα, προβλέπεται οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι έναντι 6 εκ. ευρώ. Πολλοί έχουν σπεύσει να φωνάξουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση για να δώσει αυτό το ποσό ο Δικέφαλος.

Μόνο που αντίστοιχη τιμή υπήρχε και για τον Ντάντας και ο ΠΑΟΚ, αν έμενε ο Ζοσέ Μπότο, μπορεί και να κρατούσε τον Πορτογάλο χαφ. Ακόμα κι αν δεν έδινε τα 6-7 εκατ. για το 100%, θα έδινε την εσωτερική συμφωνία περί 4 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη. Αποκλείει κανείς ότι μπορεί να γίνει το ίδιο και με τον Μάρκος Αντόνιο και, με τα μισά χρήματα από την οψιόν (δηλαδή 3 εκατ. ευρώ, που είναι σαφώς πολύ πιο βατό ποσό), να κρατήσει στην ομάδα τον Πορτογάλο άσο;

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό και επίσημο: Τέλος από τον ΠΑΟΚ - Τον παραχώρησε σε ελληνική ομάδα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags